• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Stelvio] Tutorial - wymiana tunelu środkowego na MY2020+ oraz dołożenie ładowarki bezprzewodowej

silver007

Nowy
Auto
Stelvio Q
Jako że postanowiłem u siebie w Stelvio wymienić tunel na poliftowy, przy okazji dołożyłem ładowarkę indukcyjną i... obszyłem go skórą (boki oraz wnęka z usb). Nigdy wcześniej tego nie robiłem, ale też nie mogłem znaleźć tapicera, który podjąłby się tego z entuzjazmem, bo sprawa wymagała szlifowania paru plastików i obrabiania drobnych elementów (frontowy panel 12V). Tak więc zrobiłem to sam i wg mnie wyszło super. Do tego nowy tunel jest teraz tak spasowany, że leży jak zabetonowany.
Tutorialu o tapicerowaniu pisał nie będę, bo w temacie tapicerowania amator ze mnie kompletny, natomiast w załączniku znajdziecie tutorial wymiany tunelu oraz dołożenia ładowarki indukcyjnej.

1.JPEG 2.JPEG
4.JPEG 5.JPEG
6.JPEG

Załączniki

Ostatnia edycja:
Wielki szacun za pracę jaką wykonałeś przy tym tutorialu.

Jako że postanowiłem u siebie w Stelvio wymienić tunel na poliftowy, przy okazji dołożyłem ładowarkę indukcyjną i... obszyłem go skórą (boki oraz wnęka z usb). Nigdy wcześniej tego nie robiłem, ale też nie mogłem znaleźć tapicera, który podjąłby się tego z entuzjazmem, bo sprawa wymagała szlifowania paru plastików i obrabiania drobnych elementów (frontowy panel 12V). Tak więc zrobiłem to sam i wg mnie wyszło super. Do tego nowy tunel jest teraz tak spasowany, że leży jak zabetonowany.
Tutorialu o tapicerowaniu pisał nie będę, bo w temacie tapicerowania amator ze mnie kompletny, natomiast w załączniku znajdziecie tutorial wymiany tunelu oraz dołożenia ładowarki indukcyjnej.

Pokaż załącznik 292310Pokaż załącznik 292311
Pokaż załącznik 292312Pokaż załącznik 292313
Pokaż załącznik 292315
Tylko ty z tego co wiem masz wymieniony bcm pod stary nie pojdzie.

Amortyzatory
Powrót