Zakup Alfy Romeo GT

Jestem miłośnikiem Alf (głownie GT i Brery), zresztą jak większość wszystkich tu na forum, ale dać 30k za alfę czy to GT, 159 a już na pewno 40k za brere to wielka przesada.

Chcąc kupić coś w coupe do 15-20tys to zgadza sie najlepsza jest alfa, ale szukając coś powyżej tej kwoty rozglądałbym sie za czymś innym.:)

Np co byś zaproponował powyżej tej kwoty w coupe? Starego merca czy bmw, pospolitego VAGa czy coś z francuzow, którzy wiele nie oferują. Koreańczyki? Alfy szybko tanieją i za mniejsze pieniądze, można mieć dosyć świeży samochód z dobrym wyposażeniem i silnikiem.

Bo ja wiem czy za takie małe... Jak ja coraz częściej widzę Alfy JTS lub TS bez skóry, ksenonów czy podgrzewanych foteli i 2003 rok za 14 tyś np. http://olx.pl/oferta/alfa-gt-2-0-jts-CID5-IDfn4qR.html#a43ba653e8
dobra można pokazać ogłoszenie za 9tyś jak i za 20tyś ale już przestałem wierzyć , że Alfa to jest super okazja i można kupić fajne świeże auto i na dodatek dobrze wyposażone za małe pieniądze... Takie się cenią.
chociaż żałuje, że nie kupiłem alfy blisko mnie za 9 tyś. karoseria tragedia ale środek ideał, 2005 r. z wyposażenia wszystko, śmiało bym włożył drugie tyle, sprawdził mechanicznie, pomalował na biało, kupił fajną felgę i powiedzmy za 18 miał bym super autko jak nowe :(

Ostatnia edycja:
ja sie nie znam i nawet nie mam Alfy ale z tego co czytałem to produkowana już była w 2003 a sprzedaż ruszyła w styczniu 2004

jak wyżej

The Alfa Romeo GT (Type 937) is a coupe automobile that was produced by the Italian automaker Alfa Romeo between 2003 and 2010.
The GT was introduced in March 2003 Geneva Motor Show and it came for sale in Italian markets January 2004

Ostatnia edycja:
Podobno Giulia produkowana jest od kilku lat:)

Ostatnia edycja:
te sprzedawane w styczniu `04 na rynku lokalnym powstały w 2003 na taśmie produkcyjnej

Aż sprawdziłem na Wiki-ojczyźnianej stronie GT (opozycjonisto, nawet tam mają Twój dizajn:)):
https://it.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_GT

Piszą, że zaprezentowana w 2003.

Mój błąd, przepraszam. Produkowana od 2003, sprzedawana od 2004.

Z drugiej strony, sprzedawca, dla którego każdy młodszy rok jest na wagę złota, powinien wpisać 2004. Jeśli taka była data pierwszej rejestracji.

Ostatnia edycja:
wiem, ale to nie moja, tamta biała z wiki jest na niemieckich tablicach i ma czarne wnętrze

start sprzedaży był w styczniu 2004 we Włoszech i uwierz że nie zmontowali ich po 1 stycznia :)
Produzione dal 2003 al 2010

nawet Eper podaje 2003>2010
co do modelu Giulia - nie podoba mi się na maxa i nie mam żadnej wiedzy na jej temat

15.jpg

Ad. Giulia, model Ci się nie podoba, czy raczej polityka planowania produkcji?

Bo mi jedno i drugie:(

I raz kolejny dochodzimy do tego, że nasze GT (u mnie należy do mojej drugiej połowy, a wygląda na załączonym zdjęciu) są jednymi z najlepszych osiągnięć włoskiej motoryzacji:

Załączniki

• gt klaudii.jpg
    gt klaudii.jpg
    67.5 KB · Wyświetleń: 18
  • gt.jpg
    gt.jpg
    70.4 KB · Wyświetleń: 17
studio Bertone zrobiło dobrą robotę, szczególnie z tyłu i z boku, w kwestii designu na pewno jest to wyczyn
technika... jest jaka jest :)

technika... jest jaka jest :)

Nie ma róży bez kolców:rolleyes:.

A tak w ogóle, co w dzisiejszych czasach, tj. celowego postarzania produktu, jest lepsze niż takie, jakie jest?

Dla mnie ciekawą była obserwacja, jak moja Żona, której kupiłem w prezencie GT, przeszła szybką ewolucję doświadczenia od "fajne" do "fascynujące":)

Jak na około 13 lat temu to stworzyli naprawdę świetnie wyglądający samochód. Ludzie projektujący teraz powinni brać ja sobie za przykład :)

Fajna Alfa się pojawiła tylko ma jeden minus, połautomatyczna skrzynia biegów... Może jednak wyprowadzi mnie ktoś z błędu, że nie jest z nią tak źle i nie psuje się aż tak często a naprawa kosztuje później 4-6 tys? :-P

Fajna Alfa się pojawiła tylko ma jeden minus, połautomatyczna skrzynia biegów... Może jednak wyprowadzi mnie ktoś z błędu, że nie jest z nią tak źle i nie psuje się aż tak często a naprawa kosztuje później 4-6 tys? :-P
Niestety skrzynia selespeed ma złą sławę - w GT to chyba najbardziej ryzykowny element auta. Z drugiej strony są użytkownicy selespeeda którzy nie narzekają na awaryjność, ale większość Ci odradzi tą skrzynię...

Szkoda :-( ale dzięki, czy mi się uda w końcu kupić moją GT

Amortyzatory
Powrót