• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zestaw na zimę

ferenss

Nowy
Auto
159
Witam wszystkich,

Mam zamiar zapodać taki zestaw zimowy na lakier: Poor Boy Black Hole + Collinite 476s. Teraz pytanie do Was czym przed całym zabiegiem umyć auto aby pozbyć się jak najwięcej dziadostwa (osad, muchy, smoły) z lakieru ( czy odtłuścić?), bo raczej na glinkę czasu nie będzie. Jakich padów użyć i czy użyć dodatkowo jakiejś pasty lekko ściernej?...Poor Boy chyba nie jest ścierny!. Dodam że lakier nie posiada mocnych zarysowań i ubytków, raczej ryski koliste i ślady po nieumiejętnym polerowaniu przez poprzedniego właściciela. Będę wdzięczy za wszystkie porady bo robię pierwszy raz.

Pozdrawiam

Do zmycia uzyj czegos typu tar remover, ja polecam mac prikbort - zejda robaki i smola. Glinkowanie auta to max 1h wiec nie wiem dlaczego chcesz to pominac - naprawde warto to zrobic, szczegolnie ze po prikborcie wiele nie bedzie do sciagania z lakieru. Jesli chcesz lekko i szybko poprawic stan lakieru to sprobuj moze cos w stylu menzerna 2500 na gabce polish, potem BH na finish.

dzieki za radę, może jednak przejadę glinką. A odtłuszczać alkoholem czy sobie darować.

Po prikborcie nie masz juz nic tłustego na lakierze. No i BH zajmie sie ewentualnymi resztkami. Poczytaj moze sobie co robią poszczególne produkty na stronach producenta - bedzie ci łatwiej przygotować plan prac :)

Na zimę nie kładłbym wosku bezpośrednio na BH

Po prikborcie nie masz juz nic tłustego na lakierze. No i BH zajmie sie ewentualnymi resztkami

Mam rozumieć że po pricku nie myjesz auta tylko dajesz BH ? bo ja tak to rozumiem
A uważam że wprowadzasz kolegę w duży błąd.

Jakimi resztkami zajmie się BH ?

Oczywiście BH można użyć jako powiedzmy cleaner ale na okres zimowy aplikowałbym Coli na odtłuszczony lakier.
Lepszym rozwiązaniem byłby użycie cleanera np. dodo czy duragloss

AutoNaBlask.pl możesz rozwinąć bo nie wiem czy dobrze rozumiem: najpierw aktywna piana ( którą użyć) , dalej cleaner dodo lub duragloss i po tym Coli?! Czy coś pominąłem powinno wpaść? Możecie mi przygotować ofertę :)

Aktywna Piana, Mycie, Oczyszczanie czyli Prickbort ( płukania-mycie) , Glinkowanie , Mycie , Cleaner , Wosk
z ofertą odezwij się na PW

Amortyzatory
Powrót