[146] Centralny - znów problem

• Autor wątku Autor wątku alfadream01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alfadream01

Guest
Witam. Dziś mam znów problem z centralnym w Alfie. Z pilota drzwi otwiera i natychmiast zamyka. Natomiast z kluczyka działa ok. Jakis pomysł?

ciesz się że wgl ma reakcje na kluczyk ;p żart ale tak na serio masz gdzieś zware albo możliwe że coś z przekaźnikiem

A zamyka się z pilota normalnie? Może po prostu trzeba przesmarować zamek w tych drzwiach które otwierasz właśnie z kluczyka. Ciężko chodzi kluczyk?

Nie masz żadnego zwarcia problemu z przekaźnikiem itp.Problem jest czysto mechaniczny.Coś(cięgno,zamek)chodzi za ciężko i elektromagnes nie ma siły otworzyć.

Ty czytasz temat w którym odpowiadasz czy tylko piszesz?
A słyszałeś o zwarciu w pilocie ? Skoro działa zamkniecie z kluczyka to jest masa i siłowniki są oK.

Dodano po 10 minutes:

ps. Miałem na myśli drugi pilot zapasowy ( ja mam wszystko w jednym ) ale chybia wiadomo o co chodzi.

Ostatnia edycja:
Na dzieńdobry to napisz czy po otwarciu drzwi swiecą kontrolki otwarcia drzwi i czy gasną po zamknięciu.
U mnie były te same objawy okazało się ze to właśnie czujnik w zamku otwierał auto.

Na dzieńdobry to napisz czy po otwarciu drzwi swiecą kontrolki otwarcia drzwi i czy gasną po zamknięciu.
U mnie były te same objawy okazało się ze to właśnie czujnik w zamku otwierał auto.

Bzdura totalna.Czujnik niedomknięcia nie ma nic do rzeczy z centralnym.A co pacjentowi dolega napisałem.I jest to pewne jak 2x2=4

Nie masz żadnego zwarcia problemu z przekaźnikiem itp.Problem jest czysto mechaniczny.Coś(cięgno,zamek)chodzi za ciężko i elektromagnes nie ma siły otworzyć.

dokładnie tak ... jak jest mróz to u mnie się tak samo robi ,musiałbyś po kolei wszystkie drzwi "porozbierać " i posprawdzać w czym leży przyczyna ... obstawiam ze problem będzie w środku zamka .

Podczas zamykania mrugają kierunki. Kluczyk chodzi bezproblemowo. Popsikałem WD40 na zamki. Zobaczymy, póki co chodzi.
Ale wystarczy, że będzie około 0 stopni i powraca problem.
Co do drugiego pilota, tutaj jest error, bo bym musiał programować go na nowo (wymiana baterii), ale nie wiem jak.

tak jak mówie 90% problemu będzie leżeć w zamku w srodku mechanizmu czeka cie rozbiórka tapicerek drzwi i sprawdzanie po kolei każdego

Amortyzatory
Powrót