• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Connect Nav+ język polski

Wysłałem wczoraj do kolegi janio.
Zobaczymy co da się z tym zrobić, jeśli będzie działać to do Ciebie też wyślę :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Dostałem e-milka od Alcesa, ale niepokoi mnie rozszerzenie tych plików, tj. .cab, co zdaję się, jednoznacznie wskazuje na oprogramowanie Microsoftu, czyli Windows i Windows Mobile. Zrobiłem to, co najprostsze, nagrałem pliki na płytkę, ale po umieszczeniu w napędzie navi jest CD-error. Wpadłem na inny pomysł, którego póki co nie mogę zrealizować, ponieważ gdzieś mi wcięło płytkę z oryginalnym softem i nie mogę sprawdzić, czy w oryginalnym sofcie są pliki z rozszerzeniem .cab, jeśli nie, to moje pomysły w tym momencie się kończą, jeśli jednak są, to myślę, że trzeba by nagrać kompilację oryginalnego softu z dogranymi tymi plikami. Jeśli ktoś ma pod ręką płytkę z oryginalnym softem, niech sprawdzi, czy są tam jakieś pliki z rozszerzeniem .cab, bo póki co skończyły mi się pomysły, gdzie mogłem wsadzić tę swoją płytkę :(

Janio ja mam gdzieś płytkę z nowym softem do navi, bo robiłem upgrade, czy o tą Ci chodzi? (ze względów oczywistych nie jest to oryginał ;) ).
Pozdrawiam.
- Rafał

Ja jestem teraz nad Soliną i nie mam dostępu do płytek ale jak będe to moge ci przesłac na meyla orginał i upgrade co będziesz chciał pozdrawiam

jak pogoda nad Soliną?? wybierałem się na niedziele ale raczej nic z tego nie będzie :(

Do dziś była fajna teraz pada i nie wiem czy sie rozpogodzi do jutra kicha

Janio ja mam gdzieś płytkę z nowym softem do navi, bo robiłem upgrade, czy o tą Ci chodzi? (ze względów oczywistych nie jest to oryginał ;) ).
Pozdrawiam.
- Rafał
Nie, nie - chodzi o płytkę z oryginalnym softem (nie pamiętam, czy nie od navi), którą trzeba umieścić w napędzie przy zmianie języka. Jak zmieniałem z niemieckiego na angielski, to musiałem umieścić w napędzie oryginalna płytkę, tyle tylko, że przed jej włożeniem wybierało się język z dostępnych, a więc prawdopodobnie moje kombinacje na nic się nie zdadzą, ale jak zwykle, wolałbym się o tym przekonać praktycznie :)

- - - Updated - - -

Płytkę znalazłem, gdzie? - nie pytajcie - tyle, że to jedyna dobra wiadomość, na oryginalnej płytce nie ma nic z rozszerzeniem .cab, większość ma rozszerzenie .cod, są też .ind, .str, ale .cab nie ma i w tym momencie moja koncepcja upadła z hukiem, czyli nadal angielski rządzi :(

Czyli lipton...
Ciekawe więc co to za plik jest na tej płytce...
Pozdrawiam.
- Rafał

prośba o plik

Dostałem e-milka od Alcesa, ale niepokoi mnie rozszerzenie tych plików, tj. .cab, co zdaję się, jednoznacznie wskazuje na oprogramowanie Microsoftu, czyli Windows i Windows Mobile. Zrobiłem to, co najprostsze, nagrałem pliki na płytkę, ale po umieszczeniu w napędzie navi jest CD-error. Wpadłem na inny pomysł, którego póki co nie mogę zrealizować, ponieważ gdzieś mi wcięło płytkę z oryginalnym softem i nie mogę sprawdzić, czy w oryginalnym sofcie są pliki z rozszerzeniem .cab, jeśli nie, to moje pomysły w tym momencie się kończą, jeśli jednak są, to myślę, że trzeba by nagrać kompilację oryginalnego softu z dogranymi tymi plikami. Jeśli ktoś ma pod ręką płytkę z oryginalnym softem, niech sprawdzi, czy są tam jakieś pliki z rozszerzeniem .cab, bo póki co skończyły mi się pomysły, gdzie mogłem wsadzić tę swoją płytkę :(

Witam,co prawda temat sprzed roku ale może macie jeszcze ten polski plik? janio podeślij mi ten plik mam pomysł co zrobić z tym rozszerzeniem .cab mój e-mail olek_1982@wp.pl

aktualizacja softu

E=janio;797569]Nie pamiętam skąd dokładnie ściągałem, jak mi napiszesz emilka, to Ci prześlę, to ledwie niecałe 5 MB.
Te 3-4-5-6 to kolejne dolne przyciski, 9 to skrajny prawy górny.[/QUOTE]

Witam.
Wiem ze temat jest dosyć stary, ale ja jestem nowym alfaholikiem i szcześliwym posiadaczem Alfa Romeo Brera 2,4 Jtdm. Chcialbym poprosic także o ten plik z aktualizacją softu do wersji 12,3 i językiem angielskim na lukaszminiewski@o2.pl
Z góry dziekuję.
Pozdrawiam

Witam - zobaczyłem na jednym z ogłoszeń takie ikony na navi. Alfa Romeo jest z 2006 - czyli jak moja. Co muszę zrobić aby mieć takie same ikonki na mojej navi?

C30110617_14.jpg

ttp://img02-otomoto.sogastatic.pl/400x300/C30110617_14.jpg

aktualizacji do wersji 12.3 jakie ma plusy i jakie minusy względem starszych wersji. Co się zyskuje co traci - bo jeżeli to tylko zmiana ikonek to nie wiem czy ma to sens.

Nie wiem jak w starszym sofcie, ale na 12.3 działają mapy Navteq RT3 2013 - 2014.

Witam.Jeśli można to poproszę o ten soft 12.3 i jęz.angielski na t.sala@wp.pl Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.

Dzięki tej aktualizacji Navi czyta mapy G2, czyli te najnowsze. Przed aktualizacją czyta tylko G1, a tych ostatnia edycja była chyba 2008-2009, poza tym nie zauważyłem żadnych istotnych zmian, poza samym interfejsem, czy lepszy... rzecz gustu. Jak będziesz potrzebował instrukcji wgrywania tego firmaware, to służę pomocą - wgrywanie jest banalnie proste, chociaż zanim to zrobiłem też miałem spore obawy, żeby czegoś nie uwalić ;)

Witam kupiłem AR159 dwa tygodnie temu z niemiec chciałbym zmienić aktualizację I język navi na
angielski I tu pojawia sie moja prośba czy możesz przesłać mi plik z aktualizacją + plik z j.angielskim na adres: darboo147@gmail.com
z gory dziękuje I pozdrawiam

Podejmę się tłumaczyć soft do connect navi ale potrzebuje programu do edycji plików enc. Ktoś wspomoże?

Chcę zaktualizować mapę Navteq do najnwoszej z tego roku. Znalazłem na navigation.com za 199Euro. Macie jakieś inne pomysły :)

Amortyzatory
Powrót