• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zakup Alfy 166

• Autor wątku Autor wątku tomasz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    zakup
Nie wiem, ale jak się na taką roletkę napalę to przyjadę do Ciebie z 8-pakiem i częściami żebyś mi zrobił hehe :D

P.S A tak żeby nie było OT, czy kolega już podjął jakąkolwiek decyzję ? :)

Ostatnia edycja:
Taką, że szukam nadal w okolicy i probuje sie pozbyc mojej 147. W tamte okolice mam na razie zza daleko, aby jechac po samochod - brak czasu

Pamiętaj - jeśli Ci zależy na kupnie Alfy tym bardziej dobrej sztuki... To :
Chociażbyś nie wiem co, ale zawsze znajdziesz czas na przeglądarkę, a dwa...
Jak już poszukasz i nawet te 400km dalej to i tak po nią pojedziesz :)

Trzeba tylko chcieć bo nie mieć czasu to tyle co go nie umieć rozplanować ;)

Jak szukasz tylko w okolicy to nie spodziewaj się rewelacji. Tak to można golfa szukać..... Możesz oczywiście czekać i czekać :)

Póki nie sprzedam 147 to i tak rewelki nie kupie, a znajac mnie kupie samochod to moze tu mi sie felgi zmienia, tu mi cos lekko piszczy, tu cos, wiec wole miec jeszce nadstock tej kasy ;d Na razie celem tematu bylo to, aby dowiedziedziec sie co w trawie piszczy, jak podlapie jakis dzien, ze bede pracowal krocej to jeszcze sprobuje popatrzec w praktyce, ale pewne jest, ze 166 kupie ;)

Strach się bać co pod spodem siedzi... była już komentowana w tym temacie nawet chyba ;)
Długo już wisi, widocznie jednak na żywo traci wiele ze swojego fotoblasku :D

Dzięki za info też mi się tak właśnie wydawało. Powiedz kolego czy twoja 3.0 V6 w automacie sprawuje się bez zarzutów? Bo właśnie dokładnie takiej szukam.

Masz nadzieję że Tomaz ci odsprzeda?

Hehehe :D

Dzięki za info też mi się tak właśnie wydawało. Powiedz kolego czy twoja 3.0 V6 w automacie sprawuje się bez zarzutów? Bo właśnie dokładnie takiej szukam.

Tak. Jak na 12 letnie auto tak. Podstawa to znalezienie egzemplarza ze skrzynią i silnikiem w dobrym stanie. Zwieszenie to kwestia kasy, blachę też można ogarnąć (nie mówimy o egzemplarzach powodziowych ;) ), ale skrzynia i silnik to w razie czego duże koszty. W mojej od czasu zakupu nie miałem poważnej awarii, tfu, tfu!

Zadna rewelacja. Nie tobie pierwszemu przebieg maleje :sarcastic:

To może ja się pochwalę.

W niedzielę minęło równe 7 miesięcy od momentu zakupu 166.

I wbrew obiegowym opiniom, wbrew niektórym forumowiczom, że trzeba włożyć po zakupie ze 12k w auto, u mnie przez te siedem miesięcy nie zepsuło się kompletnie nic..

Jedyne pieniądze jakie wydałem, to na wymianę oleju i jako, że nie byłem pewny przebiegu samochodu wymieniłem rozrząd z pompą, uszczelkami. Nawet filtra powietrza nie zmieniałem bo wyglądał jak nowy. U gazownika wymieniłem prowizorycznie gumowe węże i ...jeżdzę. 10kkm za mną i co tu dużo mówić auto jest zajebiste.

Nie wiem, może po prostu mam farta do tych samochodów, bo 145 ujeżdżam już 9 rok, w międzyczasie 4 lata ze 147, obie z wyklinanym Twin Sparkiem i tak naprawdę żadnej poważnej awarii w każdej z tych trzech Alf.

W 145 największy wydatek to remont podłogi, w 147 największy problem jaki kojarzę to awaria alternatora i czujnika położenia wału, a w 166 na razie najpoważniejsza awaria to brak świateł cofania, teraz przepaliła się żarówka świateł postojowych i wczoraj zauważyłem, że nie świeci prawy tylni stop.

Tyle, że staram się zawsze ubiegać awarię, więc w awarie nie wliczam takich rzeczy jak co jakiś czas wymiana, wahaczy, czy np. przerdzewiałego tłumika w 145 (teraz zrobiony z nierdzewki wart więcej niż samo auto).

Zauważam że 166 to typowa Alfa. Większość drobnych usterek sama ustępuje. Zdarzyło się, że nie działał tempomat, nie świeciło podświetlenie tablicy rejestracyjnej, ale się wszystko samo naprawiło :)

Moja mama gada do swoich kwiatków i co nie włoży do ziemi to jej wyrośnie. Ja gadam do swoich samochodów i może dlatego zawsze mnie dowożą do celu ;)

Amortyzatory
Powrót