• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Brera] Szara Brera Elegantka

roberto_r

Nowy
Auto
Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
Witam, oto moja Brera. Bardzo mi się podoba. Spędziłem prawie cały ubiegłoroczny urlop na poszukiwaniu. I znalazłem ją na śląsku.

2.2 JTS, manual, bordowa skóra i całe wnętrze Poltrona Frau + wanilia. Ksenony, SkyView, pełna elektryka, pamięci foteli itp, itd.

Delikatne modyfikacje:

1. Dołożenie manetki tempomatu + zaprogramowanie w FES
2. Zmiana kół z fabrycznych 17" na 19" z oponami 245/35ZR19

Załączniki

• brera_7.jpg
    brera_7.jpg
    88.7 KB · Wyświetleń: 20
  • brera_6.jpg
    brera_6.jpg
    96.3 KB · Wyświetleń: 19
  • brera_5.jpg
    brera_5.jpg
    172.3 KB · Wyświetleń: 25
  • brera_4.jpg
    brera_4.jpg
    161.4 KB · Wyświetleń: 19
  • brera_3.jpg
    brera_3.jpg
    157.2 KB · Wyświetleń: 20
  • brera_2.jpg
    brera_2.jpg
    155.6 KB · Wyświetleń: 20
  • brera_1.jpg
    brera_1.jpg
    167.5 KB · Wyświetleń: 14
Ostatnia edycja:
Dokładnie, koledzy z pracy nie wiedzieli co to za model alfy, więc zadbałem o to żeby nie mieli wątpliwości. A koła kwestią gustu. Jak dla mnie bomba.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Brera to jedno z najpiękniejszych aut dla mnie... Gratulacje i szerokości!

No bardzo ładny i miły dla oka wózek. Miałem przyjemność siedzieć w takim wnętrzu u kolegi z pracy. (on miał czarna budę). Jest mega przyjemnie. Dbać i chuchać [emoji16]

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

Ciekawa kombinacja kolorystycznie. Felgi dałbym inne, ale kwestia gustu. Przyjemności z posiadania i szerokiej drogi!

Piekna! Felgi mi tu pasują akurat. Brera to jednak jest dzieło sztuki. Jak większość aut AR zresztą.

Właśnie przybyła paczka z holenderskimi sprężynami Apex -30mm i przyrząd do zdejmowania sprężyn śrubowych Tagred. W piątek wymiana. Ciekaw jestem jak i czy w ogóle auto siądzie zważywszy fakt, że jest już 16 lat na fabrycznych sprężynach.

apex_2.jpgapex_1.jpg

tagred_1.jpgtagred_2.jpgtagred_3.jpg

Ostatnia edycja:
Po roku użytkowania obniżonej brery sprężynami apex nie stwierdzam mniejszego komfortu jazdy. Zawieszenie faktycznie niższe o około 30mm. Pozdrawiam.

Fajnie, że sprężyny się spisały.
Jesteś żołnierzem?

Tak spreżyny robią robotę i jestem żołnierzem.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Zawieszenie w mojej brerce przeszło gruntowną modernizację, zyskało nowe amortyzatory Kayaba Excel G, wymieniłem zwrotnice na polifty aluminiowe i widelce amortyzatorów, założyłem zestawy hamulcowe brembo duże i tył z tarczami wentylowanymi, wyremontowałem zaciski zestawami naprawczymi przed montażem, zapodałem kolor i napisy.

20240411_181543_o.jpg 20240413_112521_o.jpg 20240417_185151_o.jpg

A tak się obecnie prezentuje na nowych felgach Borbet XRT 1985

20240420_181841_o.jpg

Teraz zbieram się za nowy wydech z aktywnymi tłumikami.

IMG-20240311-WA0059.jpg
Po rejestracji , to bliźniaczka z moją

Amortyzatory
Powrót