• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Problem VDC/ Hill Holder ALFA GIULIETTA

Tobikos

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta
Witam, odłączyłem "minus" od akumulatora żeby naładować go prostownikiem. Po nocy przychodzę do garażu odpalam samochód i wyskakuje problem z VDC/Hill Holder "vdc unavailable see handbook". Czy coś się mogło stać? Podobno wystarczy zainicjować tylko nie wiem jak, jeżeli ktoś by wiedział to proszę o pomoc.

Witam, odłączyłem "minus" od akumulatora żeby naładować go prostownikiem. Po nocy przychodzę do garażu odpalam samochód i wyskakuje problem z VDC/Hill Holder "vdc unavailable see handbook". Czy coś się mogło stać? Podobno wystarczy zainicjować tylko nie wiem jak, jeżeli ktoś by wiedział to proszę o pomoc.
Z tego co pamiętam, to chyba po przejechaniu się i zahamowaniu kilka razy komunikat zniknął i wszystko wróciło do normy. Pamiętam że musiałem też skalibrować kierownicę, ale to wystarczyło najpierw w jedną strona do oporu, a potem w drugą. Wiem, że podpisałem się pod ECU i coś tam też kalibrowałem.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

- w MA wystarczy tylko pokręcic kierownicą w lewo do oporu , potem w prawo do oporu.
- szyby opuścic, potem do góry, przytrzymac 2 - 5 sekund.
- reszta błędów znika podczas jazdy, powolnej i ostroznej na początek.
- instrukcja obsługi samochodu strona ...

Amortyzatory
Powrót