Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Trzeba mocno cisnać, jak w moim starym Spiderze V6. W każdej innej włoszce jaką miałem 159 TBi 4-o tłoczkowe Brembo (chyba 330?), Giulietta 1 tłoczkowe, Tonale 4 tłoczkowe Brembo 330 , i Ghibli 6-o tłoczkowe Brembo 360 hamulce są dużo mocniejsze wg siły wciśnięcia. Przesiadając się miedzy autami regularnie mam problem. Po założeniu ATE Ceramic na przód jeszcze problem się zwiększył. Jak wspomniałem, przeprogramowałem sobie hamulce i jest lepiejMyślałem, że to specyfika i zaleta układu hamulcowego w Giulii. Każde inne auto którym miałem okazję jeździć już po zakupie Giulii, miało tak mocne wspomaganie hamowania, że na początku byłem w szoku jak te auta stają w miejscu. Trzeba było bardzo delikatnie obchodzić z pedałem hamulca, a i tak na początku wszyscy pasażerowie lecieli do przodu przy dohamowywaniu. Miałem wrażenie, że hamulce w tych samochodach działają zero-jedynkowo. W Giulii hamulec ma wyczuwalną dozowalność i doskonale da się wyczuć co się z kołem dzieje. Aby zatrzymać auto rzeczywiście trzeba mocno depnąć i to też uważam za zaletę, bo pomiędzy jest jeszcze sporo mięsa i niuasów. Bo chyba nie chodzi o to, aby po muśnięciu pedału hamulca, auto stawało w miejscu.
Nie rozumiem też tego hamulcowego voodu w Giulii. Wymieniłem klocki na ATE Ceramic na starych tarczach i żadnych ubocznych efektów nie widzę. Hamuje jak hamowało, nic nie bije, jest cicho. Sam byłem w szkoku jakie to proste i bezproblemówe było, bo tematów o hamulcach przeczytałem tutaj więcej niż to było warte.
U mnie z przodu fabrycznie zamontowane były klocki Brembo, z tyłu ATE.na pierwszy montaż idzie kilku producentów klocków OE - Brembo, Galfer, Jurid
Zwykłe, ale z logo Alfa Romeo.Ate ale zwykle a nie ceramic zapewne
Dokładnie - jeżeli ktoś nie jeździ po torze i w wyścigach ulicznych - to szkoda prądu na wydziwy z klockami.czytając te "gehenny" z klockami i tarczami nikt mnie nie namówi na wymianę na cokolwiek innego niż OE. To samo miałem w GIulietcie po montażu na 330 - cokolwiek innego niż OE było totalnym gównem. W poprzednim stevio 160 tok tylko OE i był spokój żadnych cyrków z hamulcami. szkoda kasy i czasu.