Irlandia, laczmy sie ::P

• Autor wątku Autor wątku SiGi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Siemka , ja dalej męcze wora z tanim gt :)
widział ktoś z was może to ?
http://cars.donedeal.ie/cars-for-sale/car/5479773
i moje pytanie jest dotyczące skrzyni biegów znaczy automata miał ktoś styczność z tym , jak to wygląda z awaryjnością i eksploatacją bo za dużo nie znalazłem tematów na forum tylko sama extrema .

i moje pytanie jest dotyczące skrzyni biegów znaczy automata miał ktoś styczność z tym , jak to wygląda z awaryjnością i eksploatacją bo za dużo nie znalazłem tematów na forum tylko sama extrema .

Hm, ciekawe. Chyba tylko przez ta skrzynie selespeed jest tak dlugo do sprzedania!!
ja mialem 147 z ta skrzynka prawie dwa latka, jedyny problem to po umyciu silnika
Trzeba bylo kostke wymienic bo biegów nie wrzucal.
Chyba tydzien czekalem na odpowiedniego człowieka z odpowiednim sprzętem.
naprawde frajda jazdy,,,,ale drugi raz nie kupie!!

- - - Updated - - -

Uh Punto;( kup Fieste! Albo corse! w punto uszczelki pod glowica leca jak glupie!
No wiesz Michal......forda,opla. Jeszcze tak jawnie na forum, wyslij priwa albo cos;).
Kobieta choruje na piuzio z otwieranym dachem, wiec z punta nici.

No wiesz Michal......forda,opla. Jeszcze tak jawnie na forum, wyslij priwa albo cos;).
Kobieta choruje na piuzio z otwieranym dachem, wiec z punta nici.

W ciągu miesiąca mieliśmy 2 takie piuzio z otwieranym dachem na podnośniku :D Generalnie dramat. Praktycznie brak tylnego siedzenia, bardzo mocno awaryjne, do tego tak ciężkie, że silniczek 1,6 nie ma siły tego pchnąć. Postaraj się ją namówić na coś innego :P

Ja miale ostatnio takie z 2u lirowym motorkiem i tez nie za bardzo to to jezdzilo

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

czester automat w alfie się nazywa tylko selespeed ? wiesz może czy można zmienić na manuala ?

Da sie podmienic na manuala ale mysle ze koszty beda za wysokie i na graicy oplacalnosci.
Skrzynia, linki, lewarek, tunel srodkowy, sprzeglo plus wymiana, zrzucanie wydechu i zabawa z wyrzucenuem elektroniki od skrzyni z systemu.
Moim zdaniem gra nie warta swieczki.
Lepiej kupic pelnego fes' a robic kalibracje sprzegla co pare tys i pilnowac hydrauliki.
Prawidlowo pilnowany selespeed to naprawdecduza frajda z jazdy

Jak dla mnie to podejrzanie tania jest.
Jakbys sie zdecydowal to przeswietl ja porzadnie
Poogladaj sibue filmiki jak ta skrzynkna powinna begiegi zmienuac zebys mial porownanie

a tak swoja droga mialem punto sporting ;) z klima, komputerem pokladowym, 6 biegami, alusami, fotelami kubelkowymi....w miescie ladnie sie zbieralo autko ;) silnik 1.2 i nie moglem nic zlego powiedziec na to auto...mialem je 2 lata, kazdego dnia robilem 100km do pracy... Karolina uczyla sie na nim jezdzic i uwazam ze autko bylo udane :) jedyny problem mialem z koncowka tlumika ktora musialem wymienic....

Karolina jezdzi teraz fiatem stilo z silnikiem 1.2 i tez spoko autko... serwis jest dosyc problematyczny przy nim... np filtr kabinowy jest od strony kierowcy ( czyli po tej samej stronie co w PL tylko w PL jest tam pasazer wiec jest latwiejszy dostep)... myslalem juz ze bede musial wyciagac pedaly zeby sie dosac do niego.... auto dosyc wygodne i pakowne.... fajne ma zawieszenie....

