• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

STyLÓWA by Baruś :)

Barus91

Nowy
Auto
BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)
Baruś wita i przedstawia swoje 'nowe' auto :)

Miała być Alfa, aleeeeee wyszło, że nie trafiało się nic godnego uwagi w wymarzonym kolorze, więc poszedłem chwilowo -zapewne- w innym kierunku.

Kupiłem Stilo ... Zapytacie: "DLACZEGO ?". Przede wszystkim dlatego, że było niedrogie, a 3-drzwiowe od dawna mi się podobało... I jeszcze ten dach... :) :) :)

Silnik 1.9JTD - 115PS ... Mało ? Jeśli mnie wystarcza, tzn., że jest ok :D
Może o tym coś powiedzieć mój kuzyn (nick: morbob) - właściciel V'ki 2,5l :)

Po 100-konnej 147'ce powiedziałem sobie: 'nigdy więcej diesla !'. Po przejażdżce tym zmieniłem zdanie, co nie zmienia faktu, że Alfy (na miejsce Stilówki) będę szukał z silnikiem benzynowym :)

Rok 2001 - bez fajerwerków poza SKY WINDOW'em i wspomaganiem CITY, które -bądź co bądź- przydaje się nie tylko kobietom :)

Fiacior kupiony z 'kończącym się' elektrycznym wspomaganiem - lubiło się wyłączyć, a włączało się ponownie po zgaszeniu i ponownym odpaleniu auta. Któregoś pięknego dnia wspomaganie umarło, a ja zmuszony byłem dojechać do domu autem prowadzącym się gorzej niż słynny C-360. Trochę grzebania i autko hula jak marzenie :)

Tarcze i klocki zarówno z przodu jak i z tyłu nowe; amortyzatory również ... (tył: Eibach, przód: nie pamiętam). Jest sztywne, w zakrętach trzyma się jak przyklejone. Zadowolenie jest :)

Wypadałoby wrzucić tu oryginalne alu 6'nastki, ale czas pokaże ... (mam niemal nowe opony letnie 15 i nowe zimówki 15, więc chyba mija się to z celem).

Kończę marudzić.

Oto fotki :)

- - - Updated - - -

* jakość się zeJsr*ła, ale to nic... przy okazji wrzucę inne foty :) *

Baruś- niedługo będę miał soczewki do Stilo właśnie, miałem się ogłosić na forum fiata, ale skoro masz taki wóz, to może dla Ciebie zostawić?

Super auto, miałem takie kupować w dieslu 140, lub 150 km, ale postanowiłem pieniądze na inne cele przeznaczyć i mam primerę gt.
Raz jechałem takim fiatem i do dzisiaj jestem pod wrażeniem tego auta:).

Baruś- niedługo będę miał soczewki do Stilo właśnie, miałem się ogłosić na forum fiata, ale skoro masz taki wóz, to może dla Ciebie zostawić?
Ile za to cacko :) ?

- - - Updated - - -

Super auto, miałem takie kupować w dieslu 140, lub 150 km, ale postanowiłem pieniądze na inne cele przeznaczyć i mam primerę gt.
Raz jechałem takim fiatem i do dzisiaj jestem pod wrażeniem tego auta:).
Ja też jestem pod wrażeniem, że 115PS daje tyle frajdy :D ... a i drogi trzyma się kapitalnie (szerokie toto :))

No trzeba dać 600zł. Chyba, że potem wezmę od Ciebie Twoje stare lampy, jak będzie chętny na następne.

Wersja 3D zawsye mi się podobała, czego nie mogę powiedzieć o 5D :)
Szkoda, że się to nie sprzedawało jak Fiat planował, bo to dobre auto jest.

JTD 115 km pewnie daje tam radę, ale i tak jest ciut wolniejsze do 100 od 147 katalogowo :)

fajowy fiacik ,zawsze uważałem że stilo to jeden z najładniejszych hatchbacków i pewnie kiedy moja maryśka zacznie podupadać na zdrowiu tez takiego sobie sprawię choć pewnie będe szukał multiwagona bo mój pies lubi fiaty w kombi:).
A jak wypada pod względem wyciszenia w stosunku do 147? Nie jeździlem nigdy stilo ,a marea zaskakuje bardzo pozytywnie wyciszeniem silnika ( bo zawieszenia to już nie :) )

A które Fiaty oprócz Punta się dobrze sprzedają ehh :( szkoda bo to świetne fury.
Barus ty juz masz chyba z 10te auto z kolei podczas gdy ja nadal tą samą belle xD
A stilo jak widzę to prawie cabrio. Dach powalający. Auto na teraz będzie, ale szukaj Ty lepiej ALFY :D
Pozdrawiam

Wersja 3D zawsye mi się podobała, czego nie mogę powiedzieć o 5D :)
Szkoda, że się to nie sprzedawało jak Fiat planował, bo to dobre auto jest.

