Irlandia, laczmy sie ::P

Ja niestety odpadam w tą niedziele :( więc może zorganizujemy w końcu 2-gi oficjalny ''Polski" zlot Alfaholików wkrótce?

Ja bym chętnie się wybrał (w końcu) na ten zlot, ale w poniedziałek od rana czeka mnie trasa z IE do PL. Z tego powodu sobie odpuszczę, a przyjechał bym nawet audi.
W IE już się Panowie raczej nie spotkamy, a szkoda, bo definitywnie w poniedziałek wracam do Polski na stałe. Może będzie okazja się spotkać na jakimś zlocie w PL, na które mam zamiar się wybierać, jeśli tylko czas pozwoli.
Na następny dzień po powrocie lecę odebrać wymarzoną 159 SW :D (z Alfaholizmu nie da się wyleczyć!!!) Niestety znowu ciężka trasa bo ze Szczecina do Krakowa i powrót. Trochę kilometrów do przejechania.
Do tematu na pewno będę zaglądał! Jak by ktoś potrzebował jakieś części z PL to chętnie będę służył pomocą w zakupie i wysyłce. Dopiero mogę się pobawić w to od września, bo na razie wiele pracy prze de mną przez całe lato, a potem długo wyczekiwane wakacje.
Szerokości Panowie!!!
Pozdrawiam Rychu

Richi jaka trase do PL robisz? :) ja za 2 miesiace jade ;)

Jadę Rosslare - Fishguard a potem Harwich - Hook of Holland. Potem kawałek przez Holandię i całe Niemcy na Szczecin :D
Jak nie masz jeszcze biletów to proponuję się już zaopatrzyć bo są zajebiście drogie. Ja kupiłem dopiero tydzień temu i ta przyjemność kosztowała mnie 450€ w jedną stronę. Jak kupisz wcześniej może będzie taniej.

Kupilem na trasie Rosslare - Pembroke, Dover - Calais w 2 strony za 320 euro

jakies wskazowki co do podrozy? pierwszy raz jade

Ja tez bede jechal w Sierpniu :) na swoj slub. Jak kupiles bilety, sam czy przez ta strone eurorejsy ? Ja chce jechac z Dublin-Holyhead Hull-Roterdam bo wychodzi najblizej i tylko 1200km do mnie do domu z Roterdamu. No i tez bede jechal pierwszy raz! :)

Ostatnia edycja:
jedziemy razem? jade koniec sierpnia na swoj slub www.eurorejsy.pljade 23 sierpnia kiedy slub??? gdzie mieszkasz w PL??Czester jedziesz na zlot?
Ja jade wczesniej, chce wyjechac 13 sierpnia i wracam 28-29 bo od 30 moj syn idzie do szkoly:) No wlasnie chcialem przez nich zabookowac ale cos sie nie moge z nimi dogadac,brak telefonu,na maila mnie opieprzyli ze nie wypelnilem formularza! kurde mowie jakas masakra. Policzylem sobie sam i wyszlo mi ze taniej bedzie jak sam sobie zaabookuje. Jade z Roslare do Chareburga - Francja we 2, a wracam tak samo tylko w 4 osoby. Wyszlo mi 529 euro w dwie strony z kabina i 1900 km do Polski, mieszkam w Olsztynie. Przewaga jest taka ze to tylko jeden prom i mniej km :) Jutro kupuje bilety:)

no trzeba u nich wypelnic form :/ maja fajne oferty...naprawde ceny mocno sie roznia od tego co masz na stronach promow...u mnie roznica to ponad 120 euro. Sprobuje wypelnic forme w zakladce promocje i jutro powinienes miec odp z cenami ;)
Ah szkoda ;) myslalem ze pojedziemy w 2 alfy ;) daj znac jak minela podroz ;)

pamietaj zeby bookowac miedzye poniedzialkiem a czwartkiem ;) wtedy jest duzo taniej ;)

w Olsztynie mam rodzine ;)

Ostatnia edycja:
Hej. W sobotę będę u bradera monasterevin, "piotra i pawła" (domyślacie. Się imię bradera??;))
Więc jeśli zdrowie pozwoli to podjąde, alfa jeszcze nie gotowa na pokazy ale może nikt nie wygoni??

Hej. W sobotę będę u bradera monasterevin, "piotra i pawła" (domyślacie. Się imię bradera??;))
Więc jeśli zdrowie pozwoli to podjąde, alfa jeszcze nie gotowa na pokazy ale może nikt nie wygoni??

No wiem ze Piotra i Pawla :) ale ja dam rade, to moze jak bedziesz jechal z monasterevin to spykniemy sie u mnie i pojedziemy razem ???

no trzeba u nich wypelnic form :/ maja fajne oferty...naprawde ceny mocno sie roznia od tego co masz na stronach promow...u mnie roznica to ponad 120 euro. Sprobuje wypelnic forme w zakladce promocje i jutro powinienes miec odp z cenami
Ah szkoda myslalem ze pojedziemy w 2 alfy daj znac jak minela podroz

pamietaj zeby bookowac miedzye poniedzialkiem a czwartkiem wtedy jest duzo taniej

w Olsztynie mam rodzine

A jesli chodzi o podroz, bo ja jechalem juz parnascie razy tyle ze nie jako kierowca. Generalnie to najlepiej w nocy sie leci bo w dzien jest dosc tloczno. Trzeba przygotowac sie na to ze w trakcie moze byc jakis wypadek,szczegolnie w Niemczech wtedy mozna stac tak 3-8 godzin w korku;( na autobanie. Moj rekord to 11 godzin we Wloszech. Niemcy raczej szybciej sie rozprawiaja z wypadkami. Trasa jest lekka i przyjemna. Niestety w Polsce to juz zupelnie inna bajka, ten etap podrozy moze byc ciezki. Ograniczenia predkosci w zaleznosci od trasy. Mowi sie ze na niemieckich autostradach nie ma ograniczen, no niestety sa i to bardzo czesto do 80 jak jest remont i 120 jak lepszy odcinek. Policji jest tez dosc duzo a mandaty nie naleza do najnizszych. Wiec lepiej trzymac sie tych ograniczen bo jak nie masz 1000e na mandat to ladujesz za kratkami na dobe;) Nie zapomnij o gasnicy i apteczce ! bo jak ciebie zatrzymaja tak dla zasady to lepiej zebys mial ze soba.

cena nie powinna sie dozo roznic ;)

Panowie! cos mi stuka z tylu :P na poczatku myslalem ze to cos w tylnich drzwiach... ale dupa...to zawieszenie... stuka tylko na nierownosciach... myslicie ze to drazki stabilizatora? jezeli tak to myslicie ze bede w stanie sam wymienic zwyklymi narzędziami ? a ewentualnie jaki to koszt? :(

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót