Z jednej strony słabe a z drugiej po prostu akurat w tym wypadku nie trafiłeś na swoje potrzeby, pewnie wielu innym pasuje jak jest. Ja jakoś nie zwróciłem na to uwagi, bardziej że mnie w boki "pije" fotel choć trzyma w zakrętach perfekcyjnie.
Z tą podkładką jest jednak pewien problem jak widzę. Z dołu wystaje z przodu bolec 6mm na wysokość 8mm. Ma zapobiegać dodatkowo możliwości ścięcia śrub w razie przeciążenia podczas spotkania ze ścianą. Jak uniesiesz fotel to wypadasz z tego kołka. Więc wypadało by zrobić trójkątny długi klin z otworem na ori bolec i również z bolcem w tej samej osi w górę. Narzuca to jakąś minimalną wysokość podniesienia w tym miejscu, powiedzmy, że bezpiecznie jakieś 8+15 = 23. Może się okazać za dużo?
Jednak przynajmniej w teorii nie takie trywialne.
Zobacz:
Centerline International is the leading supplier of restoration, performance, and maintenance parts for all Alfa Romeo models
centerlinealfa.com
Pokaż załącznik 292320
PS. Trochę kiepskie ze nie są skośne. Naprężenia na szynie nieuniknione. Warto by zfrezowac lewą stronę (na zdjęciu) ze 3mm z powierzchni skierowanej w stronę fotela.