Zobacz wyniki ankiety: Jaki termin Track Daya

Głosujących
60. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 12 maja 2013

9 15.00%
  • 25 maja 2013

16 26.67%
  • 16 czerwca 2013

19 31.67%
  • 13 lipca 2013

16 26.67%
Strona 7 z 33 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 329

Temat: Alfa Romeo Track Day - Tor Poznań

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    Uważasz się na tyle dobrego kierowcę że instruktorowie są tobie nie potrzebni?
    Wg. mnie to trochę mija się z celem... Szkolenie to wg. mnie najważniejsza część całego TPTD SZCZEGÓLNIE dla osób które nigdy po tym torze nie śmigały.
    Krusz,
    Nie rozumiem - to przecież moje jeżdżenie i moja sprawa czy i jak to wykorzystam. Mówimy przecież o zwykłej pojeżdżawce dla cywili a nie o treningu dla sportowców, więc w czym tkwi problem?

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Cytat Napisał JacekK Zobacz post
    Krusz,
    Nie rozumiem - to przecież moje jeżdżenie i moja sprawa czy i jak to wykorzystam. Mówimy przecież o zwykłej pojeżdżawce dla cywili a nie o treningu dla sportowców, więc w czym tkwi problem?
    Zazwyczaj osoby które jadą na taką pojeźdzafkę nie chcą się tylko kręcić po torze, a jednak robić coś najlepiej jak się da.
    Trochę bez sensu jechać na tor którego się nie zna, popełniając błąd za błedem i do tego nie wiedząc jak go poprawnie przejechać. Chyba, że się mylę, i jesteś doświadczonym zawodnikiem/stałym bywalcem TP, wtedy pewnie nie będzie Ci potrzebne szkolenie.

Po prostu wydaje mi się to dziwne, że chcesz jechac na tor, ale nie chcesz szkolenia - i nikt Ci nie broni nie przychodzić na szkolenie..

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

A może JacekK nie zdaje sobie sprawy jak szybki i profesjonalny jest to tor. "Pojeżdżawkę" można sobie zrobić na szerszym torze kartingowym; na TP szybsze Alfy będą zbliżać się do 200km/h! Na miejscu organizatora nie wpuściłbym nikogo na tor bez treningu.

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    nie zdaje sobie sprawy jak szybki i profesjonalny jest to tor
    tyle że chętni nie są profesjonalistami...
    moim zdaniem to szkolenie to lekka przesada, powinno to być tylko zapoznanie z torem- przecież żaden instruktor nie wie na co stać wszystkie poszczególne auta i może dać tylko wskazówki, jakiej optymalnej linii się trzymać, bo jeśli chodzi o prędkości i dohamowania, to w każdym przypadku będzie inaczej...

to nie są zawody... wątpię żeby ktoś chciał walczyć o ułamki sekund

to ma być zabawa...
    no chyba że się mylę i tu sami rajdowcy się wpisują...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

człowieku to ma byc wyścig o złote kalesony! tu wszyscy Cię zjedzą wzrokiem już na starcie

a tak na serio to każdy podchodzi indywidualnie do tego, dla niektórych to szansa do "pokazania sie", inni chcą sobie pośmigać dla frajdy a jeszcze inni spędzić miły dzionek

Pozdrawiam

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Słuchajcie, nie wiem jaki jest sens tutaj dyskutować - albo szkolenie jest wymagane do jazdy po torze albo nie jest. Ktoś, kto jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo na torze, najlepiej wie jakie prędkości można na nim osiągać, więc, jeśli nie wymaga szkolenia to znaczy, że zostawia sprawę kierowcy - uszanujmy to i tyle, dyskusja w temacie jest zbędna. Jeśli wymaga(zna ktoś jakiś regulamin toru i może pomóc w rozwianiu wątpliwości?) to w ogóle nie ma tematu.

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

łoooo

jak tak sie sprawa przedstawia to może zrobimy rundę PTCC??? XD
    to nic że później blacharze i lakiernicy będą bardzo zadowoleni...

a tak w ogóle, to czy ktoś ma równie profesjonalny samochód, jak ten tor???

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

To ja może napiszę tak
    Na TP jeździłem jedynie na prawym driftowozu i powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie kogoś kto miałby tam jechać nawet na pół gwizdka nie znając trasy czy toru jazdy. Bo widziałem jak trzeba było wykorzystywać każdy skrawek toru, żeby przejechać go bez przygody. A i tak warto wspomnieć że drift taxi to połowa czy nawet mniej normalnych możliwości drifterów ... Więc jest chyba jednak zasadność takiego szkolenia.
    O ile nie jest to szkolenie - jak ktoś wyżej wspomniał.
    Wsiądź zapnij pasy, przypasuj fotel ... tu jest jedynka tu jest wsteczny.
    Miałem kiedyś szkolenie z jazd bardziej agresywnych - i bardzo dużo mi coś takiego dało, mimo ze było to tylko lotnisko z wyznaczona trasa z pachołków
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

kiedyś najbliżej był chyba grzesiekK a teraz to już raczej nikt ?

jestem chętny ale muszę znać termin wcześniej żeby jakoś wolne załatwić czy coś

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Cytat Napisał mac!ek Zobacz post
    tyle że chętni nie są profesjonalistami...
    moim zdaniem to szkolenie to lekka przesada, powinno to być tylko zapoznanie z torem- przecież żaden instruktor nie wie na co stać wszystkie poszczególne auta i może dać tylko wskazówki, jakiej optymalnej linii się trzymać, bo jeśli chodzi o prędkości i dohamowania, to w każdym przypadku będzie inaczej...

to nie są zawody... wątpię żeby ktoś chciał walczyć o ułamki sekund

to ma być zabawa...
    no chyba że się mylę i tu sami rajdowcy się wpisują...
    Wejdz na strone tptd.pl i zobacz sobie kadre instruktorow. Niektorzy z nich jezdzili w pucharze Alfy na TP. Gwarantuje Ci, ze wiedza lepiej niz Ci sie zdaje gdzie oowinienes hamowac i jak sie skladac do zakretow.
    Normalnie na szkoleniu w grupie byl rozsztrzal alt od mocnych subarakow i evo, przez porshe i mocne fwd az do mnie w slabej alfie czy innego seryjnego swifta.
    Kazdy dostal wskazowki ogolne i indywidualne jak jezdzic.
    Powiem tylko, ze jak ma byc tptd bez szkolenia to ja sie nie pisze na cos takiego bo to sie mija z celem.

Powiem wam tylko, ze sie zle do tego nastawiacie. Nie potrzebujesz profesjonalnego auta, ani gaci. Nie musisz byc pro. Żeby skorzystać ze szkolenia. Powiem wiecej, ono jest nastawione wlasnie na osoby ktore sa ja torze po raz pierwszy/sa niedoswiadczone.

No nic, z mojej strony koniec dyskusji bo mam wrazenie ze niektorzy pozjadali wszelkie rozumy...