• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

@fiergloo:
Eee tam. Miałem znacznie "fajniesze" przygody ze 166 i to w krótszym znacznie czasie.

Gdybyś jednak zdecydował się sprzedać swoją 164 za niewielką kasę to jestem w drodze :D

Ma ktoś namiar na czujnik ciśnienia oleju na wskaźnik o numerze 60507261.

Dostałem też info że prawdopodobnie będzie pasował czujnik z Opla Astry GSI, ktoś już próbował takie podmianki ?

pewnie gdzieś po drodze było, ale może nie wszyscy wiedzą http://autokult.pl/2012/11/21/zwykle-samochody-z-niezwyklymi-silnikami/alfa-romeo-164-procar-v10/top

i z innej beczki: jak sprawdzić poprawność działania wtryskiwaczy w silniku boxer - czy rozpylają czy leją?
Wymontować listwę wtryskową z wtryskami.Wyjmujesz przekaźnik od pompy paliwa ,robisz zworę na zasilaniu pompy.Do wtrysku podłączasz przewody,dajesz zasilanie na wtrysk na 10-15 sekund obserwujesz strugę paliwa.Paliwo warto wtryskiwać do jakiegoś pojemnika(słoik lub butelka np. plastik) menzurką mierzysz ilość wtryśniętego paliwa.Na wszystkich wtryskach powinna być podobna ilość cm3.

Wymontować listwę wtryskową z wtryskami.Wyjmujesz przekaźnik od pompy paliwa ,robisz zworę na zasilaniu pompy.Do wtrysku podłączasz przewody,dajesz zasilanie na wtrysk na 10-15 sekund obserwujesz strugę paliwa.Paliwo warto wtryskiwać do jakiegoś pojemnika(słoik lub butelka np. plastik) menzurką mierzysz ilość wtryśniętego paliwa.Na wszystkich wtryskach powinna być podobna ilość cm3.

podziękował

Mnie dziś padła nagrzewnica- dojechałem pod dom prawie na "sucho". Odciąłem nagrzewnicę od dostępu płynu i od trójnika pod zbiornikiem wyrównawczym płyn wali teraz prosto na głowicę(nabyłem odpowiedni przewód). Silnik na szczęście pracuje normalnie, póki co nie widzę wymiany płynów, które normalnie łączyć w silniku się nie powinny. Na dniach się okaże czy nie ma większych problemów.

A ja się wreszcie po wielu latach wziąłem za chłodnicę wody, zdjęcie starej w załączniku.

Załączniki

• chlodnica.jpg
    chlodnica.jpg
    201 KB · Wyświetleń: 72
Coś Ty zrobił że jest aż tak wygięta?

Ja nic, na aucie w połowie podkładki pod zderzak jest pęknięcie, te pęknięcie spowodowane było uderzeniem prawdopodobnie Niemca, w pierwszy miesiąc co auto posiadałem wymieniłem chłodnicę klimatyzacji która właściwie była rozsypana tym uderzeniem. Tak więc 5 lat z takim uszkodzeniem ta chłodnica funkcjonowała ... i co ciekawe nie ciekła. Pierwsze co trzasło to węże przy pompie wody, niedalej jak 2 tygodnie temu nagrzewnica, a ta chłodnica.. cóż- ona fatalnie tylko wygląda, bo szczelność trzymała.

Bardzo interesuje mnie ta 33 sw, czailem sie na nia juz na aukcji 2 miechy temu- ktos widzial, ktos moze cos powiedziec? http://otomoto.pl/alfa-romeo-33-C28907447.html

Hmm, przejrzałeś może ten wątek? Wiem, ma 130 stron, ale może szukajka coś podpowie. Pamiętam, że była na tapecie i chyba nie raz, bo już od dawien dawna czeka na nowego właściciela.

//edit

Ok.. zapomnij o przeszukaniu forum Alfy Romeo - wyszukiwarka nie wie, że istnieją dwucyfrowe nazwy modeli AR. ;) Pozostaje Ci pisać gdzie się tylko da - może zauważy to ktoś, kto zna temat.

Ostatnia edycja:
daaaawno temu mialem okazje przejechać się tą 33 sw zieloną - generalnie do duzych żmudnych poprawek - zalezy czego oczekujesz - jak coś pisz na pw ale za dużo też CI nie pomogę - kiedyś ją po prostu spotkałem na drodze i pognałem za nia- właściciel dał mi się przejechać i opowiedział to i tamto.

Amortyzatory
Powrót