• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Dziwne zachowanie infotainment

V1ALFA

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo Tonale 1.5 mhev 160
Po uruchomieniu samochodu tablet odpala się, wszystko niby jest ok. Po kilkunastu sekundach system wiesza się, słychać charakterystyczne "pierdzenie" w głośnikach i cały infotainment wyłącza się. Po chwili można go uruchomić z przycisku i znów jest wszystko ok. Zdarzyła mi się to 3 razy. Mam wrażenie że po ostatniej samoczynnej aktualizacji to wystąpiło. Czy ktoś miał może alb ma takie zjawisko?.

Ja czasami mam tak, że ekran się zawiesza po odpaleniu auta, nie reaguje na nic i po chwili sam się restartuje i już dziala normalnie

Po uruchomieniu samochodu tablet odpala się, wszystko niby jest ok. Po kilkunastu sekundach system wiesza się, słychać charakterystyczne "pierdzenie" w głośnikach i cały infotainment wyłącza się. Po chwili można go uruchomić z przycisku i znów jest wszystko ok. Zdarzyła mi się to 3 razy. Mam wrażenie że po ostatniej samoczynnej aktualizacji to wystąpiło. Czy ktoś miał może alb ma takie zjawisko?.

U mnie to samo. Czasami miesiącami jest spokój, a czasami zawiesi się kilka razy w tygodniu albo nawet codziennie...
Ja mam wrażenie, że najczęściej dzieje się to przy bardzo szybkim wbiciu wstecznego zaraz po uruchomieniu auta albo w sytuacji gdzie od razu miałaby włączyć się kamera/czujniki (np. mały garaż, ciasne miejsca parkingowe).

Amortyzatory
Powrót