Pisk przy wł klimatyzacji!

Auto
Alfa Romeo 166 2,4JTD 20V Sporttronic
Macie może podobny problem. Przy wł klimatyzacji strasznie piszczy czyli pod obciążeniem jak tylko dodam gazu cisza. Pasek mam nowy i rolki też. Czy to objaw że napinacz się kończy?

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Tak,choc mozliwe,ze to tez przy samej sprezarce klimatyzacji ale najprawdopodobniej napinacz

Ostatnia edycja:
Też bym obstawiał napinacz, mechanik też wydał werdykt że napinacz. Trzeba będzie wymienić tylko skąd wzięli te ceny za kawałek metalu 340zl...

Też bym obstawiał napinacz, mechanik też wydał werdykt że napinacz. Trzeba będzie wymienić tylko skąd wzięli te ceny za kawałek metalu 340zl...

340? Czyli pewnie masz motor 2.4 :-) ale moge Cie pocieszyc,ze kupilem taki napinacz za 169zl(MaxGeara) od zaufanego sprzedawcy forumowego.Napinacz ten niczym nie odbiega od tych po 300pln a dodatkowo rolke prowadzacą ma metalową i naprawde jest solidnej konstrukcji.Nieco ponad miesiac temu go zamontowalem u siebie.Jesli jestes na nieoficjalnej grupie na fb to moge na pw napisac Ci namiar na sprzedawce,bo niesety nie znam jego nicku forumowego. :-)

U mnie za piski przy włączonej klimatyzacji odpowiedzialne było zacierające się łożysko sprężarki. Po wymianie na nowe nastała cisza.

Ale te piski były cały czas czy tylko na niskich obrotach?

340? Czyli pewnie masz motor 2.4 :-) ale moge Cie pocieszyc,ze kupilem taki napinacz za 169zl(MaxGeara) od zaufanego sprzedawcy forumowego.Napinacz ten niczym nie odbiega od tych po 300pln a dodatkowo rolke prowadzacą ma metalową i naprawde jest solidnej konstrukcji.Nieco ponad miesiac temu go zamontowalem u siebie.Jesli jestes na nieoficjalnej grupie na fb to moge na pw napisac Ci namiar na sprzedawce,bo niesety nie znam jego nicku forumowego. :-)

Tak silnik 2,4. Super cena jak możesz daj namiar.... Wyślę Ci mój numer na PW

Czyli cały czas... U mnie tylko jak pisałem powyżej...

Psiknij pod pasek jakims wd-kiem gdy bedzie piszczal jak przestanie choc na chwile to raczej napinacz bedzie

Masz rację dziś tak zrobię. Dzięki za pomoc!

Napinacz jest do wymiany już kupiłem tylko nie mam kiedy założyć...

Temat zakończony winny napinacz... Trochę zabawy przy wymianie ale jest cisza w końcu!!! Dziękuję za informację wszystkim!

Amortyzatory
Powrót