• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

dziwny odgłos?

lukas1993

Nowy
Auto
Alfa 147 1.6 16v twin spark
Rano kiedy autko jeszcze nie nagrzane gdy wcisne sprzęgło i dodam lekko gaz słyszę świst jakby turbiny tylko że ja mam tsa 16v 105km;)
co to może być
i jescze jedna sprawa...
jestem na jedynce na obrotach w ciskam sprzęgło zmieniam dwójke i chcę tak gwałtownie wejś na obroty taki dziwny dzwięk słycze czy to coś ze sprzęgłem będzie?
miał ktoś w was takie ojawy?

Świst? Pasek Ci się przypadkiem nie ślizga?

Wyryte rantem felgi

jestem na jedynce na obrotach w ciskam sprzęgło zmieniam dwójke i chcę tak gwałtownie wejś na obroty taki dziwny dzwięk słycze czy to coś ze sprzęgłem będzie?
miał ktoś w was takie ojawy?

Jak ja lubię takie pytania :) Nagrania kolego!, nagrania dźwięku są potrzebne żeby ewentualnie coś móc stwierdzić...skąd kto ma wiedzieć co ty słyszysz?

dźwięk Ci kolego w niczym nie pomożę wszystko dokłądnie opisane

A zdajesz sobie sprawę z tego że bez nagrania nikt Ci nie pomoże? Bez tego to będzie tylko strzelanie a to mija się z celem

Wyryte rantem felgi

jak mam to nagrać jak nawet tego nie słychać w nagraniu?
a pisk w kole to chyba można sobie wyobrazić

A stetoskop z węża ogrodowego albo jakiejś rurki nie da się zrobic?
Co do pisku w kole to pierwsze czytam. Widzisz, najpierw piszesz że wszystko dokładnie opisane a potem dodajesz nowe informacje.

Wyryte rantem felgi

dźwięk Ci kolego w niczym nie pomożę wszystko dokłądnie opisane

Taak, słyszysz świst i dziwny dźwięk, faktycznie, bardzo dokładny opis :) Albo to uda Ci się nagrać albo jedź po prostu do warsztatu bo tutaj raczej nikt Ci nie pomoże z takim opisem problemu.

Amortyzatory
Powrót