JTD 115 km pewnie daje tam radę, ale i tak jest ciut wolniejsze do 100 od 147 katalogowo :)
Mnie 5D też kompletnie nie podchodzi. Tu te duże lampy i 'płaski' tył robią swoje :)

Katalogowe może tak... A jak na żywo, to nie wiem. Nie mam porównania... Ale 100-konna 147 (którą miałem) zostaje daleko w tyle. Może będę miał okazję kiedyś 'spróbować się' ze 147 :D

- - - Updated - - -

fajowy fiacik ,zawsze uważałem że stilo to jeden z najładniejszych hatchbacków i pewnie kiedy moja maryśka zacznie podupadać na zdrowiu tez takiego sobie sprawię choć pewnie będe szukał multiwagona bo mój pies lubi fiaty w kombi:).
A jak wypada pod względem wyciszenia w stosunku do 147? Nie jeździlem nigdy stilo ,a marea zaskakuje bardzo pozytywnie wyciszeniem silnika ( bo zawieszenia to już nie :) )
Hmmmmmm... Stilo multiwagon mnie akurat nie podchodzi kompletnie... Jest zwyczajnie brzydki :D Marea lepsza...

Jeśli chodzi o wyciszenie, to ciężko powiedzieć, bo muszę wymienić poduchę pod silnikiem (choć poprzedni właściciel też to robił)... więc na chwilę obecną nie mogę tego jednoznacznie określić :) Ale jest nieźle :)

Prowadzenie - rewelacja w porównaniu do seryjnej 147 (moja stała jak 'koza', przez co zakręty nie zawsze do przyjemnych należały). W zestawieniu ze 156 (nawet seryjną) już bym się wahał, bo 156 uwielbiałem za czuły układ :)

Jest sztywno (na obecnym zawieszeniu), dość nisko, dość szeroko ... Prowadzenie w zakrętach w GTV'ce było fajniej odczuwalne, bo sunęło się niemal czterema literami po ziemi. Ale pod względem przyczepności przy wchodzeniu w zakręt ze zbliżoną prędkością jest podobnie :)

- - - Updated - - -

A które Fiaty oprócz Punta się dobrze sprzedają ehh :( szkoda bo to świetne fury.
Barus ty juz masz chyba z 10te auto z kolei podczas gdy ja nadal tą samą belle xD
A stilo jak widzę to prawie cabrio. Dach powalający. Auto na teraz będzie, ale szukaj Ty lepiej ALFY :D
Pozdrawiam
Które poza Punto ? Pandy :D

10'te nie :) 5xAR , jakiś 'marny' Fiat Albea (choć w idealnym stanie) i teraz to :)

W planie mam Alfę (a jakże !) ... Ale tym razem chyba jednak coś mniej 'typowego', a na to potrzeba czasu :)

Stilacz fajny, też mi się podobają 3D. Chętnie bym takie przygarnął tylko.... abarth :D

A można wiedzieć jaki starszy?
Można :D

Myślałem o jakiejś Spider'ce, GTV6, albooooo czymś innym, co wpadnie w oko i będzie się mieściło w jakimś tam - jeszcze nie do końca określonym - budżecie. Będę szukał czegoś w miarę poszanowanego. Zobaczymy, co się trafi :)

- - - Updated - - -

Coś typu:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-C23923915.html

http://otomoto.pl/alfa-romeo-inny-alfetta-gt-piekna-wloszka-C26400388.html

Nie mam niestety aż takich możliwości finansowych, by móc wybrzydzać ; )
A i zakup tego typu autka to też pewnie nie najbliższa przyszłość ; /

Czyli prawdziwy klasyk :) No trzymam kciuki za spełnienie marzenia :) będzie fajna AR na forum hehe :D

Amortyzatory
Powrót