Irlandia, laczmy sie ::P

Jezu, nawet nie wiesz jak mi przykro... Widziałem Alfę Konrada pod sklepem nie dalej jak tydzień temu. Patrzyłem, czy się nie kręci gdzieś obok, żeby go poznać. Teraz to już się nie uda... Mieszkam niedaleko od Limericka. Gdybyś potrzebowała jakiejkolwiek pomocy, to pisz. :(

zdjecia zrobie nowe na dniach...auto wciaz na parkingu gardy!nie mam sily po nie jechac!ROCZNIK 2001 2L BENZYNA!W ZAGLOWKACH OBU TELEWIZORKI 7 CALOWE Z KONSOLA DO GIER PADAMI I SLUCHAWKAMI!RADIO KASECIAK, WYMIENIANE TULEJE NA WACHACZACH I COS TAM JESZCZE...ALE TO MUSICIE POCZYTAC W POSTACH KONRADA BO JA SIE NA TYM NIE ZNAM!
WIEM ZA ILE CHODZA TE AUTA ALE MI STRASZNIE ZALEZY NA KASIE WIEC CZEKAM NA PROPOZYCJE!NIE MOGE PATRZEC NA TEN SAMOCHOD!NO I ZOSTALAM SAMA Z DZIECMI KASA SIE PRZYDA!!

CO DO PANA KTORY WIDZIAL ALFE POD DUNNESEM! WIEM WIDZIALAM FOTKI NA FORUM:)JAK PSTRYKLES NASZEJ KICI:) NO NIESTETY JUZ SIE NIE POZNACIE!ALE MOZECIE DLA MNIE PANOWIE COS ZROBIC???

NAPISZE WAM KIEDY POGRZEB KONRADA I POJECHALIBYSCIE ALFAMI W ORSZAKU ZALOBNYM??ON KOCHAL TO AUTO I MYSLE ZE CIESZYLBY SIE ......MOJ NR TEL TO STARY KONRADA CZYLI 0879292964 W RAZIE PYTAN PROSZE DZWONIC!

AUTO PO PONIEDZIALKU BEDZIE MOZNA OGLADAC

Napisz ile chcesz za Bellę. Ja już zacznę się pytać po znajomych. Na donedalu chodzą w okolicach 1000-1200, ale z dużo biedniejszym wyposażeniem i nie takie zadbane...

Witam wszystkich serdecznie, Jako że niedawno nabyłem Bellę chciałbym dołączyć do klubu miłośników.

Pozdrawiam wszystkich !!!

NAPISZE WAM KIEDY POGRZEB KONRADA I POJECHALIBYSCIE ALFAMI W ORSZAKU ZALOBNYM??

Szczere Kondolencje!

---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:52 ----------

Witam wszystkich serdecznie, Jako że niedawno nabyłem Bellę chciałbym dołączyć do klubu miłośników.

Pozdrawiam wszystkich !!!

siemasz!
milo powitac nowego kierownika!
jak bedziesz mial chwilke w wekeend moze pochwalisz sie ta 159 ???:P

pozdro!

jak tylko uda mi sie zrobic jakas fotke to podrzuce na forum,
bedzie latwiej gdzies mnie wypatrzec ;)

