• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Stelvio] Miała być Rosso jest Vulcano

Kurynio

Nowy
Auto
Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280
Witam wszystkich szanownych kolegów i fanów marki. Zakup planowałem na koniec roku lub początek przyszłego, ale się trafiło na stoku wszystko to co chciałem oprócz koloru, ale też mi się zaczyna podobać:)
Całe życie praktycznie za kółkami aut z VAG no i mówię sobie, że trzeba coś w życiu zmienić, padło na atrakcyjną Włoszkę...
Wersja Executive z paroma dodatkami, 2,0 280KM
No już się polubiliśmy::D

Załączniki

• IMG_20190216_114719.jpg
    IMG_20190216_114719.jpg
    117 KB · Wyświetleń: 2
  • IMG_20190216_114727.jpg
    IMG_20190216_114727.jpg
    110.9 KB · Wyświetleń: 1
  • IMG_20190216_114329.jpg
    IMG_20190216_114329.jpg
    57.1 KB · Wyświetleń: 1
  • IMG_20190216_121459.jpg
    IMG_20190216_121459.jpg
    99.5 KB · Wyświetleń: 1
Mozna powiedzieć, dobra zmiana.
Gratulacje :)

Całe życie praktycznie za kółkami aut z VAG no i mówię sobie, że trzeba coś w życiu zmienić, padło na atrakcyjną Włoszkę...

Czyli przebyłeś taką drogę jak ja :). Gratulacje pięknego Stelvio. Wrzuć zdjęcia wnętrza.

Gratulacje. Piękne auto, niech dobrze służy. PS. Ja drogę przebyłem podobną od usportowionych japonców typu Subaru STI poprzez szwabskie czołgi sportowe od Vaginy i gwiazdy. Teraz wiem że wybrałem dobrze. Forza Italia [emoji123]
177.jpg

g0trek, tak na szybko wrzuciłem, jutro jak będzie chwila to może coś się uda zrobić lepszego.
Btechfan, to chyba kierownica od QV, tak?

Owszem, trudno było zdobyć oryginał. Kierownica wygląda i leży w dłoniach super.

Czekam od jakieś czasu na instalację karbonu na gałke biegów. Wrzucę zdjęcia po akcji.
178.jpg

Ostatnia edycja:
Bravo podobna do mojej kolorek super :) Gratuluje

Fajna! Nie kusiła Cię w tych pieniądzach Cupra Ateca? VAG i z jeszcze lepszymi osiągami.

Powiem szczerze, że kusiła, nawet bardzo i tak jak mówisz sporo tańsza, ale zadecydowały dwie rzeczy, no może trzy:
-wygląd, pracuje w skodzie i jakoś mi się ateca definitywnie kojarzy z karoqiem, a Alfa jest śliczna :)
-wnętrze, żona ma obecnie seata leona FR i powiem, Wam, że w sumie nie można się do czegoś przyczepić szczególnego, ale w środku to właściwie seat leon...
-no i właśnie kusiło mnie strasznie, żeby coś zmienić z tego VAG-a, nie wiem Alfa ma to coś, co ciężko zdefiniować, kocham Włochy, często tam jeżdżę i dzięki temu mam taką namiastkę Włoch na co dzień :)

Nie żebym narzekał - każda nowa osoba po "jasnej stronie mocy" mnie cieszy. Życzę, by się sprawowała.

Są auta i jest Alfa Romeo :)

Jestem pewien ze Stelvio prowadzi się o niebo lepiej niż Ateca, nawet jeżeli na prostej od 0 do 100 Ateca Cupra jest szybsza - poza tym jest gorsza pod każdym względem i nie bez powodu tańsza.
Ja bym nie miał problemu z wyborem i na pewno seat nie byłby alternatywa dla stelvio.

Zresztą wystarczy spojrzeć jak azteca wygląda, po szwabsku. Wszystko ociosane siekierą.
O prowadzeniu nie ma co gadać.

Ostatnia edycja:
Dokładnie dwa różne samochody, brałem pod uwagę najpierw, ale jak się przejechałem Stelvio, to już się nie zastanawiałem. Dwa różne samochody...
Idzie wiosna, zatem przyszły nowe buty dla Włoszki na lato :) No ale jeszcze troszkę, bo dzisiaj w Lublinie rano, śnieg i -6...

Załączniki

• IMG_20190222_090529.jpg
    IMG_20190222_090529.jpg
    74.5 KB · Wyświetleń: 0
ja miałem wcześniej trzy vag,i jak dla mnie nie ma co porównywać na korzyść Alfy oczywiście.

Dokładnie dwa różne samochody, brałem pod uwagę najpierw, ale jak się przejechałem Stelvio, to już się nie zastanawiałem. Dwa różne samochody...
Idzie wiosna, zatem przyszły nowe buty dla Włoszki na lato :) No ale jeszcze troszkę, bo dzisiaj w Lublinie rano, śnieg i -6...
Fajne, 19ki?

Tak, myślałem nad 20 na lato, ale w sumie trzeba by było sprzedawać te letnie opony 19, które były na samochodzie no i znalazłem te 19. Też mi się bardzo podobają:)

Tacy zafascynowani a nie wiedzą, że jest tylko Q a nie QV.

Amortyzatory
Powrót