Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Takie zabezpieczenie to dzieło fabryki czy autora modyfikacji softu?
autora![]()
Jedź do tego co soft robiłAlbo serię wrzucaj, to powinno się udać.
Albo użyj google, albo lepszego sprzętu który to omija sam.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
skurczybyk ... no to będę musiał poczytać ,
Serji nie wgrywam bo nie o to chodzi .
soft był robiony przez tunerów na wyspach ( i dlatego jestem ciekawy co tam za mody poszły)
z tym że później soft był modyfikowany jeszcze raz - EGR -DPF przez polskiego tunera który hamował też auto.
No i to on chyba zablokował opcję odczytu .
Edit.
Lekko szukałem na ten temat i biednie mi poszło
jedne co znalazłem to żeby wyjąć kość eprom i zgrać na stole - no odpada
- jak dla mnie jedyna opcja to zgrywanie przez OBD
- było też coś o interface galletto - ale ponoć lubi być niestabilne i można sobie zaszkodzić . Głownie przez tanie chińskie klony.
Jakieś mikro wskazóweczki , czy już muszę zostać hakerem ...
Ostatnio edytowane przez Jambo ; 27-02-2018 o 16:19
dzięki wielkie siewcu za mapę, ogarnął mi już co prawda to gościu od wtrysków ale będzie na przyszłość
a takie pytanie jeszcze odnośnie tych chińczyków mpps - są jakieś szczególnie polecane wersje czy w przypadku EDC16c39 wsio ryba i brać plastikowy v13 za ~70zł?
Ja bym brał sobie ten najnowszy, V21 teraz chyba jest(albo V18, już nie pamiętam).
Witam. Czy ktos moze mi doradzic jak zgrać wsad z ECU w alfie 147 1.6ts 120koni? Jaki interfejs najlepiej. Moj sterownik jest uszkodzony i chce zgrac stary program, ewentualnie usunac immo i wgrac na nowy ster.