• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Irytujące dźwięki ostrzegawcze w Stelvio QV – czy też Wam przeszkadzają?”

Mariow

Nowy
Auto
Stelvio qv
Jestem użytkownikiem Stelvio qv 2024 r

Czy tylko mnie irytują dźwięki ostrzegawcze w tym
Samochodzie ? Nie chodzi mi o same systemy bezpieczeństwa, ale o charakter komunikatów – są bardzo ostre i męczące. Szczególnie sygnał przekroczenia prędkości, który uruchamia się już przy +1 km/h. Funkcję można wyłączyć, ale trzeba robić to po każdym uruchomieniu samochodu. Dla porównania, w Volvo komunikaty są znacznie mniej natarczywe. Jestem ciekawy, czy inni użytkownicy mają podobne odczucia.

ja sobie wyrobiłem odruch - wsiadam ruszam, jak się ekran obudzi to pokrętło w dół, jeden klik obrót w prawo i naciśniecie, robię to bez patrzenia na ekran ;) Ponoć można zamontować układ który to wyłącza podobnie jak start stop.

ja sobie wyrobiłem odruch - wsiadam ruszam, jak się ekran obudzi to pokrętło w dół, jeden klik obrót w prawo i naciśniecie, robię to bez patrzenia na ekran ;) Ponoć można zamontować układ który to wyłącza podobnie jak start stop.
też nad tym pracuje ale dzis mnie już szlak trafił po co katować w ten sposób swoich klientów , czy nie można by tych dźwięków zrobić na innych częstotliwościach , kupujesz samochód za prawie pół bańki i drażnią cię takie pierdy każdego dnia, mało tego jak robię krótkie trasy dzieciaki do szkoło, ze szkoły etc kilka razy odpalany samochód i kilka razy to samo naprawdę po kilkuset razach można dostać szału , tym bardziej że równolegle operujemy xc 60 tam też marudzi jak coś się przekroczy ale jakość dźwięków jest nie irytująca i nie brzęczy 5 razy że przekroczyłem prędkość o 1 km

Da się wyłączyć pikanie po przekroczeniu prędkości na stałe. Kwestia ustawienia odpowiednich bitów w konfiguracji Proxi. Polecam poszukać kontaktu do Michała Marcina na Facebooku na grupie Alfa Romeo Giulia/Stelvio.

W sumie nie jakoś bardzo - da się łatwo opanować.
Akurat filmik na czasie - aż tak źle to nie jest:

Da się wyłączyć pikanie po przekroczeniu prędkości na stałe. Kwestia ustawienia odpowiednich bitów w konfiguracji Proxi. Polecam poszukać kontaktu do Michała Marcina na Facebooku na grupie Alfa Romeo Giulia/Stelvio.
Piękne dzięki 🙏

Dzięki za ten filmik 😅
A proszę! Dla osób równie niezainteresowanych filmikiem: Ominął nas system banujący kierowców w okularach przeciwsłonecznych, oraz taki, co ostrzega, że właśnie wjeżdżamy na skrzyżowanie. Więc może rzeczywiście nie ma co się żalić na to co jest ;)

Gdyby jeszcze ten system szybciej działał. Czasami trochę czasu mija zanim pokaże się to okienko wyłączania pipczyka.

wychodzi na to że teraz produkuje się samochody nie dla kierowców a dla …..

Amortyzatory
Powrót