• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

rozrzad

Ja wybralem jakiś czas temu opcję nr 1 i narazie jestem zadowolony. Marki bardziej znane i chyba sprawdzone :)

Ja wybralem jakiś czas temu opcję nr 1 i narazie jestem zadowolony. Marki bardziej znane i chyba sprawdzone :)
ktora marka wg Ciebie jest bardziej sprawdzona? bo wg mnie w 1 i w 2 propozycji sa same firmowe czesci a co do firmy Dolz ja np nie mam zdania bo sie z nia nie spotkalem

:sarcastic:to ja bez chwili namysłu opcję nr 2.
taaa....gates jako oryginał:D
dolz.....ta....jeszcze kilka miesięcy temu w pudełkach była karta gwarancyjna na 1 rok i przebieg 25.000 km.....teraz przestali dawać, może coś się zmieniło:rolleyes:....24 miesiące gwarancji:eek:.....jak to mówią "rób ta co chceta", ale w oryginale prędzej trafi się dayco, czy skf, co do pompy wody jakość bugatti porównywalna do dolza. Tak, czy inaczej jeżeli niewielka różnica wolałbym kupić w sklepie, zawsze to w razie czego jest gdzie wykrzyczeć swoje zdanie:D.

ktora marka wg Ciebie jest bardziej sprawdzona? bo wg mnie w 1 i w 2 propozycji sa same firmowe czesci a co do firmy Dolz ja np nie mam zdania bo sie z nia nie spotkalem

Co do oryginałów w Alfa Romeo to się nie wypowiem - chyba nikt z nas do końca nie wie co jest montowane na starcie

Moim zdaniem zestaw nr 1 jest leprzy ale co dla kogo ;)

Jak ja wymienialem w TS to wlozylem pasek Conti, reszta SKF. Więc nietrudno się domyślić co polecam. Jednakowoż nie uważam, że marki takie jak Dayco, Gates czy Ruville są gorsze.
Nie wierzyłbym jednak w to, że Dolz jest na pierwszym montażu ;)

to właśnie ja ten zestaw kupiłem do 16v , z wysyłką wyszło 603pln - wszystko z fakturą i wszystko oryginalne , z moich obliczeń wynika iż oszczędziłem 400pln - tyle w eper stoi identyczny zestaw ;

BTW
niestety , nie dowiedziałem się kto robi te paski dla fiata , bo na pasku nie ma nic o producencie , tylko fiatowski nr i znak F\A\L , ale za to wiem jaki kształt zębów powinien mieć pasek , na pompie wody także nie było oznaczeń , tylko znak FPT (fiat powertrain) , rolki chyba są SKFa

ja też ten zestaw kupiłem 590zł + przejażdzka do Ełku po jego odbiór

Nie nabierajcie się na żadne orginły, (bo mają napis Fiat), jeżeli są choć o grosz droższe od innych marek np. SKF etc.
Wykonują je dla Fiata w najlepszym wypadku (zamówieniu) wymienione przeze mnie firmy z nazwy i z domysłu. W gorszych zamówieniach Fiatowskich tłuką je firmy mało znane albo próbujące dopiero działać w branży.

Miałem przypadek, gdzie oryginalny pasek Fiat stracił 4-ry zęby na kole wału przy przebiegu 48tys. Książka podaje, że powinno chodzić 120tys. Reklama, chwyt, nabijanie w butelkę.

Nie nabierajcie się na żadne orginły, (bo mają napis Fiat), jeżeli są choć o grosz droższe od innych marek np. SKF etc.
Wykonują je dla Fiata w najlepszym wypadku (zamówieniu) wymienione przeze mnie firmy z nazwy i z domysłu. W gorszych zamówieniach Fiatowskich tłuką je firmy mało znane albo próbujące dopiero działać w branży.

Miałem przypadek, gdzie oryginalny pasek Fiat stracił 4-ry zęby na kole wału przy przebiegu 48tys. Książka podaje, że powinno chodzić 120tys. Reklama, chwyt, nabijanie w butelkę.

no nie do konca tak jest jak mowisz... ale nie znaczy to tez ze fabryczne jest lepsze :) mogles miec poprostu pecha ze byla taka sytuacja i jak wiadomo nawet w nowych autach dzieja sie podobne rzeczy wiec nie ma na to reguly.

ja w swojej Vce mam pasek Gates`a, rolki SKF napinacz INA i pompe Bugatti i poki co nie mam z tym zadnych problemow

witam mam pytkanie wczoraj dalem moja alfinke do mechanika oczywisocie znalazl pare rzeczy do roboty:Pasek micro v 73,90zl
pasek rozrzadu bosch ;108 zl
termostat; 186 zl
filtr powietrza paliwa kabiny oleju kostki klimy 284 zl
rolka napinajaca 218 zl
rolka prowadzaca 70 zl
pompa wody skf 212 zl
swiece zarowe bosch z durantem 288 zl
olej silnikowy 156 zl
oslona przegubu x 2 132 zl
plyn chlodnicy 70 zl
razem 1.797,90 jak myslicie czy ceny tych czesci kupil w przystepnej cenie czy mozna troche zmniejszyc koszty ??prosze o odpowiedz

witam mam pytkanie wczoraj dalem moja alfinke do mechanika oczywisocie znalazl pare rzeczy do roboty:Pasek micro v 73,90zl
pasek rozrzadu bosch ;108 zl
termostat; 186 zl
filtr powietrza paliwa kabiny oleju kostki klimy 284 zl
rolka napinajaca 218 zl
rolka prowadzaca 70 zl
pompa wody skf 212 zl
swiece zarowe bosch z durantem 288 zl
olej silnikowy 156 zl
oslona przegubu x 2 132 zl
plyn chlodnicy 70 zl
razem 1.797,90 jak myslicie czy ceny tych czesci kupil w przystepnej cenie czy mozna troche zmniejszyc koszty ??prosze o odpowiedz

U mnie filtr paliwa -22zł
filtr oleju -10zł
filtr powietrza-40zł
filtr kabinowy-28zł
Olej Castrol GTX Magnatec 10w40-89zł co do reszty to jak narazie nie wymieniałem także nie pomoge.

ja kupowałem kompletny rozrząd i za pasek, rolke, napinacz i pompe wody zapłaciłem: 500 zł czyli mniej o 100zł niż ty
wszystko na najlepszych częściach
skoro robiłeś rozrząd to czemu nie robiłeś wariata?

wariata ??mam ja dopiero miesiac i jeszcze za duzo o niej nie wiem, a czesci zamawiales sam ??

W JTD rozrząd jest dużo droższy niż w T.S ja też przymierzam sie w najbliższym czasie do wymiany i koszt kompletnego rozrządu oscyluje w granicach 1000zł. Są jakięs zestawy na alledrogo za 350-500zł ale nie wiem czy godne uwagi.

Amortyzatory
Powrót