[155] MOJA 155 2.5 Marcin@Romeo

To jakiej Ty podsufitki szukasz? Spojler od formuly to ten z allegro

Nie wiem ja tamtej nie widziałem. Wiem tylko tyle że koleś miał czerwoną 155V6 i 75 Turbo miał ramki ikaroskie i że był z Krakowa stad takie skojarzenia

to musiał mieć faktycznie tylko ramki, za czasów ikara w krakowie nie było czerwonej 155v6, ani 75turbo

w

Czyli ogólnie jesteś jej 4 albo 5 właścicielem w Polsce. A czy gaz będziesz zakładał?? i powiedz nam czy to faktycznie składak wyszedł po winie , bo jeszcze 155 składaka żadnego nie widziałem

155 dostała dzis pierwszy prezent
ps czy ktoś wyjaśni mi czemu na klockach na przód pisze Lucas zamiast TRW a na tylnich pisze trw ?

Załączniki

• 20140623_171916.jpg
    20140623_171916.jpg
    116.3 KB · Wyświetleń: 138
  • 20140623_171909.jpg
    20140623_171909.jpg
    108.9 KB · Wyświetleń: 131
Mam podwójną końcówkę wydechu Remusa jak coś to podeślę fotkę, patrzyłem do swojej żeby zapodać ale nie wiem czy się na szerokośc zmieści, wygląda że na styk bez ruszania zderzaka by wlazła.
Kable WN to tylko minimum 7mm rdzenia

ps czy ktoś wyjaśni mi czemu na klockach na przód pisze Lucas zamiast TRW a na tylnich pisze trw ?

Bo lucas to system hamulcowy a dodatkowo lucas to też firma, która robiła właśnie układy hamulcowe. Kilka lat temu przejął ją trw.

tak na marginesie wg. mnie klocki lucasa były o wiele lepsze od trw :)

Dzis zalany olej motul 15w50 300v i niestety zauważyłem delikatne pękniecie w misce przy korku narazie nic nie cieknie ale pewnie zacznie , dodatkwo obejżalem podloge i wyglada to naprawdze bardzo dobrze tylne spreżyny so juz troche skorodowane , amory koni sa suche teraz w piatek podjade na arkuszowa to zobaczą czy jest mechaniczny napinacz czy jeszcze hydrauliczny.
Dodatkowo załozone nowe tarcze i klocki ale diametralnej poprawy w hamowaniu niema dalej mam nadzieje ze sie troche poprawi przy dotarciu ale jestem załamany skutecznoscia hamowania w 155 ... bede musial pomyslec nad zmiana na 4 tłoczkowe np chyba ze wy mi cos doradzicie

Jeśli zacisk i tloczki sa ok to najpierw zmień klocki na cos podwyższonym wspl tarcia np ferodo ds. Płyn zmieniłeś - wbrew pozorom ma znaczenie?

Pierwsze co to wymień płyn, to najważniejszy klocek w tej zabawce.

Kiera którą mam

Załączniki

• DSC_0066.jpg
    DSC_0066.jpg
    115.3 KB · Wyświetleń: 150
Amortyzatory
Powrót