[Brera] Kupno Brery

sskamilss

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.6 TS/ Volvo xc 60 D5 AWD
dzisiaj pod wieczór jadę oglądać brere, jakoś tak wyszło w sumie spontanicznie, że chciałbym kupić. Proszę o rady na co warto zwrócić uwagę przy kupnie tego modelu, jakieś charakterystyczne dla niego usterki itp. Z góry dziękuję za pomoc i mam nadzieję, że niedługo dołączę do grona posiadaczy tego pięknego modelu

Jaki motor? Może ogłoszenie pokaż?
Na pewno warto obejrzeć przekładnię kierowniczą i opony (czy nie ścięte).

ładna bestia :), jedź do ASO na przegląd przed zakupem jak powiedzą, że jest ok to kupuj :)

będę musiał do mojej trochę grosza dorzucić, ale mam nadzieje, że ojca pomęczę i się ugnie, bo spać przez tą brere nie mogę ;D

ładna bestia :), jedź do ASO na przegląd przed zakupem jak powiedzą, że jest ok to kupuj :)

Tylko uważaj przy wyborze ASO, bo w jednym z miejsc Pan Mechanik usilnie mnie przekonywał, że w 3.2 JTS rozrząd jest na PASKU :>
Tak a'propos 2.2 JTSa - koniecznie sprawdź jak sprawuje się rozrząd (czy ew. coś było wymieniane?), czy nie słychać żadnych dziwnych odgłosów, bo niestety w tym silniku łańcuch ma tendencje do rozciągania się.

dzisiaj pod wieczór jadę oglądać brere, jakoś tak wyszło w sumie spontanicznie, że chciałbym kupić. Proszę o rady na co warto zwrócić uwagę przy kupnie tego modelu, jakieś charakterystyczne dla niego usterki itp. Z góry dziękuję za pomoc i mam nadzieję, że niedługo dołączę do grona posiadaczy tego pięknego modelu

sskamilss i jak ? Kupiłeś tę Brerę ?? :)

dzisiaj jadę na ostateczną rozmowę z właścicielem Brery, mam nadzieje, że się dogadamy. Muszę teraz tylko dobrze sprzedać moją 147 :D

powodzenia w negocjacjach! Brera na fotach prezentuje sie na prawde niezle. Szczegolnie kolorystyka wnetrza m sie podoba

sprawa wygląda następująco, umówiłem się ze sprzedającym, że do niedzieli nie wykonuje żadnych ruchów, a ja w niedziele daje mu znać czy biorę czy nie. Jako że mam 20 lat, to decydujące są tutaj finanse, tata dał mi warunek, że muszę sprzedać lub mieć poważnego kupca na moją obecną alfe, a on resztę kwoty wtedy mi dorzuci. dzisiaj odezwał się chętny alfaholik, mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. O postępach w temacie będę informował na bieżąco :)

sprawa wygląda następująco, umówiłem się ze sprzedającym, że do niedzieli nie wykonuje żadnych ruchów, a ja w niedziele daje mu znać czy biorę czy nie. Jako że mam 20 lat, to decydujące są tutaj finanse, tata dał mi warunek, że muszę sprzedać lub mieć poważnego kupca na moją obecną alfe, a on resztę kwoty wtedy mi dorzuci. dzisiaj odezwał się chętny alfaholik, mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. O postępach w temacie będę informował na bieżąco :)
Takie "układy" to bajka. Pierwszy lepszy wykłada kasę na stół i kupuje tą Brerę. Takie życie.
Na szczęście popyt na Brery jest mały, więc masz bardzo duże szanse powodzenia :)

zapewniam, że sprzedający jest osobą godną zaufania, do tego kocha to auto, a nie może nim jeździć ze względu na chory kręgosłup, bardziej zależy mu na tym żeby trafiła do odpowiedniej osoby niż na szybkich pieniądzach.

bardziej zależy mu na tym żeby trafiła do odpowiedniej osoby niż na szybkich pieniądzach.
Brzmi pięknie... ale...
Bądźmy szczerzy - Brera należy do kategorii aut "niesprzedawalnych", hehe, i sądzę, że jakby znalazł się kupiec, to auto nie będzie na Ciebie czekało - bo Brerę sprzedaje się po kilka miesięcy, i sprzedający zapewne doskonale zdaje sobie z tego sprawę...

Ale tak jak napisał YonasH, masz ogromne szanse na to, by czekała na Ciebie :)

Sprzedać może i cięzko, nie wiem, bo kupowałem... Ale kupić też ciężko. Chciałem koniecznie 2,4 i w wersji 210KM na wyjściu. Praktycznie podaż zerowa. Jeśli były grzmoty, to 200KM. Pomijam wyposażenie, bo chciałem sky view, ale sobie odpuściłem dla czerwonej skóry (chciałem) i silnika.

jeżeli zdarzy się tak, że ta Brera mi ucieknie, to będzie inna:) kwestia czasu, a raczej tego kiedy sprzedam moja 147

Kupuj kupuj bo Brery na naszej ulicy jeszcze nie widzialem:)

Myślę że brera "poczeka",właściciel sprzedaje ją od ponad roku.

Amortyzatory
Powrót