• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Prośba o sprawdzenie nr VIN

Dzięki za mogą szybka odpowiedź. Zastanawia mnie opcja napędu 4*2. Nie zwracałam bardzo uwagi ale myślę że tam nie było q4. 2016 100 000 przejechane dzisiaj ma tylko 120 000. Jeżeli to prawda to strasznie mało jeździł ten samochód. Czy ktoś mógłby mi jeszcze odpowiedzieć czy są w nim poprawione klapy wirowe czy jest to jeszcze silnik z którego trzeba ja usunąć?

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
klapy podobno we wszystkich dislach dobrze usunąć a w tej przed liftowej 159 szczególnie. w po liftowych też warto. ten napęd to na 1 os porostu .
alfa wyprodukowana w grudniu 2007r. do biedronka

Ostatnia edycja:
Markus 78
O co chodzi z ta biedronka?

Czy to normalne że na masce tylnej lotce oraz słupku tylnym znalazłem odprysk lakieru bezbarwnego o średnicy maska 3cm a na pozostałych elementach około 1.5cm.
Auto mierzyłem miernikiem wychodzi że całe w oryginale.

sorki dopiero się wdrażam w forum. źle spisałem login chodziło o do biedrona. co do lakieru to nie jestem ekspertem. kolega miał podobne problemy po odtłuszczaczu którego użył przed woskiem .lakiery teraz są miękkie więc nic mnie nie zdziwi.

twardy wosk podobno 2 razy do roku max.

samochodem trzeba jeździć nie pucować !!!(nadmierne) .

Trzeba jeszcze mieć świadomość, że auto jest po włoskim klimacie, a u nas pewnie ktoś próbował lakier przywrócić do stanu niemal fabrycznego.

Co to znaczy po włoskim klimacie? Rozumiem że ryski po mujniach automatycznych, a co jeszcze? Auto jest po szybkiej polerce i nałożony tani wosk w spray bonjuz widać że spływa. Ale to mi nie przeszkadza stronę detalingu agarne sobie sam.
Jeszcze ten przebieg mnie nurtuje czybjest możliwe aby diesel tak mało jeździł?

Czyli "wypłowiały" od słońca, a ryski to raczej nie tylko po myjniach, ale po tym, że oni z reguły przywiązują stosunkowo małą wagę do wyglądu.

Prośba o sprawdzenie wyposażenia po VIN

Witam serdecznie, mam takie pytanie czy któryś z użytkowników jest w stanie sprawdzić po numerze VIN wyposażenie fabryczne mojej 159tki ? Jaka jest doskonale widzę ale mam pewne wątpliwości czy nie została czasem okrojona z wyposażenia. Auto posiada Blue&mei bardzo mi się wydaje że w wersji nav+ ponieważ w menu blue&me jest zakładka nawigacja, na panelu środkowym na podsufitce ma 3 przyciski navi sos i info a wyposażona jest w zwykłe radio które w dodatku gubi fale. VIN: ZAR93900007237985. Czy jest może ktoś w stanie wyciągnąć listę opcji aby zweryfikować fakt przełożenia radia ? ;)

Witam serdecznie, mam takie pytanie czy któryś z użytkowników jest w stanie sprawdzić po numerze VIN wyposażenie fabryczne mojej 159tki ? Jaka jest doskonale widzę ale mam pewne wątpliwości czy nie została czasem okrojona z wyposażenia. Auto posiada Blue&mei bardzo mi się wydaje że w wersji nav+ ponieważ w menu blue&me jest zakładka nawigacja, na panelu środkowym na podsufitce ma 3 przyciski navi sos i info a wyposażona jest w zwykłe radio które w dodatku gubi fale. VIN: ZAR93900007237985. Czy jest może ktoś w stanie wyciągnąć listę opcji aby zweryfikować fakt przełożenia radia ? ;)

