[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Wierzę, że trafiłeś. Obstawiaj jaka będzie cena Giulietty QV za 7 lat :D

Nie bardzo Radziu. Pisałem o cenie Julki w kontekscie planów podbicia rynku: ceny nie mogły być więc zbyt wysokie, poza wersjami full mega high wypas.
I tak jest.

Ja sie nie podniecam na słowo diesel. Zachód Europy też średnio sie podnieca, bo te auta są drozsze w kupnie (podatki wyższe ekologiczne) oraz droższe w serwisowaniu. A osiągi mają gorsze niż benzyniaki. Tak, że róznica przy dystrybutorze paliwa per saldo się wyrównuje w trakcie eksploatacji.
Dlatego AR, jako nowość, weszła własnie z silnikami benzynowymi TBi.

Jesteście pewni, że Polacy wolą kupować NOWE diesle? Pomijając auta firmowe. Polacy to chyba nie Amerykanie - liczyć umieją.

Przy różnicy 4 zł na paliwie przy przejeżdżaniu 100 km trzeba zrobić w trakcie użytkowania 250 tys. km, żeby równica w cenie wynosząca 10 tys. zł się wyrównała.

Ostatnia edycja:
Jesteście pewni, że Polacy wolą kupować NOWE diesle? Pomijając auta firmowe. Polacy to chyba nie Amerykanie - liczyć umieją.

Przy różnicy 4 zł na paliwie przy przejeżdżaniu 100 km trzeba zrobić w trakcie użytkowania 250 tys. km, żeby równica w cenie wynosząca 10 tys. zł się wyrównała.

Wiem ,że nie powinno się mówić słowa ,,NIGDY '' ale na tą chwilę tak mówię ,,nigdy więcej diesla '' oczywiście chodzi mi o te małe czterocylindrowce . Jeśli kiedyś będę chciał kupić coś naprawdę dużego ,wtedy sie zastanowię nad dieslem V6 czy V8 ale dzisiaj interesuje mnie tylko benzyna . I kolegom przymierzającym się do zakupu Julki też doradzam odpuścić sobie diesle ,to pozorna oszczędność .

Ja diesla nawet patyczkiem, chyba że boxera Subaru ;).

aaa widzisz, Radziu... boxerki subaraczki jednak nie są za doskonałe. Ostatnio zaczynają się pojawiać krytyczne wypowiedzi, równiez w prasie. Chyba inżynierowie nie bardzo się do tej konstrukcji przyłożyli. Wyczytałem nawet opinie, że legenda trwałości i niezawodności subaraczków pada na naszych oczach.

---------- Post dodany o godzinie 17:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:18 ----------

na początek to chyba dobre, co?
■Alfa Giulietta 1.4 TB 16v 170 KM Progression – 75 900 zł

Mam nadzieje, ze obniżą nieco ceny 159, skoro ją liftowali:) No bo sama Julka pół miliona egzemplarzy nie utrzyma:) a sorry, jest jeszcze ten pocieszny Miciak. No tak.

na początek to chyba dobre, co?
■Alfa Giulietta 1.4 TB 16v 170 KM Progression – 75 900 zł

Ale czytałem, że progression w niej to np szyby na korbki z tyłu i klima manualna - czyli to jakby Impression z poprzednich "numerowanych" Alf...
Ale i tak powyższe to b ciekawa oferta na porządny kompakt. Nawet 120KM powinno być bardzo przyzwoite.

Amortyzatory
Powrót