• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Witam,
Ja nietypowo, bo moja prośba dotyczy nie tyle zakupu, co sprzedaży, a właściwie wyceny pojazdu. Mam Alfę 159 Q4 2.4 210KM Sportwagon 2008 rocznik. Czyli coś co dość rzadko pojawia się na portalach ogłoszeniowych, więc brak jest też punktu odniesienia. Samochód mam od 12 lat i przejechane 205 tys. km (sprowadzona ze Szwajcarii). Po zakupie był serwis w Cinsoft, więc klapy i egr ogarnięte. W zawieszeniu sprężyny Eibach'a, na wyposażeniu grzane fotele, lusterka, wszystkie szyby elektryczne. Niedawno przeszła większy przegląd, w czasie którego wymienione zostały oba przednie wahacze, z tyłu hamulce (klocki + tarcze), linka hamulca ręcznego i uszczelnienie turbo (faktura na 4900 zł do wglądu). Do zrobienia będzie rozrząd i powoli podpory wału. Obecnie Alfa jako 2 samochód w rodzinie robi rocznie tak 3-4 tys. km. Czy ten informacje wystarczą do określenia mniej więcej ile ten samochód jest wart? Nie zależy mi na niewiadomo jakich pieniądzach, ale też nie chcę go wystawić za bezcen. Z góry dziękuję za pomoc.

Witam,
Ja nietypowo, bo moja prośba dotyczy nie tyle zakupu, co sprzedaży, a właściwie wyceny pojazdu. Mam Alfę 159 Q4 2.4 210KM Sportwagon 2008 rocznik. Czyli coś co dość rzadko pojawia się na portalach ogłoszeniowych, więc brak jest też punktu odniesienia. Samochód mam od 12 lat i przejechane 205 tys. km (sprowadzona ze Szwajcarii). Po zakupie był serwis w Cinsoft, więc klapy i egr ogarnięte. W zawieszeniu sprężyny Eibach'a, na wyposażeniu grzane fotele, lusterka, wszystkie szyby elektryczne. Niedawno przeszła większy przegląd, w czasie którego wymienione zostały oba przednie wahacze, z tyłu hamulce (klocki + tarcze), linka hamulca ręcznego i uszczelnienie turbo (faktura na 4900 zł do wglądu). Do zrobienia będzie rozrząd i powoli podpory wału. Obecnie Alfa jako 2 samochód w rodzinie robi rocznie tak 3-4 tys. km. Czy ten informacje wystarczą do określenia mniej więcej ile ten samochód jest wart? Nie zależy mi na niewiadomo jakich pieniądzach, ale też nie chcę go wystawić za bezcen. Z góry dziękuję za pomoc.
Wstępną wycenę zrobi Ci otomoto po wprowadzeniu podstawowych danych, ale bez dodawania ogłoszenia. Tylko pytanie przy Szwajcarii, jak mocno była ewentualnie uszkodzona lub ile cofnięty licznik, a bywały i obie te opcje.

Ostatnia edycja:
Dzięki, spróbuję z otomoto. Kupiłem ją uderzoną i naprawiałem sam, więc stan znam - musiałem wymienić drzwi z lewej stroni i naprawić próg. W momencie kupna 6-letni samochód miał 120K przejechane, więc wyglądało to dość legitnie.

moja spaliła 15L na 100km na dordze do warszawy i do tego 0,5L oleju plus ja dwie paczki XD

Hej, pytanie do przymierzających się do zakupu Brery: na co najbardziej zwracacie uwagę? Co Was w niej kręci? ;) zastanawiam się czy podkreślałam właściwe atuty próbując sprzedać moją. Czy może opisałam ją zbyt piękną by mogła być prawdziwa ;)

Hej, pytanie do przymierzających się do zakupu Brery: na co najbardziej zwracacie uwagę? Co Was w niej kręci? ;) zastanawiam się czy podkreślałam właściwe atuty próbując sprzedać moją. Czy może opisałam ją zbyt piękną by mogła być prawdziwa ;)
Brery się nie sprzedaje, ja swoją GT dalej trzymam 12 rok w sumie mój Ojciec teraz nią jeździ😄 A tak serio, jak ktoś ma kupić Brerę to kupi Brerę, chyba że są z nią problemy nie jest to auto z kategorii bmw 3 że można przerzucać ofertami na lewo i prawo, tylko Alfiarze to specyficzna klientela może nie być telefonu pół roku a tu nagle zadzwoni ktoś i kupi auto tego samego dnia xD

Proszę, jest aktualnie nieaktywne więc tylko zdjecia

Załączniki

• IMG_9315.png
    IMG_9315.png
    1 MB · Wyświetleń: 13
  • IMG_9245.webp
    IMG_9245.webp
    1.1 MB · Wyświetleń: 13
  • IMG_9246.webp
    IMG_9246.webp
    1.6 MB · Wyświetleń: 9
  • IMG_9247.webp
    IMG_9247.webp
    1.4 MB · Wyświetleń: 9
  • IMG_9248.webp
    IMG_9248.webp
    1.2 MB · Wyświetleń: 9
  • IMG_9249.webp
    IMG_9249.webp
    1.7 MB · Wyświetleń: 9
  • IMG_9250.webp
    IMG_9250.webp
    2 MB · Wyświetleń: 9
  • IMG_9251.webp
    IMG_9251.webp
    1.5 MB · Wyświetleń: 10
  • IMG_9252.webp
    IMG_9252.webp
    1.6 MB · Wyświetleń: 11
  • IMG_9253.webp
    IMG_9253.webp
    617.8 KB · Wyświetleń: 11
  • IMG_9254.webp
    IMG_9254.webp
    2 MB · Wyświetleń: 9
  • IMG_9255.webp
    IMG_9255.webp
    1.6 MB · Wyświetleń: 7
  • IMG_9256.webp
    IMG_9256.webp
    1,005 KB · Wyświetleń: 7
  • IMG_9257.webp
    IMG_9257.webp
    1.1 MB · Wyświetleń: 7
  • IMG_9258.webp
    IMG_9258.webp
    735.2 KB · Wyświetleń: 12
Brery się nie sprzedaje, ja swoją GT dalej trzymam 12 rok w sumie mój Ojciec teraz nią jeździ😄 A tak serio, jak ktoś ma kupić Brerę to kupi Brerę, chyba że są z nią problemy nie jest to auto z kategorii bmw 3 że można przerzucać ofertami na lewo i prawo, tylko Alfiarze to specyficzna klientela może nie być telefonu pół roku a tu nagle zadzwoni ktoś i kupi auto tego samego dnia xD
Dzięki. Głosu alfiarza trzeba mi było :) w takim razie mam nadzieję że ty znajdę kogoś kto akurat się przymierza do zakupu :)

Jeżeli to jest taki dobry samochód to wydaje mi się że dobrym pomysłem byłoby przed sprzedażą zainwestować w małe poprawki estetyczne, wymiana scudetto czy samych znaczków nawet z tyłu i z przodu, i taka mała inwestycja mogłaby się przy sprzedaży zwrócić z nawiązką. Ludzie kupują auta oczami, porobić ładne zdjęcia, skoro auto ma tak niski przebieg po tylu latach to jakby dać jakieś ładne zdjęcia to mogłoby być wielu chętnych na takie auto😄 Moim zdaniem dwie kategorie ludzi będą chętni na takie auto, samochodziarz/Alfista, który chciałby zostawić sobie to auto na klasyka albo estesta np jakaś Babeczka. Dziewuszki często też lubią Alfy

Amortyzatory
Powrót