[159] Typ sprężyn

LukeMazur

Nowy
Auto
Toyota Supra JZA80 / Nissan Stagea RS260
Witam, otóż chciałbym się dowiedzieć czy nie mam czasem założonych sprężyn np z wersji TI lub może innych albo tak jest oryginalnie bo w porównaniu z innymi 159 moja siedzi nizej a koła wypełniają nadkola. Pytam gdyż potrzebna mi sprężyna na tył i nie chce kupić czegoś innego... Felga 18" opona 225/45 Prosze o jakieś zdjecia do porównanialub cos takiego.

Ostatnia edycja:
Zamiast sprężyn z TI mógł ktoś zamontować jakieś sportowe innego producenta. Mam podobną sytuację bo mam zamontowane sprężyny Noviteca i też auto siedzi nisko.

a moje zdanie jest takie ze te felgi nie pasują do alfy zalatują wieswagenem :CCCCCC

a moje zdanie jest takie ze te felgi nie pasują do alfy zalatują wieswagenem :CCCCCC

Albo zmień okulary,albo zmień dielera.Alu są naprawdę godne.

Według mnie,alfa siedzi niżej,aczkolwiek nie tak nisko jak w TI.Możesz zerknąć ,jaki masz kolor spręzyn ?

Witam , potrzebuje na gwałt numeru części sprężyn TI - czy będą one pasować do ALFY 159 3.2 q4 rocznik 2006? Chce je ożenić ze standardowymi amortyzatorami.

Możesz zerknąć ,jaki masz kolor spręzyn ?

Koloru czarnego i właśnie z prawej strony z tyłu jedno koło jest wyżej ok. 2cm...
Tak jakby ktoś zapomniał tam zmienić sprężynę czy coś...
Właśnie zwróc uwagę że TI miały 19" i te koła są większe, zatem myślę ze to by było coś koło tego.
Najwyżej kupie dwie -20 do tyłu...

Podbijam. Potrzebuje na gwałt informacji.

W eperze trzebaby poszperać, powinieneś znaleźć interesujące Ciebie informacje (numer części), np. tutaj: http://eper.fiatklubpolska.pl
Co do parowania ich ze standardowymi amortyzatorami to poszperaj trochę, ktoś kiedyś coś pisał, nie wiem tylko czy to nie były czysto teoretyczne rozważania. Być może warto poszperać za granicą, szczególnie w Anglii. Ja sporo ciekawych informacji tam znajduje.

Co do początkowego pytania: na sprężynach zwykle namalowane są paski określające ich parametry. Jeśli udałoby się odczytać te paski (kolory, ilość) to można porównać do innych aut.

Ostatnia edycja:
no to poszukaj, ja spróbuje spisac numer jaki mam z tyłu i zobacze wtedy.

- - - Updated - - -Jednak juz sam nie wiem...

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót