[145] Błąd poduszki powietrznej

Dizaster

Nowy
Auto
AR 145 1,9 JTD
Cześć wszystkim. Dziś podczas wymiany panelu środkowego od nawiewów, przy okazji wymieniłem żarówki w liczniku. Po zrobieniu wszystkiego i przekręceniu kluczyka pojawiła się kontrolka poduszki powietrznej. Wiadomo, nie ma co prorokować ale czy możliwe jest, że przy odpinaniu przewodów z licznika poruszyłem wiązkę czy wtyczkę z poduszek dawno nie ruszaną? Gdzie szukać przyczyny. Pod komputer zostanie podpięta w ostateczności. Może ktoś z Was miał podobny problem? ;)

Ostatnia edycja:
wtyczka poduszki kierowcy jest na kolumnie pod osłoną kierunkow pasażera przy porcie diagnostycznym zasialana pomiędzy radiem a schowkiem za panelem ale jak odłączys to i lampka się nie zapala sam moduł jest pod radiem i ew jak masz w fotelach to z niego idą kable do foteli wszystkie przewody do poduszek są żółte.
PS bez kompa się nie obejdzie :)

Fotele bez poduszek także to odpada. Przejrzę połączenia, które opisałeś na odpiętym akumulatorze.
Faktycznie pod komputer i tak muszę ją podpiąć.
Dzięki bardzo za wskazówkę! :)

A pomozecie mi z tym samym problemem? Ja mam 146 i przy rozbiorce przodu do wymiany zarowek podswietlajacych klimatyzacje musialem cos ruszyc od strony pasazera i niestety mam blad poduszek. Ciezko u mnie na te chwile z komputerem i chcialbym sprobowac metod, ktore moga to rozwiazac.

A pomozecie mi z tym samym problemem? Ja mam 146 i przy rozbiorce przodu do wymiany zarowek podswietlajacych klimatyzacje musialem cos ruszyc od strony pasazera i niestety mam blad poduszek. Ciezko u mnie na te chwile z komputerem i chcialbym sprobowac metod, ktore moga to rozwiazac.

Nie ma takich wyświetlony raz błąd bez skasowania nie zgaśnie z poduszek :D

Amortyzatory
Powrót