Irlandia, laczmy sie ::P

• Autor wątku Autor wątku SiGi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
spoko, niedziela moze byc!!
dublin????:( ponure miasto, potrzebny jakis dobry przewodnik;)!!!

dla coolkida to prawie dwie godziny drogi!!!:(

No to myślę że mamy datę ustaloną na 27! Teraz czas na miejscówkę. Dublin jak najbardziej. Tylko panowie chyba nie będziemy ładowac się do centrum, bo po co i co tam robic? Niech się wypowiadają panowie z okolic, którzy mają jakieś pojęcie o lokalizacjach. Może jakaś plaża? Ja się przystosuję!
Jak wybierzecie centrum to w sumie źle nie będzie. Wtedy zabiorę siostrę ze sobą, bo w IE już jest ponad 4 lata, a jeszcze w Dublinie nie była :P (poza lotniskiem)

czester085

ohoho jest i nowa fotka :)
piknie panie kolego :)

---------- Post added at 10:56 ---------- Previous post was at 10:52 ----------

Jak wybierzecie centrum to w sumie źle nie będzie. Wtedy zabiorę siostrę ze sobą, bo w IE już jest ponad 4 lata, a jeszcze w Dublinie nie była (poza lotniskiem)

hehe... uważaj Rychu żeby siostra nie wpadnła w wir zakupów :)

spoko, niedziela moze byc!!
dublin????:( ponure miasto, potrzebny jakis dobry przewodnik;)!!!

dla coolkida to prawie dwie godziny drogi!!!:(
Dla mnie też:(

---------- Post added at 19:11 ---------- Previous post was at 19:08 ----------

Koledzy z okolic Dublina pewnie znacie jakaś fajną miejscówe?

W bray i moze jest fajnie ale jak bedzie pogoda to ludzi kupa i nie bedzie gdzie stanac a jak pogody brak to nas wywieje.

Pojechales czester po bandzie 166 po lifcie jest naprawde smaczna i trudnodostepna :)

Panowie ze względu na pogodę myślę że plaża odpada. Jak trafimy na deszczowy dzień (na 90%) to na plaży staniemy na 10min i pojedziemy wszyscy przemoczeni do domów. Nie mogliśmy się zgadac latem, ani wiosną no to teraz mamy ograniczenia w wyborze miejscówki.
Ewentualnie jak to będzie plaża to żeby była jakaś kawiarnia w pobliżu!

Tak teraz podczas pisania tego postu zajrzałem w g. maps i okolice Bray są nawet ciekawe. Do tego jak pogoda dopisze i wszyscy mieli by chęci to z plaży mamy tylko 30km na wodospad w Wicklow.
Co do odległości to poza Jonym to wszyscy mieli by w miarę blisko.
Jak ta odległośc naszemu koledze z Audi A4 nie przeszkadza to ja jestem za!
No to Panowie wypowiadac się.
Arthrm pasuje ci 27 - Niedziela?

Czester pozazdrościł auta!!!

Edit: Ale mam fajną liczbę postów, szkoda pisac następne :D

no tak pora nie jest za ciekawa, nigdy nie wiadomo jaka pogoda nas spotka więc trzeba konkretnie podejść do tematu.
Plaża jest spoko ale w zależności od pogody.
Może ustalimy jakiś drugi wariant w razie by lało, wiało lub śniegiem sypało :)

Ustalamy miejscówke np: słońce świeci to konkretna "plaża"
a jak leje czy wieje to zbieramy się w innym miejscu.

każdy w dniu wyjazdu luka na: www.met.ie i już wiemy gdzie jedziemy :)

oczywiście pogoda zmienną jest i może nas zaskoczyć no ale przecież można się wymienić mobilephone numbersami :) i w razie potrzeby "memory five" i wszystko jasne :)

co wy na to?

