Kasowanie inspekcji w 156 2002r.

alces1

Aktywny
Auto
AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6
Witam!
Właśnie przyszedł czas na skasowanie informacji wyświetlanej przez kompa o tym, że należy udać się do serwisu w celu przeglądu. Jako, że do serwisu się nie wybieram to chciałbym wiedzieć jak skasować tą informację i przesunąć o kolejny roczek. Dodam, że mam AR 156 po liftingu wnętrza. Proszę o pomoc.

Wejdź do zakładki "service" w komputerze i przytrzymaj dłuższy czas (ok 8s) przyciski "-" i "+" jednocześnie

Dziękuję bardzo - już zrobione:)

podepne sie pod temat. czy jest możliwe wykasowanie tejże inspekcji w AR147 FL?czy tylko komp?

147 FL
komp i kabel ELM
tu chyba + i - nie bangla

---------- Post added at 09:05 ---------- Previous post was at 09:04 ----------

Przecież nie masz komputera pokładowego który wzywałby do serwisu, więc co chcesz kasować?
a kurde - trza beło koledze napisać że za 3 dychy mu skasujesz i nic mu się nie wyświetli :lol:

co zrobić w przypadku gdy "+" i "-" nie dają żądanego efektu. Dziś chciałem skasować i lipa, trzymałem na zapłonie i bez zapłonu tak długo, aż sam powrócił do głównego ekranu i dalej nic :(

co zrobić w przypadku gdy "+" i "-" nie dają żądanego efektu. Dziś chciałem skasować i lipa, trzymałem na zapłonie i bez zapłonu tak długo, aż sam powrócił do głównego ekranu i dalej nic :(
A byłeś w zakładce SERVICE?

byłem, wszystko robiłem jak instrukcja nakazuje ale bez efektu

https://youtu.be/gzViWvTWNXI nie jestem jedyny z tym problemem

Ostatnia edycja:
Podepne się pod temat bo u siebie też nie mogę skasować - w programie FES nie mam takiej opcji i programie delphi też nie ma. Rozwiązał ktoś ten problem ?

Kasowanie przeglądu

Ponawiam pytanie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
U mnie też nic nie daje trzymanie + i - jednocześnie, a wchodzę w menu-service-ok wciskam +- i nic przez 15 sek.

Opisz, jak to robisz. Bo pierwszy raz słyszę, żeby się komuś nie udało.
Zapłon , wchodzę w menu w opcje serwis i tam jest napisane że przegląd przekroczony czy jakoś tak - naciskam jednocześnie + i - i tak mogę trzymać do usr.......ej śmierci - nic się nie dzieje a później wyłazi z menu i tak w kółko

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

sprawdzcie czy przyciski + i - działają poprawnie, mi po 3cim podejściu załapał dopiero z nieużywania

+,- podczas poruszania sie po menu dzialaja normalnie, u mnie po ok 10s trzymania tych przyciskow ekran lekko zamiga i tyle

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót