• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Znalazłem mapy dla Blue&Me Navigation na USB

Jeszcze odnośnie samego forum z mapami i instalacji.
Aby zciągnąć pliki do rapida z mapami trzeba się na tym forum (GPS Underground) zarejestrować.
Mapy są w poście "Blue&Me Navigation Europe". Do ściągnięcia prawie cała Europa w 24 paczkach.
By odpalić nawigację skopiowałem na pendrive wszystkie pliki z płyty CD którą miałem dołączoną do auta. Ściągnietą mapę Polski też wczytałem na pendrive - do katalogu MapRegions.
I to wszystko.
Po włożeniu pena do portu USB nawigacja zadziałała jak należy :)
Zostało testowanie, by stwierdzić na ile ta mapa jest dokładna i aktualna.
Powodzenia i szerokiej!

Cześć,

GPSUnderground nie działa, a potrzebuje bardzo pilnie tych map. Czy byłbyś w stanie podać bezpośredniego linka do RS gdzie były te mapy, albo gdzieś wrzucić kopie Twojego pendrive'a? Mogę udostępnić jakiegoś FTPa, albo coś jeśli będzie potrzebne. Z góry dzięki.

Witam!!! Potrzebna mi mapa Polski do navi w 159!!! Pomoże ktoś:-?:o:cool::)

Pozwolę sobie odświeżyć temat. Czy ktoś z forumowiczów posiada mapy do systemu blue&me nav i byłby tak miły, żeby je udostępnić? Wszystkie linki które udało mi się znaleźć w sieci są już niestety nieaktualne.

Cześć, słuchaj mam podobny problem. Czy udało Ci się namierzyć mapy? Albo może masz je gdzieś i byłaby opcja przesłania ich...

Cześć, słuchaj mam podobny problem. Czy udało Ci się namierzyć mapy? Albo może masz je gdzieś i byłaby opcja przesłania ich...

Dla zainteresowanych w CZĘSTOCHOWIE mam gościa co wgrywa MAPY EUROPY do Blue&Me Nav oraz zmienia język do tego menu. Mi zmienił język na polski w Blue&Me Nav i wgrał mapę europy. Wszystko śmiga i jestem zadowolony. Więcej info na priv

Pozwolę sobie odświeżyć temat. Czy ktoś z forumowiczów posiada mapy do systemu blue&me nav i byłby tak miły, żeby je udostępnić? Wszystkie linki które udało mi się znaleźć w sieci są już niestety nieaktualne.

Mam mapę całej europy 2010 dla blue & me Nav. Szczegóły na priv.

Hejka, czy do B&M Nav są nowsze mapy niż z 2010 roku?

Eee to lipa. Myślałem, żeby sobie dołożyć nawigację "tak na wszelki wielki", ale skoro mapy są z roku smoleńskiego to sobie odpuszczam.

a da się jakoś sprawdzić czy ma się Blue&Me z opcją nawigacji?

W menu Blue&Me jest opcja NAVIGATION (jesli oczywiscie nawigacja jest, bo jak nie ma to nie ma) :D

A to nie jest przypadkiem tak że każde Blue&Me ma opcję nawigacji i wystarczy zainstalować ją tak jak opisał to kolega ozeo66 ?

By odpalić nawigację skopiowałem na pendrive wszystkie pliki z płyty CD którą miałem dołączoną do auta. Ściągnietą mapę Polski też wczytałem na pendrive - do katalogu MapRegions.
I to wszystko.
Po włożeniu pena do portu USB nawigacja zadziałała jak należy :)

Nie.
Są centralki "Blue&Me" oraz "Blue&Me NAV".

Panowie pojawily mi sie problemy z nawigacja po klopotach z akumulatorem. Na Chorwacji w jednej chwili mi padl akumulator, musialem kupic drugi na szybkosci. Po odlaczeniu akumulatora na navi pojawia sie taki komunikat:

Załączniki

• IMG_3674.jpg
    IMG_3674.jpg
    125.1 KB · Wyświetleń: 190
Amortyzatory
Powrót