Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie koniecznie wał trzeba wyjmować ja tu piszę żeby nie szlifować wału jeśli nie ma takiej potrzebyMz wymienić panewki korbowe bez głównych jak już wał i tak wyjęty, to grzech. Tak się robi auto na handel, nie dla siebie.
Większa pojemność i moment pewnie robią swoje.Moc taka sama, ale z racji lubienia nietrzymania mocy w 16V to 2.0 pewnie by Cię nieznacznie wyprzedziło. Mi się wydaje że 8V lepiej od 16V znosi niskie obroty czyli np. jazdę miejską.
ma może ktoś odpalić takową?W serwisówce jest wszystko napisane.
Myślicie, że trzeba sprawdzać szczelność głowicy skoro wszystko było z nią OK?
W serwisówce jest wszystko napisane.
ma może ktoś odpalić takową?
No już się dowiedziałem że potrzebna wiertarka, pasta i ogień! Kurde trochę się napaliłem na samodzielną robotęSama obróbka gniazd i zaworów chyba nie jest droga, myślę że warto.
DrugiKtóry sposób lepszy?
Fakt. Jak to się robi?
Może tak: odwracasz głowicę komorami do góry, zalewasz benzyną i puszczasz sprężone powietrze przez porty dolotowe i wydechowe. Jak nie ma bąbelków to jest ok?
Czy może tak - odwracasz głowicę, zalewasz benzyną i zostawiasz na noc. Rano powinno ubyć niewiele wachy z każdej komory, mniej więcej po równo.
Który sposób lepszy?
Mechanicy kiedyś uzywali mlekaNie wiem może się myle ale wydaje mi się, że benzyna po prostu wyparuje przez noc.
No już się dowiedziałem że potrzebna wiertarka, pasta i ogień! Kurde trochę się napaliłem na samodzielną robotę![]()
Tak, ale szlifu gniazd zaworowych wiertarką to ty nie rób
to się nie uda
Co do sprawdzenia głowicy, żeby benzyna nie wyparowała, można ją przykryć. Część odparuje, a nie ucieknie dołem.