POJ.CYLINDRÓW 1858-1910 CC (CC1.9)
MOC 120 KM 1.9 8V JTD CF4 (KW88)
KIEROWNICA STR.LEWA (GSX)
TYP NADWOZIA STATION WAGON (TCSW)
ZBIORNIK PALIWA DIESEL (CMBDS)
POZIOM WYPOSAŻENIA MEDIUM (ZAWIERA TI) (LL1)
(SSĄCY/TURBO) TURBO (A/TTRB)
EKOLOGIA LIM.CEE FASE 4 (ECOCF4)
LICZBA CYLINDRÓW 4 CYLINDRY (NC4)
LICZBA ZAWORÓW 8 ZAWORÓW (VLE8)
MODEL ROKU ROK 2008 (MY08)
TYP TRAKCJI 2 KOŁA NAPĘDZANE (TT4X2)
WYPOSAŻENIE RYNKU WŁOCHY/EUROPA ŚRODKOWA (AM00)
3 TYLNY ZAGŁÓWEK Yes (511)
6 BIEGOWA SKRZYNIA B. Yes (076)
AIR BAG KOLAN PO STRONIE KIEROWCY Yes (150)
BEZ ZNACZKÓW SAMOCH. Yes (879)
BLUE & ME C3 Yes (55Y)
CD MAPA NAV + PEN DRIVE - BENELUX Yes (4SH)
CENTRALKA Z SPECYFICZNĄ KALIBRACJĄ Yes (059)
CRUISE CONTROL ((TEMPOMAT) Yes (416)
DEZAKTYWACJA AIR-BAG PASAŻERA Yes (4DK)
ELEKTR.PODNOŚNIK SZYB TYLNYCH Yes (023)
INSTRUKCJA W J.FRANCUSKIM Yes (851)
KIEROWNICA I GAŁKA ZM. BIEGÓW W SKÓRZE Yes (320)
KIT DLA PALACZY Yes (989)
KLIMATYZATOR AUTOMATYCZNY Yes (140)
KOŁA STOPOWE SERIA 10 Yes (56J)
LAKIER METALIZOWANY Yes (210)
LAMPY P/MGIELNE Yes (097)
LUSTERKA ZEWN. MALOWANE Yes (976)
PERSONALIZACJA J.HOLENDERSKI Yes (4FX)
RADIO Z CD Yes (564)
REFLEKTORY HALOGENOWE Yes (096)
SIEDZENIA TYLNE DZIELONE Yes (195)
SIEDZENIE PASAŻERA Z REG. WYSOKOŚCI Yes (454)
SPECYFICZNY ZESTAW WSKAŹNIKÓW Yes (4GF)
STEROWANIE Z KIEROWNICY Yes (245)
TRIP-KOMPUTER (PODAJE DANE TRAKCYJNE) Yes (48F)
VDC - VEHICLE DYNAMIC CONTROL Yes (392)
WYPOSAŻ. ZE SKÓRY Yes (211)
Z LICZNIKIEM KM Yes (050)
ZESTAW DO NAPRAW OPON (FIX&GO) Yes (499)

Koledzy, jestem właścicielem od 4 lat Alfy 159 JTDM z 2009r i nadszedł czas by zmienić ją na nowszy mniejszy model.
Znalałem interesujacą mnie Guliette ale miło by było gdyby ktos po VINie mogłby cos wiecej napisać, lub powiedzieć cos czego sprzedawca mi nie powie.

Rzekomo przebieg udokumentowany 78'230km
VIN ZAR94000007406587

Z góry dzieki za jakies pikantne detale i info na temat wyposazenia bym wiedział czego sie faktycznie spodziewać.

Pozdrawiam
Marcin

Panowie kolejny vin do sprawdzenia
ZAR93900007123660.
Pomoże ktoś?

Witam. Czy jest możliwość po numerze VIN ZAR93200000212115 sprawdzić jakie sprzęgło jest zamontowane?? Bo chyba czeka mnie wymiana i boję się że to będzie dwumas co mnie trochę boli.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Ok dzięki jadę ja dzisiaj obejrzeć.
Wpis z ASO PL czy DE?

Niestety kolejna lipa.
Mam nowy vin do weryfikacji. Oglądałem auto mechanicznie ok wizualnie gorzej bo malowane drzwi przód i tył lewą strona. Cena adekwatna do stanu więc myślę zaryzykować. Jeżeli ktoś znajdzie dodatkowe info po vinie będę wdzięczny. Pozdro received_331375041042454.jpg

Niestety kolejna lipa.
Mam nowy vin do weryfikacji. Oglądałem auto mechanicznie ok wizualnie gorzej bo malowane drzwi przód i tył lewą strona. Cena adekwatna do stanu więc myślę zaryzykować. Jeżeli ktoś znajdzie dodatkowe info po vinie będę wdzięczny. Pozdro Pokaż załącznik 253364

VIN: ZAR93900007049588
Ostatni wpis w ASO jest na 48309km

Witam, prosze o sprawdzenie VIN Alfy 159 w wersji TI ZAR93900007268565

Witam, proszę o sprawdzenie Alfy Romeo 159. Zależy mi na sprawdzeniu przebiegu oraz jakie wyposażenie ten samochód posiada. Ewentualna historia też mile widziana. ZAR93900007201468

Z góry dzięki

Amortyzatory
Powrót