Zwiększenie mocy

Patryk LBN

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147
Witam . Czy orientuje się ktoś gdzie w Lublinie można troche zwiększyć moc silnika ? Chodzi mi o jakiś profesjonalny zakład a nie o jakiś tanie chip tuningi . Może ktoś już z jakiegoś korzystał , albo może coś polecić ?

Nałęczów ProChip. Hamownia 4x4, dobra cena, sam stroiłem, wrzucałem FMICa i teraz pewnie wstawimy turbo. 1.9 JTDm 16v 150ps/305nm@174ps/366nm.

Aby nie fabryka mocy.

Może by się kolega pochwalił co chce tuningować...?

Swoją 147 . A czemu nie fabryka mocy ? Za miesiąc jej dodam parę koników bo teraz dwumasa muszę wymienić niestety ... A potem jeszcze zderzaki od gta :rolleyes:

Bo to fabryka szmocy dobrze rozwalajá silniki

Swoją 147 . A czemu nie fabryka mocy ? Za miesiąc jej dodam parę koników bo teraz dwumasa muszę wymienić niestety ... A potem jeszcze zderzaki od gta :rolleyes:

Dobrze, że napisałeś o dwumasie, bo nie podałeś informacji o silniku... Niby do najłatwiej JTD podkręcać ale różne tutaj plany niektórzy mieli.

Co Ci te zderzaki dadzą? Może najpierw pomyśl o lepszym sprzęgle i hamulcach skoro chcesz profesjonalny tuning robić...

Zderzak przedni od gta chce bo bardzo mi się podoba ale to dalekie plany . Narazie dwumas ze sprzęgłem potem dodam mocy i dopiero zajme się plastikami . Silnik 1.9 Jtd 115 km . A hamulce może też zrobie zależy jak będą się sprawować po dodaniu kucyków .

Zmieniło się coś czy dalej nie polecacie Fabryki Mocy?
Ewentualnie orientuje się ktoś ile może kosztować takie zwiększenie mocy w ProChip w Nałęczowie i ile czasu może zająć, zakładając, że z silnikiem wszystko w porządku? Da się z tym wyrobić podczas jednej wizyty czy trzeba zostawić samochód? Pacjent to jtd 1,9 16v 140KM.

Zmieniło się coś czy dalej nie polecacie Fabryki Mocy?
Ewentualnie orientuje się ktoś ile może kosztować takie zwiększenie mocy w ProChip w Nałęczowie i ile czasu może zająć, zakładając, że z silnikiem wszystko w porządku? Da się z tym wyrobić podczas jednej wizyty czy trzeba zostawić samochód? Pacjent to jtd 1,9 16v 140KM.

To te firmy nie mają telefonów?

To te firmy nie mają telefonów?

Sugerujesz, że mam zadzwonić do Fabryki i zapytać czy dobrze robią czy może jednak nie bardzo?
Na razie chciałem się tylko tak orientacyjnie dowiedzieć. Jak będę się decydował to oczywiście, że zadzwonię i dopytam szczegóły, ale widzę, że forum przecież nie jest od tego, żeby pytać i wymieniać się opiniami i doświadczeniami...

W ProChipie, o ile z wozem jest wszystko OK. Przyjeżdżasz, zostawiasz auto na jakieś 6 godzin , Piotr stroi i wracasz z bananem na twarzy tego samego dnia ;)

Tyle że w 147/156 bez wrzucenia większego IC na front sam chip mija się z celem :/ ori ledwo na serie styka a jak jest 25 C w górę to nie wyrabia na serie :P więc idź drogą najpierw IC na front a później wirus.

Koledzy wiecie może gdzie mógłbym podjechać z moim egzotycznym 1.75 tbi? Przede wszystkim aby było solidnie i rzetelnie. I jeśli z autem okazało by się że coś jest nie tak (nic na to nie wskazuje) tuner nie będzie stroił na siłe.

Tak jak kolega wyżej napisał, w 157,147 bez IC'ka nie ma co myśleć o większej mocy. Zrobi się ciepło dolot spuchnie i nie będzie fanu z jazdy. Przerabialem to u siebie, nawet seria 150 km w długiej trasie się gotowała przy prędkościach autostradowych. Teraz mam fmic i jest miodzio.

klepniete ze swype

Kolejny głos na ProChip Nałęczów.

Fajny warsztat, widać że na bieżąco robią auta do sportu. Przy klawiaturze siedzi profesjonalista a nie jakiś podrzędny wgrywacz programów z ruskiego neta :)

Polecam.

Koledzy wiecie może gdzie mógłbym podjechać z moim egzotycznym 1.75 tbi? Przede wszystkim aby było solidnie i rzetelnie. I jeśli z autem okazało by się że coś jest nie tak (nic na to nie wskazuje) tuner nie będzie stroił na siłe.
Pochwał się po robocie tego silnika

Amortyzatory
Powrót