Ostatnia edycja:
Helllo :) Panowie mam problem skrzypi mi kuzwa deska rozdzielcza od jakiegos czasu w srodku od strony pasazera jak rano jade do roboty a jak juz wracam to jest spoko dziwne co ? :D Oproznilem schowek , rozebralem nawiew i nic :P Wciaz skrzypi kur.... jezeli docisne deske w strone szyby gdy skrzypi to przestaje ale jak puszcze to znowu daje jak w furmance... mial ktos podobny problem w 159 ? zaznacze ze rozebralem podszybie i nic tam nie widze zadnych klinow czy podobnych wynalazkow... zaczyna mnie to skrzypienie doprowadzac do szalu :D

Ostatnia edycja:
Helllo :) Panowie mam problem skrzypi mi kuzwa deska rozdzielcza od jakiegos czasu w srodku od strony pasazera jak rano jade do roboty a jak juz wracam to jest spoko dziwne co ? :D Oproznilem schowek , rozebralem nawiew i nic :P Wciaz skrzypi kur.... jezeli docisne deske w strone szyby gdy skrzypi to przestaje ale jak puszcze to znowu daje jak w furmance... mial ktos podobny problem w 159 ? zaznacze ze rozebralem podszybie i nic tam nie widze zadnych klinow czy podobnych wynalazkow... zaczyna mnie to skrzypienie doprowadzac do szalu :D
A u mnie coś wyrczy i tez nie moge wyczaić co jest :(

W sobote objade sylikonem przednia szybe pod uszczelka i zobacze... wszyscy mi mowia ze to szyba chociaz mi to nie wyglada na szybe :D

problem z kupnem punta rozwiazany!!!
nie kupie i tyle,, he:o
kupilem mojej Asi 2003 piuzio 206 CC z balkonem, znaczy sie tym-dachem otwieranym:P.

to jest dwuosobowy k...as, wiec drugie auto nie ma sily musi byc wieksze!!

tak z ciekawosci, jakie silniki tu w kraju taxu posiada 159, chyba nie ma 1.6:confused:

Artur jak tam podroz????
Podróz spoko miałem mieć zmienniczke no,ale wyszło jak mówiliście prowadziła może po 2x 30min :D wyszło dokładnie 2836,5km do domu spalanie z kompa 5.9-6l pokrywa się z dystrybutora przy trzech osobach na pokładzie,aucie załadowanym na maxa i prędkościach na całej trasie średnio 130-140km/h Czas ok 32h :)

problem z kupnem punta rozwiazany!!!
nie kupie i tyle,, he:o
kupilem mojej Asi 2003 piuzio 206 CC z balkonem, znaczy sie tym-dachem otwieranym:P.

to jest dwuosobowy k...as, wiec drugie auto nie ma sily musi byc wieksze!!

tak z ciekawosci, jakie silniki tu w kraju taxu posiada 159, chyba nie ma 1.6:confused:

najmniejszy 1.8 MPI ;) i 1.9 jts :P

- - - Updated - - -

Podróz spoko miałem mieć zmienniczke no,ale wyszło jak mówiliście prowadziła może po 2x 30min :D wyszło dokładnie 2836,5km do domu spalanie z kompa 5.9-6l pokrywa się z dystrybutora przy trzech osobach na pokładzie,aucie załadowanym na maxa i prędkościach na całej trasie średnio 130-140km/h Czas ok 32h :)

czyli juz wrociles? :) tyle samo spedzilem w trasie ;) jakies drogi byly pozamykane w UK?

- - - Updated - - -

aha! jak tam blad na kompie?

czyli juz wrociles? :) tyle samo spedzilem w trasie ;) jakies drogi byly pozamykane w UK?

- - - Updated - - -

aha! jak tam blad na kompie?[/QUOTE]
Wracam w piątek,drogi nie były pozamykane a pogode w miare dopiero miałem w niemczech tak to non stop deszcz i to padał dosyć mocno.

Lepiej jak pada chyba, jak ja jechalem to grzalo niemiłosiernie, klima wlaczona a ledwo sie dalo wysiedziec tyle godzin.

Sent from my C6603 using Tapatalk 4

Czester

206 Cc to prawie jak ford albo opel;)

Sent from my C6603 using Tapatalk 4

Amortyzatory
Powrót