• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[155] Rozmowa/dyskusja/pytania

Flex w rękę i już się robi miejsce na odkręcenie:) Trzeba wyciąć kawałek blachy od środka.Ja mam tak w 1.8.Jak miałem sobie kaleczyć ręce to wolałem skaleczyć blachę.Czasami niestety tak trzeba tym bardziej że u mnie klucz 10 był za duży a 9 za mała więc poszedłem na skróty.

Tak właśnie zrobiłem z klapą która i tak szła na zmarnowanie po zdemontowaniu spojlera, rzeczywiście miejsca jest wtedy w pytkę :D, ale jakoś w mojej kochance ciąć dupę, aż serce boli, choć w sumie i tak jest to pod tapicerką i nie będzie widać, jeszcze pozostanie tylko doszlifowanie zapadek w zamku do kluczyka żeby nie nosić dwóch.

---------- Post added at 11:17 ---------- Previous post was at 11:12 ----------

mozna jeszcze rozwiercić łby śrub od zewnatrz są pod zaślepkami jak się znaczek odchyli.
Później tylko trzeba mieć nowe, ja dopasowałem bez łebków od jakiś mebli ale opcja z flexem jest bardziej męska:D

Nad tym też myślałem rozwiercić będzie spoko, gorzej z przykręceniem śruby bez łba, też trzeba będzie od środka kręcić. Nie wiem czy nie wyciąć w tej też flexem a później po prostu sobie przyspawać, wszystko jest fabryczne w niej i tak bym chciał żeby było.

ja nie wymienilem pompy paliwa jak przekladalem i dawala rade z 2.0 ts

Pompa jak pompa wydajność taka sama tylko regulator jest po to by dostarczyć takie ciśnienie jakie potrzebuje silnik.

Taką profanacje dzisiaj znalazłem podczas robienia czegoś co jest silnie nudne i jeszcze w ch.... kasy płacić za to trzeba .... ale to akurat nie o tym, aż musiałem zrzut ekranu zrobić jak to zobaczyłem. Bez tytułu.jpg

Nie miałem pomysłu w jakim innym temacie to wrzucić :)

Łukasz!co z twoją Q4?żyje?kiedy będzie można usłyszeć świst zawory upustowego?jak ja za tym tęsknię!

Żyje tylko jest w śpiączce:) Już zrobiłem sobie listę potrzebnych gratów i pomału je kolekcjonuję.Wszystkie elementy które są wymontowane są już odświeżone czyt.pomalowane i czekają na ponowny montaż:) Nie mogę zbytnio znaleźć odpowiedniego blow offa bo te co są na Allegro cechuje zbyt duża kombinacja montażu więc szukam czegoś mniej skomplikowanego:) W wakacje wracam z Holandii i konkretnie się za nią biorę bo uwierz mi też tęsknie za tym dźwiękiem.Zostaje jeszcze malowanie całej budy ale czy to wypali zależy tylko i wyłącznie od funduszy ale myślę i że i to się ogarnie mając znajomego lakiernika:) Podsumowując więc autko wyjeżdża w przyszłym roku i od razu uprzedzam że nie jest to pitolenie jak to co niektórzy mi zarzucają;)

Łukasz,powodzenia w pracach!fajny temacik,to twoja Q4:P!a z blow offem,to poszukam i napiszę.kiedyś dorabialiśmy zawór to takiego jednego potworaka;),bo mało miejsca i ciężko było coś dopasować.

Na zdjęciu gdzie są 2,to taki przerabialiśmy.taki garażowy patent:D!a ten db2.jpgb1.jpgrugi pewnie by podszedł,do Q4:o

Ten drugi to najlepiej by podszedł:) Ciekawe jaka była jego cena?Chodzi o prostotę montażu a nie kombinacje:P Chociaż mój obecny ma dwa wyjścia ale nie pamiętam.Muszę to sprawdzić.Co mnie jeszcze nurtuje to dźwięk.Ma syczeć a nie gwizdać.Mam nadzieję że dobiorę odpowiedni.

Ostatnia edycja:
Łukasz!cena?hmmm...cena do zaakceptowania.w komplecie wszystko do montażu jest.bez zbędnych kombinacji:P.
Tylko z tematem się chyba będzie gdzieś przenieść,bo nas zaraz pogonią!!;),ile jest 155 Q4 na forum?:confused:

[155] Rozmowa/dyskusja/pytania

Tak myślę że w 3 stówkach powinienem się zmieścić.
Wiem wiem że trzeba tu przystopować bo guru jest cierpliwy ale do czasu hehe.Z moją bedą 3.hose,alfamaster no i ja.

Nikt tym nie jeżdzi albo nic o niej nie pisze. Auta duchy

Znam jeszcze 3 osoby.Jacek jest pod nickiem 155Q4.Maćka i Daniela chyba nie ma.

Wychodzi z tego że Jacka już nie ma:(

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót