Może pytanie nie do końca w dobrym temacie, ale czy jest ktoś z Galletto ze śląska?
Może pytanie nie do końca w dobrym temacie, ale czy jest ktoś z Galletto ze śląska?
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
dobre serce mam , ale dobrych wiadomości niestety nie ...
ta modyfikacja jak i kilka kolejnych tu pokazanych są naprawdę kiepskie, a wręcz niektóre zmiany w nich dokonane nie maja żadnego sensu [np. po co podnosić doładowanie skoro turbosprężarka nie jest sterowana przez ECU, po co zmieniać czasy wtrysków, po co niepotrzebnie ruszać ciśnienie na listwie , a już nawet jak ruszać to trzeba też wiedzieć gdzie jest limiter który to ciśnienie ogranicza i wiele innych ... ]
oczywiście, że przyrosty po nich będą, ale przyrost ten jest jest uzyskany w sposób mocno nie prawidłowy co nie tyle skutkuje niezbyt płynnym przyrostem mocy i momentu ale także dosyć mocno obciążają silnik jak i jego osprzęt.
EDC15 C5/C7 to dosyć proste sterowniki do modyfikacji i naprawdę nie wiele map trzeba w nich zmienić w standardowej modyfikacji aby uzyskać zadowalające i bezpieczne przyrosty ...
wieczorem zerknę na ten Twój oryginał i dam znać czy było coś zmieniane ...
Ostatnio edytowane przez spanky ; 07-06-2011 o 14:19
a mam takie pytanie z innej beczki, a mianowicie jak wygląda sytuacja gdy wgram jakiegoś gotowca lub od kogoś z innego ecu softa to co wtedy z immo się dzieje ?? czy po wsadzeniu kluczyka w stacyjkę zaprogramuje się automatycznie mój ??
Cześć ma ktoś jakieś fajne i sprawdzone mapki do 147 jtdm 140kmMoze ktoś z okolic Krakowa lub Bielska-Bialej miałby ochote pogrzebac w mojej alfie
? Jak duży efekt dają takie mapki?
Witam, ostatnio zauważyłem że szwankuje mi przepływka, a że nowa kosztuje ok 400zł to pomyślałem o jej programowym usunięciu tak samo EGR (który mam zaślepiony). Czy taki zabieg można przeprowadzić on-line? tzn wysyłam komuś obeznanemu w temacie moją mape a on usuwa przepływomierz i EGR bez podnoszenia mocy, czy ma to w ogóle sens? Dodam że chciałbym trochę podnieść moc, ale to dopiero po zrobieniu zawieszenia, rozrządu i intercooler'a ...
Wulkanizacja AG-MAR Jarząbkowo
serwis ogumienia, opony nowe i używane, fachowa obsługa, atrakcyjne ceny
http://wulkanizacja.gniezno.pl
panowie mam problem z kabelkiem galletto jest prawidłowo zainstalowany wszystkie porty i prędkości ustawione prawidłowo a nie chce się skomunikować z ecu, co może być problemem??
---------- Post added at 19:59 ---------- Previous post was at 18:48 ----------
chciałbym ponowić moje pytanie a mianowicie jak wygląda sytuacja gdy wgram jakiegoś gotowca lub od kogoś z innego ecu softa to co wtedy z immo się dzieje ?? czy po wsadzeniu kluczyka w stacyjkę zaprogramuje się automatycznie mój ??