[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

dzięki !

widziałem ją na żywo... stan to padaka - przynajmniej je śli chodzi o blachę - pogniecione i porysowane wszystkie dzwi i prawy błotnik , maska zderzak lewy błotnik i lampa uszkodzone przez stłuczkę... spod przedniej szyby wychodzi rdza - przerabiałem to w 33 i wiem ile to roboty... Alfa ma klime ale manualną w środku welur z dziurami, koła jakieś dziwne od BMW, opony do wymiany. Podobno ma sekwencyjne LPG wymienione na nowe - dla mnie to lpg to jedyna zaleta auta za 2800pln.... za 1000 może bym wziął do robienia blachy, ale bez 3 tys wkładu będzie bardzo ciężko.... :/ a szkoda bo mam ją pod nosem w moim mieście :(

Ostatnia edycja:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-164-bardzo-zadbana-C25608444.html
- i widzisz - nie miałeś racji :P - porządna myjka za 1500 pln wystarczyła - Alfa jest już w znakomitym stanie :D

"Autem poruszał się poważny starszy Pan. Spalnie w trasie około 6 litrów na 100km(bardzo oszczędna)" Aha... jasne...
Moja na zdjęciu też wygląda jak ideał, na żywo jej troche brakuje, ale się staram... Jak chcesz to pojedź, ale naprawdę, cudów nie oczekuj. Na pewno będzie trzeba nad nią pracować.
A ta Ts+LPG z Bydgoszczy na kołach z BMW to mi znana jest - wciskałem facetowi nieraz wizytówkę forum SCAR, ale się nie odzywał. Starszy facet nią jeździ z tego co wiem.

"Autem poruszał się poważny starszy Pan. Spalnie w trasie około 6 litrów na 100km(bardzo oszczędna)" Aha... jasne...
Moja na zdjęciu też wygląda jak ideał, na żywo jej troche brakuje, ale się staram... Jak chcesz to pojedź, ale naprawdę, cudów nie oczekuj. Na pewno będzie trzeba nad nią pracować.
A ta Ts+LPG z Bydgoszczy na kołach z BMW to mi znana jest - wciskałem facetowi nieraz wizytówkę forum SCAR, ale się nie odzywał. Starszy facet nią jeździ z tego co wiem.
nie no ani po jedną ani po druga nie mam zamiaru jechać - z tej z otomoto się śmieję bo nieważne w jakim jest stanie - to jest nie zły zarobek - umyc za 20 pln i narzucić 100% marży :D

O super-ce wspomniałem w sensie ogólnych różnic. A ramiona wycieraczek w twojej i super są takie same. Z tego co pamietam, z przeczytanych postów na forum układa mi sie taki wniosek, że po 92 roku 164-ka, to jeden samochód w dwóch wersjach wyglądu zewnętrznego. Jeżeli się mylę, to proszę o sprostowanie mojej wypowiedzi, przez bardziej doświadczonych kolegów.

po 92 roku 164-ka, to jeden samochód w dwóch wersjach wyglądu zewnętrznego. Jeżeli się mylę, to proszę o sprostowanie mojej wypowiedzi, przez bardziej doświadczonych kolegów.

Jedna miała plastiki ozdobne z wersji sprzed liftu, a lampy poliftowe, a Superka to wiadomo.

wow za jaka kase:) kierownica i felgi zbrodnia ale reszta mniam (kocha niebieski welur) brałbym;)

Jedna miała plastiki ozdobne z wersji sprzed liftu, a lampy poliftowe, a Superka to wiadomo.

O ile soczewy jeszcze mogę znieść (ledwo) to wersja Super w ogóle jest niezjadliwa.
Ciekaw jestem jaki stosunek do tych zmian miał sam Pininfarina. Bo to tak jakby powiedzieć Rembrandtowi żeby przemalował pół obrazu bo klientowi się nie podoba. Artystom się tego po prostu nie robi.

O ile soczewy jeszcze mogę znieść (ledwo) to wersja Super w ogóle jest niezjadliwa.
Ciekaw jestem jaki stosunek do tych zmian miał sam Pininfarina. Bo to tak jakby powiedzieć Rembrandtowi żeby przemalował pół obrazu bo klientowi się nie podoba. Artystom się tego po prostu nie robi.

Zgadzam się w 100% :) Superka wygląda jakby się 164 czegoś za dużo "nażarła" i spasła... poza tym, te pozłacane ozdobniki w wersjach z lat 1996+... eh, szkoda gadać. Sorki za offtopic. :)

Mogłeś tego nie pisać bo nam się Kuba obrazi ;)
I tak najładniejsze są "niesuperki" po lifcie... no i QV/Q4 oczywiście :D

ja też wziąłem bo środek, szczególnie jego satn mnie zachwycił, dziś przyszlo trochę pierdół żeby spokojnie jeździć, lakier mam do nawoskowania, i zobaczymy jak się będzie sprawować, zapłaciłem dużo mniej niż jest warta:) i dużo mniej niż igły z allegro

W dziale 'bazar ' nie ma odzewu ,więc może tu ktoś będzie coś miał..
Poszukuje pare gratów do 164 Q4;

-szybę przednia podgrzewaną
- klamkę zewnętrzną od kierowcy (najlepiej kolor grafitowy)
- zamek drzwi przednich(od kierowcy) z działającym czujnikiem otwarcia(najlepiej 2 szt)
- zaślepki progów
- dokładkę tylnego zderzaka z zaślepką (ewentualnie sama zaslepkę)
-rolkę napinacza rozrządu (nową)
-rolkę napinacza paska wielorowkowego (nową)
- chłodnicę oleju

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót