Wyślij mi też kukne co to za pliczek kazikozi@o2.pl
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Nie, nie - chodzi o płytkę z oryginalnym softem (nie pamiętam, czy nie od navi), którą trzeba umieścić w napędzie przy zmianie języka. Jak zmieniałem z niemieckiego na angielski, to musiałem umieścić w napędzie oryginalna płytkę, tyle tylko, że przed jej włożeniem wybierało się język z dostępnych, a więc prawdopodobnie moje kombinacje na nic się nie zdadzą, ale jak zwykle, wolałbym się o tym przekonać praktycznieJanio ja mam gdzieś płytkę z nowym softem do navi, bo robiłem upgrade, czy o tą Ci chodzi? (ze względów oczywistych nie jest to oryginał).
Pozdrawiam.
- Rafał
Dostałem e-milka od Alcesa, ale niepokoi mnie rozszerzenie tych plików, tj. .cab, co zdaję się, jednoznacznie wskazuje na oprogramowanie Microsoftu, czyli Windows i Windows Mobile. Zrobiłem to, co najprostsze, nagrałem pliki na płytkę, ale po umieszczeniu w napędzie navi jest CD-error. Wpadłem na inny pomysł, którego póki co nie mogę zrealizować, ponieważ gdzieś mi wcięło płytkę z oryginalnym softem i nie mogę sprawdzić, czy w oryginalnym sofcie są pliki z rozszerzeniem .cab, jeśli nie, to moje pomysły w tym momencie się kończą, jeśli jednak są, to myślę, że trzeba by nagrać kompilację oryginalnego softu z dogranymi tymi plikami. Jeśli ktoś ma pod ręką płytkę z oryginalnym softem, niech sprawdzi, czy są tam jakieś pliki z rozszerzeniem .cab, bo póki co skończyły mi się pomysły, gdzie mogłem wsadzić tę swoją płytkę![]()
Dzięki tej aktualizacji Navi czyta mapy G2, czyli te najnowsze. Przed aktualizacją czyta tylko G1, a tych ostatnia edycja była chyba 2008-2009, poza tym nie zauważyłem żadnych istotnych zmian, poza samym interfejsem, czy lepszy... rzecz gustu. Jak będziesz potrzebował instrukcji wgrywania tego firmaware, to służę pomocą - wgrywanie jest banalnie proste, chociaż zanim to zrobiłem też miałem spore obawy, żeby czegoś nie uwalić![]()