• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Czarna Perła 159 TI 2,4 210

• Autor wątku Autor wątku szewi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
hmmm a szukałem rok temu sedana w Ti ...zeby bylo Q4 to już bym był u Ciebie a moja biała byłaby na otomoto :) ,Przyznam że zastanawiam się żeby swoją wymienić na sedana albo też na 3 literowe lżejsze auto

:-)
nie demonizowalbym tak braku Q4, dzieki temu jest zwawsza i lzejsza… w jezdzie miejskiej wykorzystanie Q4 jest sporadyczne, no i podzespoly napedowe nie dostaja tak w kosc :)
Co innego w gorach i ekstremalnych warunkach. Ale nie chce otwierac puszki pandory, bo wiadomo co kto potrzebuje. Q4 ma swoje zalety jak najbardziej.

dla mnie brak Q4 to nie wada a jak piszesz w normalnym użytkowaniu nawet zaleta przy czym jak ktoś lubi RWD i chce mieć alfę to Q4 jest tym czego szuka w "bezpiecznym wydaniu" ... nie zmienia to faktu że sporo lżejszy sedan cały czas mi w głowie siedzi :/ a ten twój to łakomy kąsek :)

Wystarczy tych komplementów, bo Szewi podbije cenę :p
-Rafał

Właśnie, może czas na jakieś mankamenty, żeby obniżył cenę :)

Wysłane z mojego SM-N9005

tak Pakul najlepiej zeby wystawil za 24 tys.Mysle, ze i wtedy jeszcze by ktos chcial zbijac z ceny.Mankamnety w szewiego wozie??Mysle, ze nie ma co szukac czegos takiego

Bo 3litery cos produkuja , a w fiacie zastoje :/

Jesli sie miało 159, to naturalna kolej rzeczy ,że jako nastepne auto chciało by się coś lepszego.Włosi nic nie oferują prócz maserati, a to już trochę inna półka cenowa.Jesli dołożymy do tego przywyczajenie do dobrego prowadzenia z alfy,to mamy taki a nie inny wybór kolejnej marki :).

no ja bym pomyślał jeszcze o lexusie. ale co bawarka to bawarka :)

attachment.php

A jednak konkurent BMW i Lexusa będzie szybciej :) Jeśli nie zepsują środka to będzie się działo w tym segmencie .

Załączniki

• 10413412_299225036925876_1360607775393527561_n.jpg
    10413412_299225036925876_1360607775393527561_n.jpg
    80.9 KB · Wyświetleń: 877
A jednak konkurent BMW i Lexusa będzie szybciej Jeśli nie zepsują środka to będzie się działo w tym segmencie .

Nowa giulia tez pewnie zakosztuje w lepszej wersji jakies 150 tys. Poza tym bez obrazy, ale gdzie tam alfie do BMW.

Lexy są ciekawe,ale brak tam silników skrojonych pod klienta.

Bierz Marcin Bmw , o którym rozmawialismy i nie patrz na jakież mrzonki alfy.

Ostatnia edycja:
150k zl to bedzie za podstawe ;) Lexy fajne i silnikowo tez (nowe hybrydy daja rade 300h, 450h), ale niestety bagazniki w nich to porazka... Nie nadaja sie na rodzinne auto.

Kurde. nie moge zaqumac przebiegu :) 250 na ta chwile czy 70-80 na ta chwile ? czy 250 ma auto przejechane a silnik 60-70 :/

150k zl to bedzie za podstawe ;) Lexy fajne i silnikowo tez (nowe hybrydy daja rade 300h, 450h), ale niestety bagazniki w nich to porazka... Nie nadaja sie na rodzinne auto.

Ja nie szukam typowo rodzinnego auta, ok 4 miejsca musza byc awaryjnie, ale w betach nawet cabrio maja 4 miescowki.
Lexy niestety ale mi sie nie podobaja, szczegolnie te nowe z grillem a la kombajn :)
Ale taka dajmy na to 428i to juz b fajna opcja (bardzo mi sie podoba nastepca trojki coupe, czyli nowa czworka wlasnie w wersji 428i) czy starsze 335i (ponad 300 konna wersje bi turbo, ktorymi mozna jezdzic eco i pocisnac jak sie chce, a jak sie dlubnie zwykly program to wychodzi cos pod 400 koni…)

Na pewno wiem ze to bedzie:
uturbiona benzyna w automacie, moc >=240 koni tym razem (dla odmiany po 3 dieslach) i na pewno ringi tym razem fabryczne :) Preferowany tez xdrive, ale to zobaczymy, bo nigdy nie mialem auta z napedem na tyl wiec 4x4 na start nie jest musem.
Jakiekolwiek mody sobie odpuszcze, moze poza programem i felgami...

Ktory model to jeszcze zobaczymy, bo tu koncepcje mam rozne i tak jak w alfie na ten moment nie ma naturalnego wyboru po 159, to w bawarkach jest go sporo. Podobaja mi sie wersje coupe, cabrio, czy sedany trojki i 5piatki (choc nie potrzbeuje tak wielkiego auta jak 5tka - obserwuje co rano parkingowe zmagania sasiadow jak wstawiaja je na platformy ;) Na pewno nie SUV :)
Rybak podpisuje sie obiema rekami pod tym co napisales.

a tutaj znalazlem probke mozliwosci silnika w wersji 335i

http://www.youtube.com/watch?v=TaYu4rM6y_4

EDIT:
z coraz wiekszym zaciekawieniem przygladam sie wersji 328i F30 sport lub shadow line… turbo benzyna 245 stockowo, 6,1 do sek brzmi calkiem calkiem (mimo ze to tylko 4 cylindry) a spalanie przy tym midzio 8 w miescie, 6 trasa jak na ta moc to az sie nie chce wierzyc, ciagnie od 1,2 tys obr. dzieki 2 turbinom twin scroll, do tego 8 stopniowy automat z 4 trybami (ECO, NORM, SPORT, sport+), turbo dziury brak, waga cos 1500.
Seryjnie troche maly moment 350 ale program to poprawi :)
Cos mi mowi, ze wlasnie to bedzie auto docelowe i raczej jednak w sedanie…

Ostatnia edycja:
No i alfa znalazla nowego właściciela...
Łezka sie zakręciła jak odjeżdżała, nie sądziłem że tak emocjonalnie to odbiorę, ale to najlepszy dowód, ze te auta maja to coś, co powoduje szybsze bicie serca, że człowiek się przywiazuję i gęba mu się cieszy jak nimi jeździ.
Trafiła w dobre ręce, wiec na pewno bedzie miala dobrze w nowym domu.
Spider jest smutny tak jak ja, trzeba bedzie mu szybko zorganizować towarzystwo :)

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót