• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Problem Stelvio 2.2 Diesel 210 KM – zakup silnika lub sprzedaż auta bez silnika

abyssus

Nowy
Auto
Stelvio 2.2d 210hp 2017
Siema alfoholicy. Niestety padł mi silnik w Stelvio i stoję przed decyzją, czy go wymieniać, czy sprzedać auto w obecnym stanie.
Stelvio 2.2 Diesel 210 KM Q4, 2017 r. Bardzo bogata wersja wyposażenia, m.in. grzana kiera, szyberdach i praktycznie pełne wyposażenie.
Mam do Was dwa pytania:
    • Gdzie najlepiej i najbezpieczniej kupić kompletny silnik? Interesują mnie sprawdzone firmy lub importerzy (najlepiej z Włoch, Francji lub Belgii), a nie przypadkowe silniki z Allegro(bo mam już z nimi złe doświadczenia.)
    • Gdybym zdecydował się sprzedać auto bez silnika, to ile realnie jest obecnie warte? Uczciwie ma pare mankamentow i przebieg 200 tysi.
Będę wdzięczny jak ktoś pomoże i namiary na sprawdzone firmy. Zdjęcie dla uwagi.
1782992985840.png

Co takiego się stało ? Nie chcesz go reanimować ? .
Znajomy który siąga z Włoch samochody, twierdzi że dużo jest tych samochodów z padniętymi silnikami diesla. Można podejrzewać , że uszczelka smoka która była bolączką 2.0 w 159 nie została naprawiona.

Problemem w tych silnikach jest smok pompy oleju. Jak w oplach insigniach. Kupiłem stelvio właśnie z uszkodzonym silnikiem i udało mi się go reanimować. Powiem odrazu ze silnik od giuli nie pasuje do stelvio, różni sie półmiska silnika i nie pasują łapy silnika….

Amortyzatory
Powrót