Ja mam pytanko w podobnym temacie - jakieś dobre pół roku temu kogoś naszła wena by kluczykiem przerysować mi pół boku i tak jeżdżę już z tym właśnie od pół roku. Ale czas się tego pozbyć a przy okazji kilku innych mniejszych 'chmurek'.
Z tego co się orientuję to chyba większość zakładów nawet przy drobnym zarysowaniu maluje od razu cały element, ja właśnie szukam jakiegoś zakładu, który zajmie się tylko samym zarysowaniem ale zrobi to tak by śladu nie było. Znacie może jakiś taki zakład który zajmuje tzw auto detalingiem? Mam kilka drobnych usterek plus właśnie to przerysowanie kluczykiem a chciałbym się wreszcie tego pozbyć ale nie za cenę malowania całego elementu
Ktoś może coś polecić? Może ktoś już korzystał gdzieś z takich usług?
Bo ja znalazłem taką sieć 'S Plus' która właśnie zajmuje się niby likwidacją małych szkód komunikacyjnych bez malowania całych elementów - ma być to szybsze i tańsze niż tradycyjne metody. Napisałem do nich z prośbą o wycenę, załączyłem zdjęcia z opisem usterek iiiiii... dostałem odpowiedź... 2.900zł brutto

Ja nie wiem jakie są ceny za malowanie całego elementu we Wrocławiu, u nas w Świdnicy malują za 200zł no więc wychodzi na to że taniej mnie wyjdzie tradycyjne malowanie.. usterki mam na 8 elementach więc zapłacę za to normalnie 1.600zł.. tylko, że właśnie nie chce dla jednej drobnej ryski, której nie da się niestety usunąć żadną pastą polerską, malować np. całego błotnika..
zdjęcia jakie im wysłałem do wyceny..
http://img714.imageshack.us/img714/6201/aaawun.jpg
uważacie że jest to roboty za 2.900zł ? no chyba nie

a może ja się mylę /przypominam że auto detaling to malowanie tylko uszkodzonych fragmentów a nie całych elementów/