[159] Alfa Romeo 159 - temat zbiorczy

R

rbt2005

Guest
:fans:Proponuje założyć taki temacik o ogólnych sprawach i drobnostkach trapiących nasze 159.:fans:

---------- Post dodany o godzinie 01:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:57 ----------

Po ostatnim zalaniu baku jeżdzę tylko po mieście i na krótkich odcinkach (tak że jak silnik się zagrzeje to w zasadzie koniec jazdy na parę godzin) i komputer pokazuje mi że pali 9,7l/100km. jeszcze nigdy mi tak dużo nie spalił więc sie troche zmartwiłem czy coś jest może nie tak. ps. Może nie jeżdżę jak 70latek ale na zimnym silniku nie szarżuję. Myślicie że to normalne??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
9,7 l ON to dużo ,ja nigdy nie osiągnąłem podobnego wyniku ,ale pamiętaj ,że to makaroniarze składali nasze silniki i każdy jest inny :D

9,7 l ON to dużo ,ja nigdy nie osiągnąłem podobnego wyniku ,ale pamiętaj ,że to makaroniarze składali nasze silniki i każdy jest inny :D

heh, ah ci makaroniarze. aczkolwiek trochę się zmartwiłem że coś może być nie tak...:eek::confused:

---------- Post dodany o godzinie 11:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:47 ----------

ps rafter przezuciłeś się na niemca ??

Ja jeśli jeżdże w podobnych warunkach, np rano 8 godzina odcinek 3-4 km, potem auto stoi, potem znów z 2 km za kilka godzin to mam podobnie. Jesli w mieście i na krótkich odcinkach na nierozgrzanym silniku, to tak jest.

Mnie bierze 12 litrow benzynki 98 odkąd zalożylem zimówki, ale przerobić na gaz to więcej niż obciach - pozdrawiam :)

remek to tak jak u mnie - również 12.00000 litra
w MIEJSKIM

2.2 jts

Nareszcie się upewniłem że z moja Bellą wszystko w porządku, mało tutaj 2,2 JTS w sumie...12 mi spala jak nic..dzięki :) Do tego jeszcze lubi sobie popijać oleju co jakiś czas i muszę robić dolewki

Amortyzatory
Powrót