• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Wymiana oleju, czyszczenie odmy, czyszczenie filtru modułu MA.

Czesc! Ogarniam sobie niedawno zakupiona julke 1.4 MA 150KM z nieduzym przebiegiem 88tys. Wymienilem srube turbo - sitka juz nie bylo w srodku. Filtr multiair wygladal bardzo dobrze. Oba filtry nie byly wczesniej wymieniane. Przy okazji wymiany filtra MA zainteresowal mnie wyglad paska rozrzadu DAYCO, nalepka na obudowie INA. Rozrzad byl wymieniany 18tys km temu. Pasek wyglada jak szczotkowane aluminium, a sam napis producenta juz ledwo widoczny - na tych zdjeciach akurat byl w innym miejscu. Ten wyglad chyba nie jest normalny? Poza tym swiergoli/swiszczy mi cos pod maska na wolnych obrotach i przy dodawaniu gazu tez. Z tego co udalo mi sie wysledzic w internetach to moze byc za to odpowiedzialny nieoryginalny rozrzad lub zle napiety pasek? Pojawilo mi sie tez jakies brzeczenie pod maska przy obrotach 2500-3500tys. Najbardziej w trakcie jazdy ze stala predkoscia i obrotami. Jakies sugestie?
Po wymianie rozrzadu na oryginal to swiergotanie/swiszczenie spod maski calkowicie zniknelo - nie wiem czy to byla kwestia napiecia paska czy pompy ale rozrzad wczesniej byl zle ustawiony bo na markery (bez luzowania kola na walku wydechowym i bez blokady w miejscu pompy vacum)

Amortyzatory
Powrót