pozdrawiam

http://www.gumtree.ie/p/cars-vans-m...156-16-16v-ts-2001-98000m-nct-012013/78680605
Panowie z wielkim żalem sprzedam swoja Belle. Zmusza mnie do tego sytuacja finansowa. Od 13 miesięcy nie pracuję po ciężkim wypadku komunikacyjnym. Nadal mam pracę ale chyba już do niej nie wrócę. Od 9 miesięcy się spinam żeby alfa była w bardzo dobrym stanie. Nawet po 10 latach rzuciłem palenie papierosów żeby więcej było na ładownie w auto. W końcu zmądrzałem i się jej pozbywam, mam dosyc wyrzeczeń przez nią, dostając 200eu tygodniowo. Tym bardziej że w tym roku dostanę potężne odszkodowanie za wypadek i wracam do polski, a tam sobie kupię nową 159 albo A5 :D Musze kupic chwilowo coś małego. Auto jest w bardzo dobrym stanie, prawie nie wymaga wkładu własnego. Wszystko poniżej.
Do wymiany w belli pozostały dwa łączniki stabilizatora tył, dwa wahacze wzdłużne tył, dwie tuleje zwrotnic tył. W najbliższym czasie przepływka do wymiany, powoli się kończy. Wszystkie te części na allegro dostępne są za łączną kwotę 220eu już z wysyłką. Miałem to wszystko po niedzieli zamawiac + świece, ale stwierdziłem że starczy mi już tego. Tym bardziej że z auta korzystam raczej rzadko. Jeżdżę nią tylko do sklepu i raz kiedyś do szpitala na kontrolę lub adwokata w Dublinie i w Waterfordzie. Co do ogłoszenia: przepływka nie była wymieniana, zawieszenie z przodu aż tyle mnie nie kosztowało, bo było kupione w Polsce. Cena jego jest podana ze sklepów irlandzkich + wymiana :). Reszta zgodna z prawdą i opisem (tylko nie podałem wszystkich rzeczy do wymiany, ale tak trzeba). Na wszystko mam rachunki. Praktycznie najważniejsze rzeczy zostały wymienione. Alfa wygląda jak wygląda, bo najpierw miała jeździc, a potem wyglądac. Jako że czuję się zapalonym fanem Alfy Romeo to na forum podaję rzeczywisty stan auta. Po prostu jak ją sprzedam, albo wymienię za coś mniejszego to będzie elegancko, jak nie to będę nią dalej latał. Jak by ją ktoś zabrał z forum, bądź przez nie, to tubę zostawię za free (kosztowała 200eu). Cena jaką za nią chcę prawie pokrywa koszty wymienionych części i robocizny. Za Alfe dałem w marcu 2010r. 2000eu, a dwa tygodnie po jej zakupie miałem wypadek ( nie Alfom, tylko jakimś chu... BMW) i auto prawie nie było jeżdżone przez pierwsze 5 miesięcy od zakupu. Mogę ją wymienic na coś z małym silnikiem 1.0, 1.2, bądź 1.4 z przynajmniej rocznym NCT, tylko nie Punto i Micre. Preferowane: Golf, Polo, 206.,307, Focus, MG, Rover, ale inne propozycje też rozważę. Silnik nie większy jak 1.4.

Ostatnia edycja:
jak tylko uda mi sie zrobic jakas fotke to podrzuce na forum,
bedzie latwiej gdzies mnie wypatrzec ;)

pozdrawiam

hej, dopiero teraz zauwazylem ze w athlone nie kreci sie zadna 159:P:P!
raczej nie bedzie trudno cie zauwazyc!!
ja smogam czarna 156 z czerwona maska!!
do zob. na drodze!!!

hej
no ja do chwili zakupu mojej tez tak myślałem, ale potem zaczęło jakby ich"159" przybywać :)
ogólnie w Athlone widziałem 2 oprócz mojej. Jedna czarna druga szara,
a ja śmigam wiśnia met z całkiem ciekawie wyglądającymi alusami. Napewno kiedyś się stykniemy na drodze
ale zawsze też można gdzieś się spotkać.....

Mieszkam na River Village więc gdybyś był gdzieś w pobliżu to zapraszam..

pozdrowionka

WITAM!autko stoi juz przed domem!chowanie Konrada w przyszlym tygodniu!
bella wymaga wyczyszczenia (3 dzieci)i bedzie mozna ja ogladac!szczegoly pozniej...chlopcy czy cena 2000e z wbudowanymi telewizorami w zaglowki i czujnikami cofania bedzie ok?

Pewnie jest tyle warta, ale może być ciężko za tyle ją sprzedać. Same opłaty za 2 litrowy silnik już odstraszają klientów. Pstryknij jakieś ciekawe fotki i wystaw. Na donedealu ogłoszenie na 2 miesiące z 10 zdjęciami kosztuje 3 jurki. Jak nie będzie zainteresowania, to zawsze można wejść w ogłoszenie i obniżyć cenę, ale spróbować warto ;)

dzieki wielkie!jak pozbede sie tesciowej z domu i wkrocze z odkurzaczem na pewno wstawie fotki!ale dla zainteresowanych sa gdzies w konrada postach

Moim zdaniem zamiast myslec o jakims zlocie (pomysł i tak juz przycichł) moglibysmy sie zorganizowac i zjechac do Limerick.
Chcemy byc jakas zgrana grupa to uczcijmy pamiec kolegi, pomimo tego ze nie zdazylismy sie poznac ale byl on takim samy zapalencem jak my i wydaje mi sie ze mu sie to nalezy.
Ja na 95% moge byc (zalezy w który dzień i o której godzinie)

Ja raczej odpadam, bo rozklekotały mi się na maxa dwa wahacze wzdłużne i łączniki stabilizatora z tyłu. Strach tym jeździc. Mimo że auto jest do sprzedania to już części zamówione z polski. W ciągu tygodnia raczej się z tym nie wyrobię.

chlopcy dam znac kiedy bede chowac Konradka!
teraz jest w dublinie na kremacji-takie jego zyczenie bylo!
wroci do mnie wtorek sroda ale nie wiem kiedy dojdzie do samego pochowku!
oczywiscie poinformuje Was niezwlocznie

Witam ponownie

Pilnie poszukuję naprawdę dobrego diagnosty mechanika który ma pojęcie o Bellach.....

Będę wdzięczny za informację....

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót