• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[147] Pierwsza bella

Januch22

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 2005 1.6ts 120km
Hejka wszystkim , jestem tutaj nowy a to mój dzień z dzisiejszego zakupu. Jest to moja pierwsza alfa ale nie ukrywam, że na nowo się zakochałem, jeszcze tylko nauczy się gotować i kobieta niepotrzebna :) Alfa 147 2005 rocznik 1.6 ts 120km.:cool: Dach został oklejony karbonem tak samo jak tylnia klapa oraz listwa przy układzie wydechowym, felgi 17 od Alafy GT. Oceniajcie i podpowiadajcie co można jeszcze zrobić...:)

Ostatnia edycja:
Przód po lifcie a tył przed liftem?
Jakiś kombinacje były?
Pokaż środek.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

wiem tylko tyle że tył był grzebany juz przez 1 właściciela za granicą oraz tylni zderzak został wymieniony na zderzak od alfy gt, dzisiaj zrobię i podeśle.

Przód po lifcie a tył przed liftem?
Jakiś kombinacje były?
Pokaż środek.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Widziałem już nie jedną taką Alfe za każdym razem się zastanawiam .
I wszystkie to 2005rok .
Pewno przejściowa z początku 2005

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Zmiana jaką powinieneś zrobić najpierw to usunąć tę folię z klapy ;)
Tylni zderzak na zdjęciu nie jest z GT, a ze 147 polifta. Mi to wygląda na przedlifta, z poliftowym swapem przodu i zderzaka ;) bo tylna klapa z przedlifta chyba nie pasuje do słupków polifta

Zmiana jaką powinieneś zrobić najpierw to usunąć tę folię z klapy ;)
Tylni zderzak na zdjęciu nie jest z GT, a ze 147 polifta. Mi to wygląda na przedlifta, z poliftowym swapem przodu i zderzaka ;) bo tylna klapa z przedlifta chyba nie pasuje do słupków polifta
Taki sam zderzak mam w Ar 147 2008r
Widziałem już nie jedną taką Alfe przód z polift tył przed lift Srebrna lata po Busku czarna w Kielcach Szara w Radomiu.

Taki sam zderzak mam w Ar 147 2008r
Widziałem już nie jedną taką Alfe przód z polift tył przed lift Srebrna lata po Busku czarna w Kielcach Szara w Radomiu.

No to napisałem przecież :) tylni zderzak odstaje pod klapą, więc nawet ktoś się nie trudził żeby to ładnie zgrać tylko perfidnie przełożone

ale ulep, a ta folia to mistrzostwo...

folia z tylnej klapy będzie zdjęta też mi się to nie widzi...

Tunel środkowy masz czarny czy częściowo srebrny? Zagłówki na tylnej kanapie wysokie, czy takie zachodzące na oparcie kanapy w dół?

Też od niedawna (niedawno minęły 2 miesiące) mam pierwszą Bellę, również 147 z 2005 roku, ale 1.9 JTD 115 KM :) Pokaż fotki.

Pewno przejściowa z początku 2005
Nie wiedziałem, że były takie przejściówki. Mój jest z pierwszej połowy 2005 (pierwsza rejestracja 31.05.2005) i jest FL. W 2003 były przejściówki (do dziś występujące dość licznie) 156 - środek FL a paka przed liftem. Nawet na taką polowałem swego czasu ;)

Masz wstawiony cały przód od FL.(maska. błotniki zderzak i lampy) i tylny zderzak.

tunel środkowy czarny,a zagłówki wysokie.

- - - Updated - - -

to tylko dlaczego tak jest jeśli auto jest z 2005 roku początek lutego? według tej daty powinien byc fl. Wychodzi z tego że to tył powinień być szybciej od przed lifta i tak jest

tunel jest czarny, a zagłówki wysokie...

Więc masz przedlifta z dołożonym przodem oraz tylnym zderzakiem polifta :D

Wychodzi z tego że to tył powinień być szybciej od przed lifta i tak jest

To co wyżej napisałem jest w przedlifcie. Kolejny szczegół - pionowa część czarnego trójkąta od zewnętrznych lusterek w przedlifcie jest łagodnie zakończona do szyby drzwi przdnich, a w polifcie odstaje w kierunku "do lusterka". Ciężko to napisać ale łatwo zauważyć. A żeby dać tył przedlifta to trochę klepania jest :P

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót