• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Ile jest warta używana sekwencja

Aster156

Nowy
Auto
Ford Ka MKII, Citroen C3 II
Chyba zrezygnuję z użytkowania LPG i w związku z tym mam pytanie: czy jest szansa na sprzedaż kompletnej, sprawnej oryginalnej włoskiej instalacji sekwencyjnej (4 wtryskiwacze) Lenzo Landi? Jeżeli tak, to jakiej kwoty można się spodziewać? Instalacja została zamontowana we Włoszech w 2008 roku i pracuje do dnia dzisiejszego bez zarzutu. Reduktor IG1, wtryski Hana (czarne), zbiornik 80 l bez polskiej homologacji. Instalacja zasila 2,0 TS.

Jest.A opłaca Ci się sprzedawać?Nie taniej jeżdzić na lpg?

Alfa jest moim drugim autem. Do pracy najczęściej dojeżdżam Astrą z dosyć oszczędnym silnikiem diesla więc rozważam pozbycie się LPG

1/4 max 1/3 wartości nowej

Nie jestem fachowcem od LPG, ale z tego co mi się wydaje to instalacja jest "przypisana" do danego pojazdu, więc przekładka wiąże się z kosztami legalizacji :)

legalizacje musi miec zbiornik i on jest przypisany tylko do jednego samochodu. Jesli ktos ma znajomego gazownika to bedzie potrzebował tylko nowy zbiornik z papierem a reszte moze sobie zalozyc Twoją. Czyli tak na prawde jest to nie oplacalne bo gazownik i tak sobie slono zawoła za zlożenie tego do kupy bo jak wiadomo lepiej założyc nowe niż kleic cos ze starego, no chyba ze ktos sam złoży to wszystko do kupy i bedzie jezdzil z lewym gazem az do momentu kiedy to ktos w niego albo on w kogos wjedzie i sie przypierniczy policja a ubezpieczyciel odmówi wypłaty odszkodowania i wtedy trzeba bedzie pokryc wieksze koszta, aha zapomnialem dodac o przegladach których takie auto nie przejdzie

legalizacje musi miec zbiornik i on jest przypisany tylko do jednego samochodu.
Nie zgodzę się z tobą - po rozbiciu poprzedniej alfy wyciągnąłem butlę i wsadziłem ją do obecnej (miałem papiery). Gazownik stwierdził, że nie ma najmniejszego problemu i ją wsadził. Nadmienię, że system ją przyjął a w komunikacji nawet słowem się nie odezwali.

Butlę można przełożyć jeśli jest ważna i ma papiery. Z instalacją jest gorzej, musi zostać zalegalizowana przez gazownika, a to sporo kosztuje. Chyba że masz znajomego z uprawnieniami i Ci się pod tym podbije za flaszkę.

Ale jaką instalacją - przewody i wiązkę się nowe zakłada - a resztę czyli komp, parownik, elektrozawór, butlę jeżeli są sprawne i mają legalizację gazownik założy i to bez flaszki powinien :P

Chyba zrezygnuję z użytkowania LPG i w związku z tym mam pytanie: czy jest szansa na sprzedaż kompletnej, sprawnej oryginalnej włoskiej instalacji sekwencyjnej (4 wtryskiwacze) Lenzo Landi? Jeżeli tak, to jakiej kwoty można się spodziewać? Instalacja została zamontowana we Włoszech w 2008 roku i pracuje do dnia dzisiejszego bez zarzutu. Reduktor IG1, wtryski Hana (czarne), zbiornik 80 l bez polskiej homologacji. Instalacja zasila 2,0 TS.

Mało opłacalny biznes, kompletne instalacje z demontażu LandiRenzo włącznie z butlą kupowałem po 500-600zł, lepiej zostaw na aucie.

Nie chodziło mi o zrobienie jakiegoś interesu na instalacji. Pomyślałem, że skoro nie jeżdżę (prawie) na gazie, to po co zaśmiecać garaż... może się komu na co przyda. Na razie wymontowałem butlę, bo ciężka jak cholera, a reszta siedzi w aucie.

Można sobie poradzić zaślepiając wężyki:)

Jasne, że można zaślepić - jak coś mam taki po 1.8 TS mi został - mogę podesłać go tobie (koszt przesyłki byś tylko pokrył wg. cennika poczty)

A co kleju do gwintów i śrub 6 /5/nie ma w sklepie?

jak coś mam taki po 1.8 TS mi został - mogę podesłać go tobie (koszt przesyłki byś tylko pokrył wg. cennika poczty)
Dzięki, będę pamiętał. Na razie instalacja zostaje, bo zastanawiam się czy Alfa nie pójdzie do sprzedaży i z tego co się orientuję, to z LPG będzie to łatwiejsze. Po głowie chodzi mi GTV 2,0 V6 TB

A co kleju do gwintów i śrub 6 /5/nie ma w sklepie?
Bardzo dobry sposób, ale chyba ominie mnie z powodów jak wyżej

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót