Ostatnio edytowane przez @sdero ; 15-04-2011 o 09:38
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
...sorki...ale galetto-gotowce to często wypociny laików, nadające się zabawy w tjuning![]()
Dużo w tym racji ale od czegoś zacząć trzeba.
Gro osób wcale nie ma zamiaru być wielkimi tunerami, a chce tylko poznać "ciemną stronę mocy".
Z drugiej strony, spójrzmy np. na elektrodę. Tam 90% to goście, którzy zgodnie z naturą większości naszego społeczeństwa wszystko krytykują ale z późniejszej treści ich wypowiedzi nie wynika nic. Czyli symulacja fachowca
A prawda jest taka, że to wszystko to jedno wielkie "grzebactwo" polegające na reverse engineeringu. Od tych co to robią po programy typu winols, czy emc2001![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Cześć,jak ktoś chce to mogę udostępnić oryginał i moda swojej Alfy 147 1.9 JTD 8V z roku 2005,Bosch EDC16C39 CF4,
Bytes: 1FFFFF
Checksum: CBE4
Marca: Bosch
Num. HW: 1037377779
Num. SW: 1037377779
wgrywałem interfejsem MPPS ,jak co to zapraszam
Tutaj jest ten DVD, który jest załączany do aukcji Galletto na Allegro: http://chomikuj.pl/ored/Tunning+Filles+DVD
panowie czyli jest jakiś sens zabawy z tymi mapami paliwa? Daje to jakieś odczuwalne efekty?
Moja bella to 166 2.4JTD 10V 136KM 2000r, jaki numer ecu to jeszcze nie wiem ale sprawdzę po świętach.
Znalazłem kwp2000+ z zestawem kabli u chińczyków za niecałe 130zł z przesyłką - im więcej sztuk zamawianych tym taniej wychodzi. Identyczny zestaw na alledrogo kosztuje stówę więcej.
Śledze temat od samego początku jego powstania i w końcu sie zdecydowałem spróbować wrzucic jakiś soft do alfy.
Silnik mam w porządku, był ostatnio diagnozowany i wszystko ok.
Kiedyś miałem powerboxa ale cos się z nim porobiło i nie działa. Nie znam nikogo komu mógłbym go dać do sprawdzenia.
Mapy szukałem na stronac które sa tu podawane ale wole się doradzić.
Numerki w mojej alfie są poniżej. Którą mape moge spróbowac wgrać do siebie?
Bede to wgrywac z kumplem więc pytanie czy do jego Alfy i mojej bedzie pasowac ta sama mapka??
Pozdrawiam
Dopisuje nr tak ja to miało byc na początku![]()
HW 0281010022
SW 1037359786
I co byłaby jakąś mapa?
Ostatnio edytowane przez patryk_wey ; 09-05-2011 o 20:57
Alfa Romeo 156
2,4 JTD - 136 KM
1999 rok
COSMO BLUE MET
jak juz chcesz cos wgrywac to szukaj wsadow z numerami odpowiadajacymi numerowi Twojego sterownika , a najlepiej z takim samym numerem softu ...
Alfa786_022.zip
Tutaj masz kilka mapek do Twojej alfy ja właśnie testuje je ale z żadnej do końca nie jestem zadowolony.
Czy ktoś obeznany mógłby wypowiedzieć się na temat tych map? Które nie nadają się do użytku a które od biedy można używać?