---------- Post added at 11:20 ---------- Previous post was at 11:18 ----------

na razie nie bede sie chwalil bo sporo bella wymaga!!

ale po tym wszystkim to dumny jak paw bede sie wozil!!

heh ja już wiem....
po tym wszystkim to znowu nas czymś nowym zaskoczysz :cool:

No a moze jak wczesniej proponowalem miejscowke u mnie w miescie na parkingu.
Nie mowie ze to musi byc ta miejscowka konkretnie ale zawsze mozemy jakis inny parking pietrowy wyczaic przy jakims shoping center tak zeby pogoda nas nie zaskoczyla i na kawe bylo gdzie pojsc.
Co wy na to??

Ja jestem ZA!
Zawsze z Newbridge można gdzieś nie daleko podjechac jak pogoda pozwoli.
Cała idea tego spotu to żeby się spodkac, miejsce ważne nie jest. Tak mi się przynajmniej wydaje.

No więc jakieś konkrety? Jeśli już pojade te 250km w jedna strone to juz te kolejne 50 nie zrobi wiekszej różnicy raczej. Więc panowie jakies konkrety?

Jak dla mnie Newbridge jest ok, Pewnie Czester tez bez problematika bedzie za ta opcja.

Jony88 - jesli sie nie myle to masz jakies 200km do pokonania ?
przynajmniej tak mi pokazuje maps.google.ie :)

Załączniki

• droga.JPG
    droga.JPG
    101.8 KB · Wyświetleń: 37
ja jak najbardzie za Newbridge :):):)
Chociaz nie ma dla mnie problemu z dojazdem i jak pisalem wczesnie chodzilo mi o przyklad (parking wielopoziomowy z dostepem do kawy) takze jakas inna miejscowka jak dla mnie jak najbardziej.

A jesli juz w Newbridge to po kawce jak pogoda dopisze mozna jakiegos malego spina zrobic i jakies fajne foty w plenerze porobic/

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

A tak poza tematem. Widzieliscie co na Donedeal sie pokazalo - jak dla mnie bajka i w przyszlosci pod domkiem bedzie cosik takiego stalo :):):)
http://cars.donedeal.ie/for-sale/cars/2710088

hej, newbridge pasuje!
pablo, moze by tak odwiedzic mondelo??

mam brata w monasterevin, tez jest skrytym alfoholikiem ale zady sprawuje lepsza polowa:pleasantry:!

jak im poszla skrzynia (czytaj 500euro;)) w 156 to zona powiedziala nigdy wiecej!

moze mu zrobimy najazd????:P:P:P

Jesli chodzi o Mondelo to chyba sie nie uda bo wlasnie sprawdzalem na stronce i nic sie nie dzieje takze tor bedzie zamkniety, ale postaram sie jeszcze popytac okolicznych jak to faktycznie wyglada

---------- Post added at 02:02 ---------- Previous post was at 01:56 ----------

jesli miejscowka spotkania zatrzyma sie na Newbridge to podaje koordynaty wjazdu na parking : 53.177103,-6.798697

Jak dla mnie Newbridge jest ok, Pewnie Czester tez bez problematika bedzie za ta opcja.

Jony88 - jesli sie nie myle to masz jakies 200km do pokonania ?
przynajmniej tak mi pokazuje maps.google.ie :)
Wiem wiem bo sprawdzałem jeszcze raz. Także pozostaje Newbridge. Ale jeśli pogoda dopisze to musimy uderzyć w plener koniecznie

witam , mam do sprzedania , Belle 156 z 2001, 2.0ts, niski przebieg 57000, klima , 4 szyby pod pradem...
oddam w dobre rece , cena do dogadania.
jestem drugim wlascicielem.
autko jest swiezo po wymianie rozrzadu i swieczek, nowa sonda lambda.
niestety musze sie pozegnac z nia, nie stac mnie na 2 autka. recesja :)
do obejrzenia w dublin 3, zapraszam.
lukasaleks@o2.pl
39077-irlandia_laczmy_sie_p-dscf5539.jpg
39078-irlandia_laczmy_sie_p-dscf5540.jpg
39079-irlandia_laczmy_sie_p-dscf5541.jpg

Załączniki

• DSCF5539.jpg
    DSCF5539.jpg
    136.9 KB · Wyświetleń: 58
  • DSCF5540.jpg
    DSCF5540.jpg
    97.8 KB · Wyświetleń: 60