• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

żywotność silnika 2.5V6

• Autor wątku Autor wątku G9
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

G9

Guest
witam
ile kilometrów mniej więcej można zrobić na silniku 2.5V6 regularnie serwisowanym?
zastanawiam się nad kupnem 156 2.5V6 z sekw. gazem i 250 000km pawdziwego przebiegu.miałem wcześniej 2.0 T.S i swój żywot zakończył właśnie przy takim przebiegu i trochę się martwię.Proszę napisać ile Wasze Piękne V6 mają km za sobą...

witam mojej w tym tygodniu stuknęło 216000tys co chwila coś wymieniam aby mieć spokój:) dzis wymieniłem pasek alternatora i filtr kabinowy ;]

U mnie 165 tyś a silnik w idealnej kondycji . Zużycie oleju praktycznie nie występuję . Jeżeli jest użytkowany z głową i systematycznie doglądany nie powinno być problemu z jego długowiecznością . Za przemawiają takie rzeczy jak np: azotowany wał, chłodzone denka tłoków ,chłodniczka oleju , składany ręcznie. Na cuoresportivo.pl jest zawarta informacja że przebiegi rzędu 0,5 miliona kilometrów nie robią na nim wrażenia :) .

Ostatnia edycja:
Autko jest z polskiego salonu i było serwisowane regularnie...a czy gaz tej jednostki nie zabije?jak V6 reaguje na gaz?

Autko jest z polskiego salonu i było serwisowane regularnie...a czy gaz tej jednostki nie zabije?jak V6 reaguje na gaz?

Jak założone LPG z głową, prawidłowo wystrojone aby skład mieszanki przy duzych obciazniach było odpowiedni to nie zabije, ale jak przyoszczedzone na instalce to omijac szerokim lukiem, glowice w V6 łatwo ugotować.

Co do przebiegów V6, moja ma troche ponad 220tys km i ma się swietnie, znam V6 z przebigiem koło 380tys km i tez nic nie było gmerane, tylko serwis rozrzadu, płynu i swiece.

Amortyzatory
Powrót