Strona 50 z 175 PierwszyPierwszy ... 404142434445464748495051525354555657585960100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 1749

Temat: Chip tuning - Mapy

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Może pytanie nie do końca w dobrym temacie, ale czy jest ktoś z Galletto ze śląska?
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

spanky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kuris Zobacz post
    panowie ma ktoś dobre serce i popatrzy mi na tą mapę fachowym okiem chciałbym sobie coś mocniejszego wgrać a nie chciał bym żeby turbo wyleciało mi przez nadkole

dobre serce mam , ale dobrych wiadomości niestety nie ...

ta modyfikacja jak i kilka kolejnych tu pokazanych są naprawdę kiepskie, a wręcz niektóre zmiany w nich dokonane nie maja żadnego sensu [np. po co podnosić doładowanie skoro turbosprężarka nie jest sterowana przez ECU, po co zmieniać czasy wtrysków, po co niepotrzebnie ruszać ciśnienie na listwie , a już nawet jak ruszać to trzeba też wiedzieć gdzie jest limiter który to ciśnienie ogranicza i wiele innych ... ]

oczywiście, że przyrosty po nich będą, ale przyrost ten jest jest uzyskany w sposób mocno nie prawidłowy co nie tyle skutkuje niezbyt płynnym przyrostem mocy i momentu ale także dosyć mocno obciążają silnik jak i jego osprzęt.

EDC15 C5/C7 to dosyć proste sterowniki do modyfikacji i naprawdę nie wiele map trzeba w nich zmienić w standardowej modyfikacji aby uzyskać zadowalające i bezpieczne przyrosty ...

no i jeszcze za podam moją oryginalna mapę pobraną z ECU niech ktoś popatrzy czy to oryginał czy już coś było tam grzebane
    wieczorem zerknę na ten Twój oryginał i dam znać czy było coś zmieniane ...
    Ostatnio edytowane przez spanky ; 07-06-2011 o 14:19

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kuris
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    156 SW 1,9JTD / 146 1,6 Boxer

Domyślnie

Cytat Napisał spanky Zobacz post
    EDC15 C5/C7 to dosyć proste sterowniki do modyfikacji i naprawdę nie wiele map trzeba w nich zmienić w standardowej modyfikacji aby uzyskać zadowalające i bezpieczne przyrosty ...
    widzę że kojarzysz temat wiec może na bazie mojego oryginału stworzył byś mi jakąś fajną mapkę do mojej alfy ??

spanky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał spanky Zobacz post
    wieczorem zerknę na ten Twój oryginał i dam znać czy było coś zmieniane ...
    soft w Twoim aucie to totalna seria ...

widzę że kojarzysz temat wiec może na bazie mojego oryginału stworzył byś mi jakąś fajną mapkę do mojej alfy ??
    można powiedzieć że kojarze ... , a czy dużo to juz zapraszam na PW.

Mieszka w
    Żywiec
    Auto

Domyślnie

a mam takie pytanie z innej beczki, a mianowicie jak wygląda sytuacja gdy wgram jakiegoś gotowca lub od kogoś z innego ecu softa to co wtedy z immo się dzieje ?? czy po wsadzeniu kluczyka w stacyjkę zaprogramuje się automatycznie mój ??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kamoo22
    Mieszka w
    Skoczów
    Auto
    147 1.9jtdm 150KM 2005

Domyślnie

Cześć ma ktoś jakieś fajne i sprawdzone mapki do 147 jtdm 140km Moze ktoś z okolic Krakowa lub Bielska-Bialej miałby ochote pogrzebac w mojej alfie? Jak duży efekt dają takie mapki?

spanky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kamoo22 Zobacz post
    Cześć ma ktoś jakieś fajne i sprawdzone mapki do 147 jtdm 140km Moze ktoś z okolic Krakowa lub Bielska-Bialej miałby ochote pogrzebac w mojej alfie? Jak duży efekt dają takie mapki?
    to już edc16 i tutaj bym bardzo uważał co sie wgrywa , bo można zrobic sobie problem ...

Użytkownik Świeżak Avatar franek89
    Mieszka w
    okolice Gniezna
    Auto
    AR 156 1.9JTD 115KM '04

Domyślnie

Witam, ostatnio zauważyłem że szwankuje mi przepływka, a że nowa kosztuje ok 400zł to pomyślałem o jej programowym usunięciu tak samo EGR (który mam zaślepiony). Czy taki zabieg można przeprowadzić on-line? tzn wysyłam komuś obeznanemu w temacie moją mape a on usuwa przepływomierz i EGR bez podnoszenia mocy, czy ma to w ogóle sens? Dodam że chciałbym trochę podnieść moc, ale to dopiero po zrobieniu zawieszenia, rozrządu i intercooler'a ...
    Wulkanizacja AG-MAR Jarząbkowo
    serwis ogumienia, opony nowe i używane, fachowa obsługa, atrakcyjne ceny
    http://wulkanizacja.gniezno.pl

Mieszka w
    Żywiec
    Auto

Domyślnie

panowie mam problem z kabelkiem galletto jest prawidłowo zainstalowany wszystkie porty i prędkości ustawione prawidłowo a nie chce się skomunikować z ecu, co może być problemem??

---------- Post added at 19:59 ---------- Previous post was at 18:48 ----------

chciałbym ponowić moje pytanie a mianowicie jak wygląda sytuacja gdy wgram jakiegoś gotowca lub od kogoś z innego ecu softa to co wtedy z immo się dzieje ?? czy po wsadzeniu kluczyka w stacyjkę zaprogramuje się automatycznie mój ??

spanky
    Gość

Domyślnie

a mam takie pytanie z innej beczki, a mianowicie jak wygląda sytuacja gdy wgram jakiegoś gotowca lub od kogoś z innego ecu softa to co wtedy z immo się dzieje ?? czy po wsadzeniu kluczyka w stacyjkę zaprogramuje się automatycznie mój ??
    nic sie automatycznie nie zaprogramuje ... immo jest gdzie indziej .