RafalLisu
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM 16v 150KM 2008r.
Cześć wszystkim!
Od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu Alfy Romeo 159 Sportwagon z 2008r. z silnikiem JTDM 16v 150KM.
Niektórzy marzą o Mustangu, inni o Porsche a ja zawsze chciałem mieć 9tkę... W końcu się zdecydowałem i trafiłem egzemplarz który odpowiada mi we wszystkim.
W profilu raczej nikogo nie zaskoczę oryginalnością, bo jest wiele grubych projektów na które bardziej warto zerknąć, ale chcę mieć dla siebie taki wgląd co zrobiłem i co planuję zrobić w aucie.
Krótko o samym aucie, to model po lifcie, sprowadzony z Francji, zostawione w rozliczeniu w salonie w Brest. Jestem drugim właścicielem u nas w kraju.
Zanim kupiłem Alfę obejrzałem już wiele modeli, po pewnym czasie całkiem zrezygnowałem i jakoś nie było mi wcześniej pisane dołączyć do grona alfaholików. Jak już się udało i zobaczyłem auto na żywo, to było to czego szukałem, nie chciałem relingów, nie chciałem skór i jasnego środka, do tego trafił się w kolorze który bym wybrał jak bym mógł zamówić auto z salonu. Tak wiem, srebra... jest dużo na ulicach, ale to mój typ
Z ważniejszych rzeczy dla tego modelu:
-brak korozji
-sanki zdrowe
-klapy wirowe usunięte
-skrzynia regenerowana jeszcze we Francji
Jest to model po liftingu, posiada m.in:
-małe brembo
-klimatyzacja automatyczna dwustrefowa
-wielofunkcyjna kierownica
-tempomat
-fotochromatyczne lusterko centralne
-lusterka boczne elektryczne, podgrzewane
-wszystkie szyby elektryczne
-czujniki parkowania tył
-tapicerka AlfaTex
-felgi aluminiowe 16'' obecnie na zimówkach 205/60/16
Plany:
-nowe wkłady lusterek (zrobione)
-nowe znaczki (zrobione)
-nowe dywaniki (zrobione)
-uchwyt na fona (zrobione)
-zasłonki przeciwsłoneczne (zrobione)
-adapter bluetooth
-zamontować wideorejestrator
-wymienić rozrząd
-ekologia aut, do tego program w granicach rozsądku
-halogeny na żółto
-Felgi 17" na czarny mat
-końcowy wydech przelot
-nowe tarcze + klocki, do tego zaciski proszkowo na żółto
edit w wolnej chwili...
Od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu Alfy Romeo 159 Sportwagon z 2008r. z silnikiem JTDM 16v 150KM.
Niektórzy marzą o Mustangu, inni o Porsche a ja zawsze chciałem mieć 9tkę... W końcu się zdecydowałem i trafiłem egzemplarz który odpowiada mi we wszystkim.
W profilu raczej nikogo nie zaskoczę oryginalnością, bo jest wiele grubych projektów na które bardziej warto zerknąć, ale chcę mieć dla siebie taki wgląd co zrobiłem i co planuję zrobić w aucie.
Krótko o samym aucie, to model po lifcie, sprowadzony z Francji, zostawione w rozliczeniu w salonie w Brest. Jestem drugim właścicielem u nas w kraju.
Zanim kupiłem Alfę obejrzałem już wiele modeli, po pewnym czasie całkiem zrezygnowałem i jakoś nie było mi wcześniej pisane dołączyć do grona alfaholików. Jak już się udało i zobaczyłem auto na żywo, to było to czego szukałem, nie chciałem relingów, nie chciałem skór i jasnego środka, do tego trafił się w kolorze który bym wybrał jak bym mógł zamówić auto z salonu. Tak wiem, srebra... jest dużo na ulicach, ale to mój typ
Z ważniejszych rzeczy dla tego modelu:
-brak korozji
-sanki zdrowe
-klapy wirowe usunięte
-skrzynia regenerowana jeszcze we Francji
Jest to model po liftingu, posiada m.in:
-małe brembo
-klimatyzacja automatyczna dwustrefowa
-wielofunkcyjna kierownica
-tempomat
-fotochromatyczne lusterko centralne
-lusterka boczne elektryczne, podgrzewane