• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Znikający płyn hamulcowy

• Autor wątku Autor wątku MARIN
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MARIN

Guest
Zdaje się że gdzieś mam jakąś nieszczelność bo ubywa mi płynu halulcowego ze zbiorniczka. Hamulce są ok pedał jest twardy. Gdzie najczęściej szukać przyczyny nieszczelności ?

MARIN napisał:
Zdaje się że gdzieś mam jakąś nieszczelność bo ubywa mi płynu halulcowego ze zbiorniczka. Hamulce są ok pedał jest twardy. Gdzie najczęściej szukać przyczyny nieszczelności ?
Zobacz czy przewody hamulcowe te gumowe są OK i czy z wysprzęglika nie leci.

p.maiki napisał:
Zobacz czy przewody hamulcowe te gumowe są OK i czy z wysprzęglika nie leci.

Dokładnie- popatrz czy nie leci płyn po skrzyni z wysprzęglika

I sprawdz połaczenia przy zbiorniczku wyrównawczym. Szczegolnie zakretke czy nie jest peknieta gdzies.

W 3/4 przypadków cieknie wysprzęglik. Jeśli wyciek był by z układu hamulcowego to najprawdopodobniej czuć byłoby słabszą skuteczność hamulca. Sprzęgło zazwyczaj pracuje ok.

Amortyzatory
Powrót