[159] MiTo/159

paweltbu

Nowy
Auto
MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019
Po pół roku poszukiwań w końcu jest :) 1.4 TB MA 2009 115tys kupiona w ciemno ze zdjęcia przyjechała dziś do moich teściów o 5 rano :) prześwietliłem ją przez aso dostałem zdjęcia książki serwisowej zamówiłem lawetę i kupiłem totalnie w ciemno, nie żałuję bo wygląda jak nowa, miała 2 właścicieli i była na bieżąco serwisowana. :) dołącza do rodziny i większej siostry 159 która jest w domu od 3 lat. ja ją już uwielbiam a żona się zakochała :)

WP_20160702_06_48_56_Pro.jpgWP_20160702_06_49_17_Pro.jpgWP_20160702_06_49_40_Pro.jpgWP_20160702_11_17_01_Pro.jpg

Czasem kupno w ciemno dobrze wychodzi :) Bezawaryjności, bardzo fajnie wyglada ;)

Mito nowe, babcia Laguna sprzedana to 159 o sobie przypomniała :/ zaśmierdziało i alternator się skończył... :/ no cóż jak na 3 lata to pierwsza awaria, w sumie dobrze, że teraz a nie za miesiąc w drodze na Chorwację. A tak poza konkursem to czy wymieniał ktoś w MiTo oświetlenie wnętrza na led?? Poszukuje info nt żarówek w lampce sufitowej, czy podejdą 6 diodowe i czy jest 41mm długa??

Koszt regeneracji alternatora 350zł, z plusów - nowe sprzęgiełko wyciszyło auto przy odpalaniu :) przy okazji poszedł nowy olej do skrzyni /Tutela Matryx 50zł/1l/ i tu minus - trochę ciszej ale jednak łożyska słychać.

Ja wymieniłem wszystkie żarówki w środku na LED. Co do sufitowej to nie pamiętam wymiarów, najlepiej wyciągnąć i pojechać do sklepu i kupić taką samą tylko LED'ową. U siebie mam 4 diodową. Polecam też żarówki do jazd dziennej o barwie białej zimnej :D
http://allegro.pl/zarowki-w21-5w-t20-alfa-romeo-mito-swiatla-dzienne-i5417077261.html
hmmmm te do jazdy dziennej to nie za niebieskie?? nie masz jakiś zdjęć?? środek ogarnąłem, do sufitowej weszła taka sama jak do 159 na 6 diod :) jest jaśniej/ładniej.

Niebieska jest tylko obudowa (że tak powiem) żarówki, a świeci światłem białym zimnym jak na tych zdjęciach z allegro. To że jest niebieska nie przeszkadza i nie widać jej prawie w ogóle z zewnątrz gdy samochód stoi. Po robocie zrobię fotkę do podeślę.

No ekstra :D zamawiam! p.s ładny kolor auta ;)

No i mam kolejny nowy nabytek :) pali całkiem sporo /kalorii/ radość z jazdy 10/10

WP_20160815_12_03_34_Pro (2).jpg

po 6 latach 159 odjechała do nowego właściciela - niech służy równie dobrze jak nam, nowe... będzie za jakiś tydzień. Ciężko kupić cos po AR bo jakoś te wszystkie auta mało ładne, ale ponoć naturalne jest że po alfie sięga się po mazdę która na AR bardzo się wzoruje, więc nie pozostało nam nic innego jak zakup nowej 3-ki w sedanie :) tak podobna trochę do 9tki

ale ponoć naturalne jest że po alfie sięga się po mazdę która na AR bardzo się wzoruje

Mnie zawsze uczyli, że po AR sięga się po Maserati ;)
A jak nie ma funduszy, to po Giulię ;)

A jak na nią też nie ma funduszy, czyli jak w moim przypadku, to się zostaje ze 159 i zbiera :D

Można tak kalkulować, giulia... fajna ale w dobrej opcji za droga, a cos trzeba kupić :)

Jaka konfiguracja Mazdy bedzie?

Amortyzatory
Powrót